24 пакистански войници убити при атака на НАТО

Print Friendly

Новина, която налива още огън в разпалените отношения между САЩ и Пакистан: 24 пакистански войници бяха убити днес до границата с Афганистан. Вероятната причина: атака на хеликоптер на НАТО.

Ако бъде потвърдено, това ще е най-смъртоносната атака с участието на НАТО, в която има пакистански жертви от силите за сигурност в момент, в който САЩ се нуждаят изключително много от помощта на Исламабад срещу талибаните.

Местните власти в Пакистан докладват за удара около 2 часа сутринта на 26 ноември до два пункта на пакистанската армия в размирната племенна област Моманд. Двама от загиналите са капитан и майор.

Повече – тук 

 

Author: Ruslan Trad

Руслан Трад е създател на блога Intidar. Публикува анализи и коментари, свързани с Близкия изток и Северна Африка. Автор е в Global Voices Online и съосновател на Global Voices България. Негови статии са намерили място във в-к "Капитал", в-к "Пари", Foreign Policy България, Goethe Institut. Негови лекции са провеждани в Червената къща, Софийски университет и Дипломатически институт. Свържете се с него на ruslantrad[at]gmail[dot]com.