Весела Коледа на всички арменци!

Print Friendly

Едни от най-хубавите хора, които познавам от пътувания, от Сирия и дори тук, са арменци. Този народ е просто необикновен, наистина различен и много, много приятелски.

В сирийското общество арменците заемат много важно място. Както в Ливан, така и в Сирия, арменците са на голяма почит и техни големи общности и до днес живеят в тези държави. Спомням си, че преди година в Сирия, исках да взема Библия на арменски език, за мой приятел в София – арменец. Отидох със сестра ми до арменската църква и свещеника ни посрещна много добронамерено и приятелски. Няма да забравя, че той просто ни даде Библията (не бях свикнал да се дава безплатно) и прати поздрави на арменците в България, за които той знаеше наистина много.

И така…Просто искам да честитя Коледа на арменците, които я отбелязват тези дни. Да са живи и здрави!

Author: Ruslan Trad

Руслан Трад е създател на блога Intidar. Публикува анализи и коментари, свързани с Близкия изток и Северна Африка. Автор е в Global Voices Online и съосновател на Global Voices България. Негови статии са намерили място във в-к "Капитал", в-к "Пари", Foreign Policy България, Goethe Institut. Негови лекции са провеждани в Червената къща, Софийски университет и Дипломатически институт. Свържете се с него на ruslantrad[at]gmail[dot]com.