Едновременни въздушни удари над Ивицата Газа на 3 февруари

Print Friendly

Дете и млад мъж бяха ранени в петък, когато на разсъмване израелските военновъздушни сили удрят Бейт Лахия в северната част на Ивицата Газа.

Медицински служители заявиха, че 4-годишно дете е претърпяло сериозни наранявания на главата и ръцете. Освен това, израелски F-16 са извършили две въздушни атаки насочени към Джабалия, в северната част на Ивицата Газа; съобщава се за множество нанесени щети.

В същия ден – 3 февруари – са извършени нападения, насочени към районите на Хан Юнис и Рафа в южната част на Ивицата Газа, както и към бежански лагер в централната част на Ивицата.

Снимки от Аяд Баба, Хатем Муса, Абу Мустафа Ибрахим, Мохамед Салем, Мохамед Абед от Activestills:

This slideshow requires JavaScript.

Author: Ruslan Trad

Руслан Трад е създател на блога Intidar. Публикува анализи и коментари, свързани с Близкия изток и Северна Африка. Автор е в Global Voices Online и съосновател на Global Voices България. Негови статии са намерили място във в-к "Капитал", в-к "Пари", Foreign Policy България, Goethe Institut. Негови лекции са провеждани в Червената къща, Софийски университет и Дипломатически институт. Свържете се с него на ruslantrad[at]gmail[dot]com.

1 thought on “Едновременни въздушни удари над Ивицата Газа на 3 февруари”

  1. Обикновено е редно да се дадат и двете гледни точки, иначе хората се объркват – някой си бомбардирал нещо, ей така, без причина. Реално, ако новината беше поднесена така, че хората да преценят за себе си (без изрязване на неудобна информация) трябваше да се спомене, че въздушните удари са в отговор на скорошните ракетни атаки, че са ударени тунелите и оръжейна работилница/склад и т.н. В най-сбития си вариант това може да е едно пояснително изречение.

Comments are closed.