Гърция: нови 30 лагера за имигранти, побиращи 30 000 души

Print Friendly

На 26 март М. Хрисохоидис, министър на гражданската защита, обяви създаването на тридесет нови лагера за задържане на имигранти в сътрудничество с Министерство на отбраната.

Министърът се срещна с управителите на 10 гръцки области, за да попита дали са съгласни да се изградят центрове за задържане в техните зони. Също така е уверил, че финансирането от ЕС за тези центрове ще бъде 250 милиона евро за следващите три години. За всеки нов лагер ще се създаде отделен контингент от 150 полицаи и 70 цивилни за всеки 250 имигранта.

Според плана, всеки нов център за задържане ще бъде разделен на четири сектора. Общо в тях ще могат да бъдат поместени 30 000 души…

Източник: Clandestina

Author: Ruslan Trad

Руслан Трад е създател на блога Intidar. Публикува анализи и коментари, свързани с Близкия изток и Северна Африка. Автор е в Global Voices Online и съосновател на Global Voices България. Негови статии са намерили място във в-к "Капитал", в-к "Пари", Foreign Policy България, Goethe Institut. Негови лекции са провеждани в Червената къща, Софийски университет и Дипломатически институт. Свържете се с него на ruslantrad[at]gmail[dot]com.