Гости

На гости в Интидар…Габриела Иванова

На гости в Intidar е Габриела Иванова, която избра да е доброволка в Палестина, за да помага на местните хора.

На гости в Интидар…Петър Станчев

„Една година на стоп“. Как изглежда това? Какво е чувството да пътуваш толкова време единствено на стоп. Да си видял много места, които сами те карат да крещиш от кеф, че са останали в ума ти. Гледки от Великобритания, България, Португалия, Мароко и Испания.

На гости в Интидар…Мария Василева

Запознавам ви с Мария Василева. Освен, че е колежка блогър, тя е и много дейна в различни проект, за които ще разберете в интервюто ми с нея.

На гости в Интидар…Хайсам Сабах

Хайсам Сабах е палестинец, роден в Кувейт, а понастоящем живее в Йордания. Завършва образованието си в Институт по технологии в Бирла, Индия. В момента работи като мениджър в телекомуникационния гигант Zain, а в свободното си време публикува в своя професионален блог.

На гости в Интидар…Мая Занкул

Виждал съм нейни произведения, които са ме вдъхновявали. Нейният блог изобилства от илюстрации, изпълнени с хумор и оптимизъм. Това беше причината да си поръчам лично от нея втория й комикс, със събрани илюстрации от блога й и не само. В него тя иронизира бита в Ливан и проблемите, които има обществото в страната.

На гости в Интидар…Жан-Люк Ромеро

Запознах се с Жан-Люк Ромеро преди година. От тогава следя неговите изяви в борбата му срещу СПИН. В момента той е един от най-големите борци срещу болестта, а организацията му, базирана във Франция, е една от най-големите не само в страната, но и в световен мащаб.

На гости в Интидар…Сирус Фаривар

Cyrus Farivar

English: [suh-ROOS FAR-ih-var]
Persian: [see-ROOS-eh f?r-ee-V?R]

Това не е урок по фарси. Определено няма да ходим и в Иран. Това е името на един интересен гост в Интидар – Сирус Фаривар

На гости в Интидар…Салех Брик

Д-р Салех Брик, роден през 1971 г. в Сирия, завършил Психология в Дамаския университет, получил докторска степен по Педагогическа психология в СУ “Св. Климент Охридски”. Понастоящем преподава обща, социална, кроскултурна, педагогическа психология и психология на личността в Дамаския университет, работи като експерт към някои от организациите на ООН в Сирия и неправителствени организации. Член е на Съюза на учените в България.

На гости в Интидар…Малек Жандали

Музиката отвеждала ли ви е на чужди и непознати места, които никога не сте смятали, че ще достигнете, освен в съня си? Убеден съм, че ви се е случвало. Слушайки пианото на композитора Малек Жандали, аз усещам именно това чувство за пътуване и унес, толкова типично състояние на душата, причинено от тоновете на този божествен инструмент.

На гости в Интидар…Дамян Сардарев

Изключително много се радвам, че познавам този млад и таланлив българин, защото успях да поговоря с него за „Триединство“, като е голяма чест да представя този проект в Интидар. Предоставям ви част от разговора ни.

На гости в Интидар…Албена Стамболска

Преди време бях благодарил на един форум (Бг-Мама) за това, че показваха мои публикации и, че разискват много интересни теми, свързани с арабския свят. Скоро след това се появиха коментари в блога ми, които обиждаха жените, женили се за араби, че са предателки и разни подобни думи. Затова реших да говоря с една българка, Албена Стамболска, която живее в Сирия и е омъжена за сириец. На следващите редове ще прочетете моите въпроси и нейните отговори в един съмвсем нормален разговор.

На гости в  Интидар…Бен Хайне

Benjamin Heine (www.benheine.com) is a talented artist from Ivory coast who is currently living in Brussels.He is a Belgian graphic journalist, cartoonist, caricaturist and painter born in June 12th 1983. He studied art and journalism and currently produces political art relating to day international issues.

На гости в Интидар…Елица Стойкина

Елица Стойкина е български творец. Родена е през 1983г. Ако забележите картините й, някои от които ще сложа по-долу, ще помислите дали не е рисувала професионално. Изглежда, когато човек прави нещо, не от задължение, а от чувство, творението му става по-красиво.

На гости в Интидар…Халед Даруиш

Имах въпроси към него-Халед Даруиш- които се радвам, че успях да му задам след поетичната вечер, която Форум за арабска култура организира за него в парк-хотел „Москва“ на 12 май. Радостен съм, че ще мога да ги споделя с вас.

На гости на Интидар…Checkpoint 303

Tell us more about the group (creators, information) Checkpoint 303 (Palestine/Tunisia/France) is a non-profit avant-garde activist sonic project launched in 2004 by sound-catcher SC Yosh (Palestine) and sound-cutter SC MoCha (Tunisia). Checkpoint 303 creates experimental electronic music that aims at raising international awareness about the ongoing injustice and suffering…

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.