Гости

На гости в Интидар…Габриела Иванова

На гости в Intidar е Габриела Иванова, която избра да е доброволка в Палестина, за да помага на местните хора.

На гости в Интидар…Петър Станчев

„Една година на стоп“. Как изглежда това? Какво е чувството да пътуваш толкова време единствено на стоп. Да си видял много места, които сами те карат да крещиш от кеф, че са останали в ума ти. Гледки от Великобритания, България, Португалия, Мароко и Испания.

На гости в Интидар…Мария Василева

Запознавам ви с Мария Василева. Освен, че е колежка блогър, тя е и много дейна в различни проект, за които ще разберете в интервюто ми с нея.

На гости в Интидар…Хайсам Сабах

Хайсам Сабах е палестинец, роден в Кувейт, а понастоящем живее в Йордания. Завършва образованието си в Институт по технологии в Бирла, Индия. В момента работи като мениджър в телекомуникационния гигант Zain, а в свободното си време публикува в своя професионален блог.

На гости в Интидар…Мая Занкул

Виждал съм нейни произведения, които са ме вдъхновявали. Нейният блог изобилства от илюстрации, изпълнени с хумор и оптимизъм. Това беше причината да си поръчам лично от нея втория й комикс, със събрани илюстрации от блога й и не само. В него тя иронизира бита в Ливан и проблемите, които има обществото в страната.

На гости в Интидар…Жан-Люк Ромеро

Запознах се с Жан-Люк Ромеро преди година. От тогава следя неговите изяви в борбата му срещу СПИН. В момента той е един от най-големите борци срещу болестта, а организацията му, базирана във Франция, е една от най-големите не само в страната, но и в световен мащаб.

На гости в Интидар…Сирус Фаривар

Cyrus Farivar

English: [suh-ROOS FAR-ih-var]
Persian: [see-ROOS-eh f?r-ee-V?R]

Това не е урок по фарси. Определено няма да ходим и в Иран. Това е името на един интересен гост в Интидар – Сирус Фаривар

На гости в Интидар…Салех Брик

Д-р Салех Брик, роден през 1971 г. в Сирия, завършил Психология в Дамаския университет, получил докторска степен по Педагогическа психология в СУ “Св. Климент Охридски”. Понастоящем преподава обща, социална, кроскултурна, педагогическа психология и психология на личността в Дамаския университет, работи като експерт към някои от организациите на ООН в Сирия и неправителствени организации. Член е на Съюза на учените в България.

На гости в Интидар…Малек Жандали

Музиката отвеждала ли ви е на чужди и непознати места, които никога не сте смятали, че ще достигнете, освен в съня си? Убеден съм, че ви се е случвало. Слушайки пианото на композитора Малек Жандали, аз усещам именно това чувство за пътуване и унес, толкова типично състояние на душата, причинено от тоновете на този божествен инструмент.

На гости в Интидар…Дамян Сардарев

Изключително много се радвам, че познавам този млад и таланлив българин, защото успях да поговоря с него за „Триединство“, като е голяма чест да представя този проект в Интидар. Предоставям ви част от разговора ни.

На гости в Интидар…Албена Стамболска

Преди време бях благодарил на един форум (Бг-Мама) за това, че показваха мои публикации и, че разискват много интересни теми, свързани с арабския свят. Скоро след това се появиха коментари в блога ми, които обиждаха жените, женили се за араби, че са предателки и разни подобни думи. Затова реших да говоря с една българка, Албена Стамболска, която живее в Сирия и е омъжена за сириец. На следващите редове ще прочетете моите въпроси и нейните отговори в един съмвсем нормален разговор.

На гости в  Интидар…Бен Хайне

Benjamin Heine (www.benheine.com) is a talented artist from Ivory coast who is currently living in Brussels.He is a Belgian graphic journalist, cartoonist, caricaturist and painter born in June 12th 1983. He studied art and journalism and currently produces political art relating to day international issues.

На гости в Интидар…Елица Стойкина

Елица Стойкина е български творец. Родена е през 1983г. Ако забележите картините й, някои от които ще сложа по-долу, ще помислите дали не е рисувала професионално. Изглежда, когато човек прави нещо, не от задължение, а от чувство, творението му става по-красиво.

На гости в Интидар…Халед Даруиш

Имах въпроси към него-Халед Даруиш- които се радвам, че успях да му задам след поетичната вечер, която Форум за арабска култура организира за него в парк-хотел „Москва“ на 12 май. Радостен съм, че ще мога да ги споделя с вас.

На гости на Интидар…Checkpoint 303

Tell us more about the group (creators, information) Checkpoint 303 (Palestine/Tunisia/France) is a non-profit avant-garde activist sonic project launched in 2004 by sound-catcher SC Yosh (Palestine) and sound-cutter SC MoCha (Tunisia). Checkpoint 303 creates experimental electronic music that aims at raising international awareness about the ongoing injustice and suffering…

Размишления върху Близкия изток и международните отношения.