Сергей Лавров посети Сирия

Al Jazeera.Net Външният министър на Руската федерация посети Сири при обиколката си в Близкия изток.Целта на посещението е обсъждането на евентуални мирни спогодби и приближаващата мирна конференция в Близкия изток.Сергей Лавров обсъди с президента на Сирия Башар Ал-Асад кризата в Ливан.Освен това Лавров обсъди проблемът с Голанските възвишения, които са спор между Израел и Сирия от 1967г. ,когато Тел Авив окупира част от Голанските възвишения.

Сергей Лавров и Уалид Ал-Муалем

На обиколката си в Близкия изток, непосредствено преди конференцията в Москва, външният министър на Русия Сергей Лавров посети и Палестина. В разговор с ръководителя на Хамас , който живее в Дамаск -Халед Машаал – Лавров обсъди мирния процес между Палестина и Израел, като пред медиите външния министър на Русия каза, че :

“Единството на Палестина трябва да бъде върнато.Това е необходимо условие в процеса на преговори между Израел и палестинците.” Думи, които малко арабски лидери смеят да кажат.В заключение Сергей Лавров увери арабските лидери, че Русия ще заеме нужната позиция в предстоящата конференция в Анаполис.