Клуб за арабска култура, София

Преди много време имаше такъв клуб, който за нещастие замря след смъртта на неговия основател.Сега – аз имам идеята за въстановяването му.И тази идея вече се раелизира, за мое щастие.Щом споделих виждането си веднага много хора проявиха желание да участват в дискусиите.Най-вероятно този клуб ще започне събирания в Центъра по източни езици в София.

За какво става дума? Това е чисто и просто едно клубче за дискусии между хора с интереси към арабския свят и към ориентализма в по-голям мащаб.В този клуб ще се разискват теми от музика до политика.Преводи на текстове,лекции и подобни в една отворена среда, няма да има строго отношение, мнението на всеки се зачита.Това е основното в клуба – едно отворено отношение, за да може да се покаже арабския свят на хората в един по-добър поглед.

Арабския свят, арабската култура и език са огромно наследство за човечеството.Въпреки всичко ставащо напоследък тази култура още е интересна на мнозина хора.И целта ми е тези хора да имат свое място , където да разискват своите идеи, размисли и т.н. с други, които харесват това, което и те.Трябва да покажем, че не е лошо да се занимаваш с арабското, че това е нещо красиво и нормално -един досег до култура на хиляди години, дала много на света.Да се дистанцираме от политиката и политическата религия.Тероризмът  го отричаме, той не е лице на ориента.

Всичко това, плюс теми за музика,поезия и още много ще бъде основното за дискусии.Все още се обмислят идеи, записвам ги,оформям ги.Но тепърва ще се събираме заедно, който иска ,нека пише ,че желае да се включи на адрес – ruslantrad@email.bg

Comments are closed.