Повей от Иран:Azam Ali , силата на един глас

artist_azam_ali.jpgАзам Али (Niyaz) е родена в Техеран,Иран и израства в малкия индийски град Панчгани.Тя учи в специализирано училище , където се запознава с индийската музика, впоследствие изцяло завладяла я.Точно този период от живота й се отразява в цялата й кариера.

Иранската революция през 1979 г. променя завинаги живота на Азам Али, и на много иранци също.Тя и семейството й не се връщат в Иран ,а заминават за Америка през 1985г.

Скоро след пристигането си в САЩ, Азам Али започва да гони своята кариера,а любовта й към сантура (вид цимбал в Иран) е важен инструмент за кариерата й.Тя започва да свири с деца от училището си, да представя типичната за нейните земи музика.Точно с този инструмент тя се прочува.Уроците й продължават при известния Манушер Садеги .Тя толкова го впечатлява, че той решава да й помогне както може.Скоро тя се появява на корицата на списание Billboard.

Азам Али взема участие с музиката и песните си в редица големи проект в киното, като Prison Break, Matrix Revolution , Children of Dune , 300 и т.н.

Може да се пише много за тази невероятна певица, с още по-невероятна музика.  Душевността й се разкрива във всяка една нейна песен, и всеки би я усетил.Това е музика, сякаш от небето, влиза в мислите ти и не излиза повече.Ритъм на нещо различно…нещо мистично.Нека чуем.

Официален сайт www.azamalimusic.com

Comments are closed.