Повей от Иран:Azam Ali , силата на един глас

artist_azam_ali.jpgАзам Али (Niyaz) е родена в Техеран,Иран и израства в малкия индийски град Панчгани.Тя учи в специализирано училище , където се запознава с индийската музика, впоследствие изцяло завладяла я.Точно този период от живота й се отразява в цялата й кариера.

Иранската революция през 1979 г. променя завинаги живота на Азам Али, и на много иранци също.Тя и семейството й не се връщат в Иран ,а заминават за Америка през 1985г.

Скоро след пристигането си в САЩ, Азам Али започва да гони своята кариера,а любовта й към сантура (вид цимбал в Иран) е важен инструмент за кариерата й.Тя започва да свири с деца от училището си, да представя типичната за нейните земи музика.Точно с този инструмент тя се прочува.Уроците й продължават при известния Манушер Садеги .Тя толкова го впечатлява, че той решава да й помогне както може.Скоро тя се появява на корицата на списание Billboard.

Азам Али взема участие с музиката и песните си в редица големи проект в киното, като Prison Break, Matrix Revolution , Children of Dune , 300 и т.н.

Може да се пише много за тази невероятна певица, с още по-невероятна музика.  Душевността й се разкрива във всяка една нейна песен, и всеки би я усетил.Това е музика, сякаш от небето, влиза в мислите ти и не излиза повече.Ритъм на нещо различно…нещо мистично.Нека чуем.

Официален сайт www.azamalimusic.com

6 Replies to “Повей от Иран:Azam Ali , силата на един глас”

 1. Забравил си да добавиш, че текстовете на песните й са стихове на Руми.
  Аз съм се хванал да правя един клип на “Golzar”, но не знам кога ще го свърша.
  Имам и един “куц” превод на “Аллахи Аллах”, мое производство. Като го намеря, ще ти го постна тук.

 2. Мерси много! Радвам се,че се чете това, и се допълва!

 3. Благодаря много за информацията! 🙂
  За пръв път чувам музиката на Азам Али, наистина е невероятна. Музика и глас изпълнена с мистика. Жалко, че не разбирам текста.
  Втората песен бихте ли ми казали как се казва?

  Ворце, ще чакам с нетърпение превода. Благодаря предварително! 🙂

 4. Превода, превода, превода. Невероятна е музиката на Азам Али. Имам албумите и с Nyaz и Vas. Ако някой иска мога да му ги пратя. Пишете ми на мейла.

 5. Тая пее добре, спор няма, но …
  Има едно НО (вижте това преди да си давате коментарите )

  (чудех се откъде ми е позната мелодията)

  Тая певица, копира (плагиатства) голяма част от песните на българския фолклор и най-вече песните от албума на “МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ”

  п.п.
  това не е само в тоя филм
  поровете се и ще намерите още от същата певица която шари из ХОЛИВУД

Comments are closed.