Бейрут блокиран от стачки

Бейрут,Ливан.Протестиращи, симпатизанти на опозиционната партия Хизбула, блокираха централната част на Бейрут, като се образува голяма антиправителствена стачка.Силите на Хизбула и про-правителствени групи размениха изстрели в околностите на Бейрут в сряда.

Стачката се образува след като работници отказаха предложението на правителството за евентуално увеличение на заплащането им.Стачните действия избухнаха непосредствено след раздора между про-западното правителство на Ливан и опозиционната шиитска партия Хизбула.

Демонстантите блокираха пътищата към международното летище с боклуци и запалени гуми, докато полицията и войската се разгръщаше по важни места в Бейрут.След престрелките нерядко се виждаха линейки по улиците на Бейрут.

Криза с храната

Джеймс Бейс, кореспондент на Ал Джазира в Бейрут съобщи, че много хора са засегнати от стачните действия.
“Разбрахме, че са използвани зашеметяващи гранати.Но това не попречи на армията да рани петима души при инцидент с такава граната.”Освен това хората в Ливан сега трябва да се преборят и с изващите високи цени на храните, идващи след стачката.
“Тази година реколтата в Ливан е много лоша, и това ще се отрази на цените в магазините със сигурност, а от това ще пострадат най-вече обикновените хора4 -каза още Бейс.
Правителствени представители призоваха хората да не се включват в стачните действия, предприети от опозицията, тъй като това не е в интерес на Ливан.Несъмнено случващото се ще засегне много кабинета на Сеньора, а както се знае от миналата година Ливан е без правителство.Опозицията бойкотира досега 17 сесии за избиране на правителство.

bodyVariable350=”Htmlphcontrol1_lblError”;

bodyVariable300=”Htmlphcontrol2_lblError”;