На Коледен базар в ИнтерЕкспо

Днес, заедно с приятелката ми бяхме на БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР в ИнтерЕкспо. Изключително интересно мероприятие, в което взеха участие чуждустранните посолства в България. Те представиха продукти от своите страни – от календари, снимки и вкусотии, до ръчно изработени изделия.Базарът се провежда за трети пореден път под инициативата на Международния женски клуб.

Много приятно впечатление ми направи щандът на Ливан – имаше много вкусни нещица, разни брошури и много весело настроение. Впрочем, това беше и един от големите щандове на мероприятието.

Също така  зърнах и щанда на Израел, на който бяха представени също много интересни неща, но не видях отблизо. Определено ми допадна обаче Мароко. Посолството се беше потрудило много за настроението на посетителите, и може да видите това от снимките. Правеше се традиционен чай и ястия, които можеха да бъдат опитани от всеки желаещ. Определено вкусно!

Разбира се аз бях отишъл най-вече да видя от Близкия изток кои държави са се представили и съм радостен от това, което видях. Радвам се винаги, когато има инициатива да се покаже традицията и доброто от един народ.

Останалите страни също бяха много добри. В този ред на мисли съм сигурен, че посетителите бяха очаровани от Франция, Индонезия, Казахстан и Турция. Много колоритни бяха кубинците, Колумбия, Чили и Аржентина.Определено щандът на южната ни съседка беше един от най-посещаваните, които предлагаха богат избор за покупки. Освен това турците имаха и щанд извън залата, където предлагаха кафе.

Много ще се радвам, ако тази инициатива бъде продължена и занапред. Първо, че на хората им е много интересно и навалицата днес е доказателство за това. Второ – полезно е, аз лично бях много впечатлен и изненадан от нещата, които видях и опитах. Може да видите  снимки от базара.

Comments are closed.