Браво студенти!

Браво на студентите!

Днес се организира шествие в Студентски град, породено от убийството на студента по медицина Стоян Балтов. Това е един от малкото пъти, в които виждам, че има проблясъци на обществена позиция в България, от младите хора.

News.bg
Студентите организират шествие в Студентски град.Източник:News.bg

Ставащото в Студентски град е нещо, което рано или късно щеше да се случи. Общежития, които показват на младите отношението на управниците към тях, мръсни улици от многото строежи в района на Студентски, дискотеки, в които повечето първокурсници се “разбиват” наистина много, а докато завършат виждат колко много са грешали в преценката си. Но до тогава вече са ги измамили достатъчно. А сега убийство. Впрочем в Студентски град насилието не е новост – не рядки са случаите, в които студенти се бият по между си, пиянски схватки и т.н. Има и изнасилвания, господа управляващи, ако не знаете. Само че в повечето случаи хората ги е страх да си признаят. И защо да го правят?

Убийството на С.Балтов запали макар и малка, искрата на несъгласието с всичко ставащо в квартала на студентите. И имат право -това е мястото, където живеят, мястото , което делят с колеги няколко години – с какво право някой пиян некадърник ще нарушава това? Аз, като студент -подкрепям действията на колегите си. Инициативата подета от Медицинския университет се надявам да срещне подкрепа и сред други университети. Надявам се много хора да се включат в шествието, за да се покаже мнението на студентите, което не се чува от много, много години!

Днес Столичният общински съвет ще заседава извънредно. Целта е да се набележат конкретни мерки за по-ефективната работа по опазването на обществения ред в София.

Дано ТОЗИ ПЪТ се вземе решение. Аз смятам, че студентите прекалено дълго чакахме някой да ни свърши работата. Стоим и нищо не правим! Ето защо това шествие трябва да послужи за пример как се защитава позиция, особено ако твой колега е заплатил безхаберието  със своя живот!

Мир на праха на Стоян и успех на корегите му в това да защитят правата си!

Comments are closed.