Стига Амнезия!

Тъй като съм съпричастен с това, което става в Студентски град, ще публикувам съобщението на студентите , което излезе скоро:


СТИГА АМНЕЗИЯ!

В тази уродлива държава, в това болно общество е нужна ПРОМЯНА. Нека промяната започне от най-будните, нека промяната започне от студентите и младежите.
На 19.12.2008 от 11.00ч пред зала „Христо Ботев” инициативна група от студенти и граждански сдружения организира протестно шествие от Студентски град до пл. Народно Събрание, където ще се проведе протестен митинг.
Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени.
Призоваваме всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с нашите проблеми и проблемите на цялото ни общество да ни подкрепят в нашето начинание.

На държавата явно не й пука за нас. Да покажем, че на нас ни пука за държавата!

http://sroksos.org/

http://priziv.org/

3 Replies to “Стига Амнезия!”

 1. 11. Забрана за продажба на алкохол в Студентски град;

  Извинявай, ама това е вече смешно. Най-добре да направим Студентски град мини държава със собствени закони, защото пълнолетните и “зрели студенти” не могат да се контролират и се убиват помежду си просто така!

  Само това ме дразни лично мен. По другите точки съм съгласен. Държавата определено може да направи много, за да подобри условията за живот. И все пак поведението и манталитета на проблемните обитатели на Студентски град едва ли ще се промени, а точно от тук идват най-големите проблеми.

 2. Идеята за затварянето на Студентски град и събирането на такса за външни посетители също е доста смешна.

  За самия протест – не разбирам защо го правят през работен ден (аз и много мои приятели НЕ можем да отидем, защото работим). Също и не разбирам, защо се е избрал този невероятен маршрут от час и половина ходене пеша. Студентите трябва да се пазят от провокации, да не позволяват протеста да се политизира или някой филмиран анархист да предизвика масови безредици.

 3. Към Петьо
  Защо слагаш под един калпак всички студенти. Това е извинението на политиците. Студентите сами са си виновни. Ти нормален ли си, да обвиняваш жертвата в случая? Защото и убит и убийци са жертва на некадърните и аморални политици. Обвинявай тях.
  Има зрели студенти, има и пияници, които уж учат в някой фиктивен ВУЗ.
  Има млади, които знаят какво е в чужбина, знаят какво е в България и се борят за своето бъдеще, без да мигрират.
  Има и такива, които спят, които са изпаднали в летаргия и само гледат те самите как да оцелеят сред абсурдите на нашето ежедневие.
  Всеки ден е битка на живот и смърт. Това ли искаш ти?
  Управляващите определено това искат – маса овце, която да бъде лесно манипулируема. Стой си вкъщи и си повтаряй нищо няма да се промени. Така са мислели и едно време РАЯ-та, докато герои като Левски и Ботев са изнасяли заспалия народ на гърба си.
  И днес ще има жертви, и днес ще има герои, и днес ще има РАЯ.
  Какво да очакваш от народ – спал 5 века в краката на турците, спал половин век под пропагандата на Комунизма.

  Аз съм млад и не съм възпитан в духа “Да би мирно стояло, не би чудо видяло”. Ходил съм в чужбина и мога да правя съпоставки.
  Не желая да живея в държава, в която на всеки заработен ЛЕВ да плащам по още 2 на политици и мутри!!!

  Дотук бяха мирните протести! Депутатите се подиграха с нас – тръгнаха си точно преди ние да отидем да водим културен диалог с тях! СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЯМА ДА БОРАВИМ С ДУМИ, А С – МОЛОТОВ!
  Този път в организацията ще се включат Федерацията на Анархистите в България, агитките на Левски и ЦСКА, неонацисти, младежите от БНС.
  Ще покажем на политици и мутри, че и обикновения гражданин, който не кара джип, трябва да бъде уважаван и зачитан!

  На 14ти януари да ИЗМЕТЕМ БОКЛУКА!

Comments are closed.