Протест по български

Аз нямам думи вече! Не вярвах, че такава “путьовщина” ще се разрази по време на студентския протест. Никаква подкрепа, нищо!

Наистина е огорчавощо и смешно да претендираме за каквото и да е. Не можем да отстояваме позициите си и нищо не може да ме убеди, че е обратното. Излязоха студенти – колегите им подкрепиха ли ги? НЕ! Гледах новините по БТВ как едно момче сподели, че : ” Не можем да отидем…имаме важни упражнения.” Аз бих се засрамил това да ми е оправдание. Или оправданието, че било лошо времето. Това ме вбесява! А вас?

Тялото на убития колега Стоян Балтов.Скоро ще бъде забравено вероятно.
Тялото на убития колега Стоян Балтов.Скоро ще бъде забравено вероятно.

Аз наистина се чудя колко ваши близки хора трябва да умрат, за да излезете по улиците и да кажете какво мислите по вашите въпроси. У нас битува мнението, че не може да променим нищо. Това не е така. Това е ужасно грешно! Ако ние не можем да променим нещата, кой може? Та нали самата Конституция ни определя, като СУВЕРЕН. Ние избираме онези 240 прасенца в парламента, които се хранят от нашите данъци. Народът избира, народът съди. Докога ще се страхуваме да излезем и да кажем всичко, да покажем позицията си…

Депутатите ги нямаше на работа, това е факт. Срамен факт. това е явно действие, което показва отношението им към всички протестиращи. И на вас ви харесва това ? Харесва ли ви да ви мачкат? Защото от мирните протести си личи, че сме мазохисти. няма мирни протести, какво е това. с мирен протест какво ще се направи-абсолютно нищо, само става още по-смешно. Само като видя съседна Гърция и тук и умирам от смях. И ми се иска тук да имаше такова общество. Общество, което да покаже какво е горд българин, какво е балканец, непреклонен пред никой! Пет века българите не са се дали на чужденците, а сега ще се дадат на своите ли?

Англичаните казват: “Всеки народ си заслужава съдбата.” Няма по-правилна мисъл в случая! Заслужаваме обаче нещо по-добро. Нещо различно и светло.

Аз пиша много емоционално, но няма как да е друго- омръзнало ми е от всякакви философи и много демократично настроени хора. Всеки знае как да говори, това трябвало да бъде така, онова -по друг начин. Ако правим сравнение с гърците, не било същото. Напротив, точно същото си е – убийство на момче, нелепо злодеяние. Но има разлика в обществото. Точно в този елемент, без който няма да стане никоя промяна. И докато самият народ не каже думата си, то парното ще става по-скъпо, токът по скъп, хлябът също, а може и още някой студент да си отиде. Чудя се дали народът все пак не е казал думата си-мълчаливата си дума, изразяваща съгласие с всичко? Ако е така – наистина е протест по български.

Темата във форумите на  СУ -вижте някои безумни мнения

Усеща ли се разликата?

Comments are closed.