Израел поднови атаките

Израелски самолети са възобновили техните въздушни удари по Ивицата Газа, ударили са включително джамия, църква и телевизионни станции, където се укривали “терористи”. Студиото на телевизия Ал-Акса е напълно унищожено, но все пак остана в мобилна връзка с обществеността. 

От предния ден над 230 палестинци бяха убити и стотици ранени, след масиран въздушен удар. Ехуд Барак, израелският министър на отбраната, е предупредил, че въздушните удари биха могли да бъдат последвани от сухоземни атаки в Газа. “Ние сме готови на всичко. Ако е необходимо да атакуваме и по земя, ще го направим, за да защитим нашите граждани.”

Най-малко един човек беше убит и днес в Израел, след обстрел с ракети от Газа.

6 Replies to “Израел поднови атаките”

  1. Добре де , тежко е положението !
    Но нима това не е провокирано ?!
    Нима Хамас не започна пръв с обстрелите ?!

  2. Понеже няма възможност да се остави коментар към тази карикатура: Anti-semitism?, оставям коментар тук. Всъщност въпроса ми е защо евреина е въоражен от главата до петите, а палестинеца е представен с ръце в джобовете. Не мислиш ли, че карикатурата е тенденциозна? Добре съм запознат с проблемите в Близкия изток и не мисля, че палестинците са цвете за мирисане!

  3. А аз мисля, че нямат хеликоптери, нямат разни самолети Ф-16, нямат нищо ,освен ракети и калашници. Тъй че айде да спрем с оплюването на палестинците,само защото Израел има голямо лоби в света, и че хората нямат историческа памет.- И тъй като съм бил там, а и всеки който е там ще потвърди- израелците са въоръжени с всичко и пак квичат, че са онеправдани, само че имат всичко, а палестинците -каквото им се даде. Има достатъчно блогове в подкрепа на Израел, но този не е такъв и няма да бъде.

  4. Аз не подкрепям един или друг. Не ме разбирай погрешно. Палестинеца може да се нарисува препасан с динамит, взривяващ се на оживен еврейски пазар или в препълнен киносалон. Вместо това е нарисуван с ръце в джобовете, хайде моля ти се! Нека бъдем честни.

  5. Честен съм, всяко нещо си има причина. И хората забравят кой е започнал пръв да убив.а Вероятно знаеш какво е Хагана- те са убивали през нощта арабски семейства, за да ги принудят да се махнат. Е, няма ли да се взривиш и ти,ако убият майка ти или жена ти? Аз няма и да се замисля. Но аз съм терорист, все пак.

  6. Всъщност нямаш доказателства, че евреите са почнали първи данападат. Проблемите са почнали лека полека още с първите “завърнали” се евреи в началото на 20 в. заради неофициалния закон да не се наемат на работа араби и да се изтласкват от собствеността им с цел създаване на моноеврейски територии. Така че, първоначално евреите са се държали като мишки и по-вероятно в резултат на тези обстоятелства първата агресия да е била арабска. Хаганите са създадени, доколкото е известно, след Първата Световна, като продължение на група селски пъдари, но за тяхното превръщане в демонична милиция допринасят едни арабски бунтове в края на 30-те, когато арабите правят първия наистина сериозен опит да прогонят евреите от Плаестина. Което пак изкарва, че първата пукнала пушка е арабска.

Comments are closed.