15 Replies to “29 декември -обстрелът продължава”

 1. Pingback: 29 декември -обстрелът продължава Video
 2. Уалла!!! трябва да се борим срещу такива несправедлисвости! Толкова ли е трудно да немерим мира! Аллах да ни закриля и помага в трудните моменти!
  Браво за блога ти,Инша’Аллах да се попилиазира!

 3. Найра … като прочетох поста ти , първото което си помислих за теб е как ли изглеждаш … и първото което се сетих е това http://media.monstersandcritics.com/galleries/1537501/0158567355085.jpg
  Несправедливост , несправедливост .. но ти запозната ли си със ситуацията- кой първи е нападнал , кой е провокирал …
  Питам за сега създалата та се ситуация , а не(по принцип) онази ,която всички бутат – зеха ни земята , свободата (трагедия си е … , но евреите си имат право хората , а и света не им го отнема ) ! Та запозната ли си със ситуацията около тези сегашни обстрели – кой кога къде и как …

 4. Винаги има две страни на проблема….
  Съгласна съм с това! Но защо започнаха първи??? Имаха ли някакъв избор??
  Те са хора живеят на около 400 км2 площ,ясно е че и бомба да падне няма да се остане без смърт,нали?

 5. А и да добавя, как няма никой да каже нещо за земята който заемат евреейте?? ами кой ще каже колко компания по света са свързани с тяхни фондове? С тяхна помощ и каквото и да е било! Виждаме до къде се стига,май само ние гражданието ще изразяваме нашето мнение!Но май и никой няма да иска да ни чуе… Каква полза ще получат от това!

 6. Има нужда от война , всеки който е нападнат нека се защитава , но стига сте намесвали религията ! Религията е религия , войната война …….. Ако трябва да гледаме религията , тази земя си е на евреите , а на на мюсюлманите ! Израл също не са прави … но Хамас са религиозна терористична организация и само ще погубят народа си .. все пак всеки народ аси заслужава оправниците !

 7. аз не съм намесвала религията!!!да знаеш ХАМАС не е само религиозна организация! Самата ти споменаваш религията!те защитават народа си,тези който унищожават особенно в момента са израелците!(забелижи не казвам евреите)…Каква е тази агресия от тяхна страна! КОлко малки деца загиват! вчера имаше един репортаж по нова тв,малко момиченце което се разхождаше около съборетините слд атентатите на израелците,това момиченце вчера се е разхождало ами днес? дали има този шанс?

 8. Мисля ,че няма смисъл да продължавам да отговарям на твойте коментари насочени към мен.Ясно е ,че и двете защитаваме различни страни и имаме различни опорни и гледни точки.Опитвах се да разбера и твоята странна ,но не мога.Противоречи на всички мои виждания.Нито ти,нито аз ще успеем да обедим другата в нашата си правотота.

 9. Религията я намесват Палестинците в борбата си ! Превръщат борбата за свобода с религиозен привкус , като избират религиозни партии или правят терористични актове с религиозни текстове на уста – алах мохамед джихад и така нататък ! Това не е нито манипулация , а факти ! Това не уважавам .. една война е жестока и позициите са едни ..но религиозната война или с религиозен някакъв макар но смисъл е съвсем друга …. Акцентира се на ислямското постоянно по всякакъв повод , това дразни и наистина прави хората или да не им пука особено или да не ги приемат!
  Не държа да те да убедя в мнението си , то е обосновано на факти , които част от ислямският свят твърди че са нечии манипулации , а другата част не твърди нищо поради голямата информационна завеса над населението !

 10. Ако не си там, не го виждаш и чуваш със собствените си уши,не можеш да говориш,че няма манипулации и тн…. Не мога да кажа дали има или няма..
  НО почти винаги в такива ситуации и тн..
  За един мюсюлманин,Исляма не е само религия а е и начин на живот! Във Всичко което правим ние споменаваме Аллах и благодарим!Всеки ден ние отдаваме време за Аллах(пояснявам Аллах в превод означава Бог) това че има фанатиици който неумесно и неправилно го правят..няма какво да си говорим те просто не са мюсюлмани! За вас европейците,такъв вид начин на живот и навата религия ви изглежда,че ние всичките сме фанатци и гледаме през малък прозорец.За вас правилното е ,че религията няма място в днешния така напреднал начин на живот,стига ви да се тупате в гърдите и да твърдите ,че сте християни и вървата,може един път да в годината да отидете и на църква.Това е ваш изобор.
  Както се изрази” Аллах,Мохаммед,Джихад и тн..”
  Джихад означава, когато някой засегне твойте земи,нападате и тн.. Имаш право да отвърнев ,но не по каквато и да е всякаква друга причина!Няма да се впускам и в други обяснение в какви рамкки означава,какво има право и какво няма!Повечето неправилно тълкувание се получават от незнанието,следователно и от манипулациите на дадени хора с различни цели!(да се повдигне,негодование,борба,война каквото и да е)…
  Няма смисъл да се обяснявам и каквото и да е било…
  Палестинците на започнаха първи….

 11. “За един мюсюлманин,Исляма не е само религия а е и начин на живот! ”
  Щом в този начин на живот сраснал с религията , вършите деяния одобрени от религията … няма кво да говорим повече !
  Не зная до колко са мюсюлмани … но чете корана и прави разни атентати – тук можем да приемем ,че не го е разбрал ! След това обществото на мюсюлманите ( в което се предполага , че има и знаещи и разбиращи хора ) вместо да го разкритикува , го провъзглася за герой ! Е хайде ти после ми говори кой е мюсюлманин и кой не !
  От друга страна има няколко неща , в самата религия които позволяват безчинствата които вършат вярващите – текстовете от корана , за свещената война … и как по принцип самоубийството не се приема , освен ако е в името на алах и после що блага се обещават ! Ама как казваш на черното бяло !
  Обществото го приема , има и части от корана които го оправдават ! И трагичното знаеш ли кое е , че много малко мюсюлмани са вярващи -те просто са религиозни , ако махнеш забраните – голи ще тръгнат и на разврат ще го ударят ! Много малко мюсюлмани са такива по убеждение – приели по стечение на обстоятелствата наложено от семейството .. не разбрали дори какво приемат – нима силния физически израз на акта на вяра при мюсюлманите (сунити) не е пример за това !
  Християнството е най- свободната религия , за това пък и много са т.н. псевдо християни -за тях Коледата е да се напият ! Не го отричам , но хубавата страна на това е ,че онези които са истински християни -може да са малко ,но качествено … и голи да тръгнат вярата им е в сърцето !
  В християнството не се залага на физическото , а на вярата ! Дори кръщението (което също се прави от родителите рано при някой семейства) не може да се сравни с вашият акт на вяра !
  Едното е обвързващо в материалния свят – рязане , забрани
  При нас – умиване и свобода – ако го имаш в сърцето сам знаеш до къде да стигнеш !

 12. КОйто прави атентат!!! той не е мюслманин!!! Няма да се занимавам да чета поста ти! и Няма да си направя труда!
  Един ден всеки ще си плати,всеки ще плати за грешките,и слепите ще погледнат!
  НЕ на Еврейския-Израелски Геноцид!

 13. “КОйто прави атентат!!! той не е мюслманин!!! ”
  Това го казват единици като тебе , на които не им изнасят проявите на религиозен тероризъм , които правят лоши услуги на исляма !
  И все пак като се замисля , може мюсюлманите да не са терористи и исляма да не одобрява видиш ли това , но повечето терористи са мюсюлмани – факт !
  Най-разпространения тероризъм на верска основа днешно време е проявен от представители на исляма ! Това също е факт !

  “Един ден всеки ще си плати,всеки ще плати за грешките,и слепите ще погледнат!”

  Така е слепите ще прогледнат , напъчените ще паднат , ще се усети човека че е само тлен и кал ! Но аз не те агитирам или нещо такова , носи кръста на избора си , аз нося своя ! Аз само казвам мнението си , мнение което е споделено от много хора и сътворено от реалност и факти !

 14. Вече почвам да си мисля! Че нещо…имаш проблем!!!
  Щом проявява такива актове ,насилие и каквото и да е било!! ТОй автоматично не е мюсюлманин! това че,като се е родил е бил под тази религия нас не ни интересува! Защо след като толкова много хора го казват това,по телевизии и каквато и друга преса! Хората пак си го запазват този патент ,че Мюсюлмани-терористи!! ИЛи ако е терорист то е Мюсюлманин!!!! Явно стига до манипулацията!!!
  Както и мойто мнение е споделено от много хора и съответно от реалност и факти!!!!

 15. “ТОй автоматично не е мюсюлманин! ”
  Еми ако беше прочела онзи пост дето “Няма да се занимавам да чета поста ти”
  Щеше да видиш какво ти обяснявам по този въпрос ! Защо отричаш свещената война която има за цел всеки мюсюлманин срещу неверниците и отричаш как в религията не се приемат всякакви актове на насилие -срещу деца , жени и старци и т.н. и т.н. НО само това насилие което е в защита (нали като те нападнат имаш САМО тогава ти е позволено да нанасяш насилие – в защита (според религията) ! ) и/ или в името на алах се оправдава (самоубийствените атентати са оправдани от тази гледна точка + сума ти обещания след това )
  Да не говорим за правата на жените в тази религия ! Но тва е друга тема …

Comments are closed.