Няколко лъжи за т.нар. "мирен процес"

Да видим как се съставя лоби сред световната общност. Да оставим настрана, че ударът над Газа сега е подготвян около 16 месеца – визити в ЕС, разговори във Вашингтон, посещения в Кайро. Всичко това беше направено от Ципи Ливни, за да подготви ударът, и да кажат всички-ответен удар, заради нападенията на ХАМАС.

Чудесно, но това вече сме го виждали. Ако видим историята на света особено от края на 19 век до днес, ще видим как лъжите се редят една след друга и ако за някои справедливостта е нещо важно и ценно, дори жизнено важно, то за други това е просто дума в речника.

Нека припомня някои лъжи относно “мирният процес” в Близкия изток.

1.Израел твърдеше, че слага край на окупацията на Ивицита Газа през 2005 г.

Еврейската страна прекрати разрушаването на селища по границите на ивицата, но това не значеше спиране на окупацията. Напротив, израелската войска продължаваше да атакува позициите на палестинската власт в Газа. Върхът на лъжата беше 2006г. когато Израел наложи постоянна блокада на Ивицата, при което две години хората, живеещи там нямаха почти никаква храна и лекарства. В резултат на това, въпреки предупрежденията на ООН и Червения кръст, се получи хуманитарна катастрофа, която допълнително внесе напрежение.

2. Израел изказа мнение, че ХАМАС нарушили примирието и Тел Авив го прекрати едностранно.

ХАМАС извърши няколко атаки срещу Израел през последните два месеца. Всеки който гледа новини и се интересува, може да потвърди този факт. Но тези атаки бяха провокирани от поредната блокада на Газа. Това означава, че палестинците спазваха примирието без последните два масеца. Отделно нека да припомня, че ХАМАС не е предприемал самоубийствени атаки в Израел от доста време. Но еврейските атаки продължаваха. Е, кой е виновен?

По време на блокадата Израел не позволи на камионите с хуманитарна помощ да идват в Газа. От 450 камиона (както беше според споразумението), влизаха само 30% от тях. В резултат 262 души починаха от недохранване в Газа.

3.Израел твърди, че убива единствено бойци на ХАМАС. Няма да напада мирни палестинци.

Преди клането в Газа, което става сега, Израел неведнъж е заселвал Газа с евреи-заселници, като в този процес, само за 2008г. са арестувани над 4950 мирни граждани, а контролните пунктове са нараснали от  521 на 699. Преди атаките над Газа, израелски нападения убиха общо 546 души, 76 от които – деца.

Само тази сутрин беше убит един протестиращ в Израел, а в село Нихлин има ранени стотици души от самолетни атаки по-рано днес.

4.Израел воюва, за да защити гражданите си.

Трудно е да си представя, как палестинци, които имат в най-добрия вариант автомати Калашников, могат да са опасни за държава, като Израел. Действия за защита на населението и държавата се предприемат при масирано атакуване на целостта на дадената страна. В този случай аз лично не виждам как момчетата с камъни могат да застрашат израелските град ове. Преди време имаше терористични атаки -самоубийства, като в “най-добрия” случай , те взимаха няколко жертви. Но от доста време не е имало такива атаки. Въпреки това Израел напада все повече, с вече изтъркания аргумент, че защитава гражданите си.

Много важен аргумент срещу твърдението, че военните действия са за защита е това, че се изграждаше обществено мнение за предстоящото клане месеци наред. Ако е защита на държавата, как така те знаят кога ще ги нападнат и т.н.? Ясно си личи, че властта в Тел Авив иска да унищожи всички палестинци, не само ХАМАС. Просто ХАМАС са повод, заради политиката си. 

5. Израел твърди, че са ударени само военни цели.

Болница, учлища, университет и пазари – все военни цели. Дори след като целият свят видя  убитите деца, майките и бащите, плачещи за загубата, Израел най-нагло продължава да твърди, че удря само военни цели. 

Газа е един от най-гъсто населените райони на планетата. Самолетните удари там са рай за всеки пилот, не е нужно дари да се прицелваш, за да уцелиш. При първите удари много хора бяха ранени и въпреки това, Тел Авив твърди, че това са “косвени” жертви, случайно умрели и застанали на пътя на ракетите.

6. Израел твърди, че атакува само ХАМАС , а не палестинския народ.

Да си изясним – ракетите са “умни” в днешно време, но не толкова, че да разграничават. Те не правят разлика между националност и политическа принадлежност. Те просто биват изстреляни и след това убиват всичко, което попадне на пътя им.

Да се твърди, че нападението над единствената организация,пазеща Газа, не е нападение и върху палестинския народ, е безумие.

7. Израел твърди, че палестинците са източник на насилие.

Нека бъдем ясни и недвусмислени. Окупацията на Палестина, последвала след войната през 1967г. е източник на насилие между израелци и палестинци вече десетилетия наред. измислянето на причини да се атакува със самолети невъоръжено население е безумно и най-малкото подло. Нека Израел да воюва, но честно. А не с лъжи.

Статистиката е от Мустафа Бархути, генерален секретар на Национална инициатива за Палестина.

103 Replies to “Няколко лъжи за т.нар. "мирен процес"”

 1. Хайде сега пусни и един постинг за Хамас ! Така да са равностойни нещата ! Израел лош , лош ма ЧаК па толко … а какво ХАМАС да не са цвете за мирисане ! Палестинците си ги избраха сега ще сърбат попарата групово ….
  Ще чакам да поставиш постинг за ХАМАС с интерес , въпреки преобладаващата “обективност ” в блога ! 😉

 2. Аз не подкрепям ХАМАС, просто те единствени имат оръжие, за да спрат къдричките от север 🙂 не знам някой здравомислещ в арабския свят да подкрепя ХАМАС ако не бяха в Газа. Т.е. ако бяха където и да е другаде,нямаше да ги подкрепят, но след като само те имат ракети-струва си цената. Предпочитам ХАМАС пред Израел, по-малкото зло от двете злини. И да ти кажа – Израел има много повече свети дела да се хулят, отколкото смяташ ти.
  Все пак блогът е с арабска насоченост, и е нормално да пиша от страна на арабите. Ако не ти харесва, отиди да пишеш в други блогове.В този се коментира и пише от и за арабите, Израел е враг тук. Докрай.

 3. “не знам някой здравомислещ в арабския свят да подкрепя ХАМАС ако не бяха в Газа. ”
  Освен самите палестинци ! Има неща в политиката на Хамас , които са под всякаква критика ! Точно за този проблем – от въре кйто разяжда говоря !Палестинците избраха Хамас !
  ” Предпочитам ХАМАС пред Израел,”
  Е в това се различаваме , предпочитам силна макар и двулична и хитра държава отколкото безсилна религозна терористична групировка поущряваща самоубийството в името на религията като метод за борба за свобода ! А не месили били религията ! Айде стига вицове ! Фанатични боклуци – докато искат земята да е и ислямска , не сънувам кошмари ,че съм за Израел ! Израел е факт и няма да бъде изтрит от картата на света , ако дърпат лъва за опашката само ще има невинни жертви !

 4. О,сърцето ми е разбито…колко емоционално написано. Мисля, че не разбра – блогът е за арабите и гледната точка за Израел не е толерирана. Просто има много други блогове,които са загрижени за смъртта на невинните израелци, може да пишеш там.

 5. “О,сърцето ми е разбито…”

  Събери си го 🙂

  “Мисля, че не разбра – блогът е за арабите и гледната точка за Израел не е толерирана. ”
  Това цензура ли е ?
  Като блога е за арабите дай да се прииначават нещата ?!

 6. Първо искам да направя отметка, че не съм толко запознат с палестинския въпрос както един от редакторите на алтермедиата, както и от този младеж с Руслан Трад. Но ми дойде една идея. Тези “ответни” удари на страната от 1948 не са ли една добре измислена политическа маневра. Не е ли подходящия момент преди Нова Година, когато всички политически лидери са в резиденциите си и пият скъпи вина и ядат мухлясали сирена и са положили тела в големите кожени кресла пред поредния тъп американски филм. Точно преди Нова Година, когато новия африкански оп извинете Американски президент Обама трябва да встъпи в длъжност, а стария не умеещ да разпознава буквите по лиса поставен пред муцуната е събрал скъпите си дрешки и обувки в куфарите на номер 1600 на Пенсилвания авеню. Та не е ли най-добрия момент точно тогава Ерец Израел да “отговори” на ударите на прежде създадената, но днес откъснала се от Кидом – Хамас. И докато Света осъди терора (?!?) на палестинците Израел да ударят няколко неуловими за тях военни лидери и да ударят по въздух военни цели (болници, телевизии, университети). Няма ли таз война да свърши бързо, когато последните капки от скъши вина изчезнат от кръвта на “Световните лидери” и не се установи мир до следващия път когато ОТНОВО Израел не се опита да се “защити” от терористите на по 11 години въоражени с прашки и камъни?
  П.С. Това което прави впечатление е, че този път повечко държави застанаха открито или леко подкрепиха Палестина, което до скоро не се забелязваше.

 7. “Като блога е за арабите дай да се прииначават нещата ?!”

  Какво да се прииначава??

 8. bgskin, съвсем навреме и на място ти е дошла идеята за премерена политическа маневра в точно определен момент….С оправданието, че Хамас първи нарушили и без това крехкото премирие, “мирните ” израелци започнаха обстрел…а сега и танкове пуснаха…Но, докато
  си почиват в резиденциите си Обама и замервания с пътъци Буш , пият си винцата и си хапват сиренцето, управляващите в Израел си правят и по-тънки еврейски сметчици в навечерието на предстоящите през февруари избори. Господинът Олмерт и управляващата понастоящем партия Кадима в последно време позагубиха позиции и бяха остро обвинявани в липса на “адекватни” действия срещу палестинските групировки.И милите, какво да правят, взеха та се вслушаха в гласа народен, нали е глас Божий, та почнаха да сеят смърт предизборно…И съответно фактът, че чувствително си вдигнаха акциите в лицето на “изстрадалия” израелски народ, е малка подробност сигурно..Знам ли, другата Теди нека каже…нали тя се грижи чинно за опашката лъвска?!

 9. “Тези “ответни” удари на страната от 1948 ”

  Ха-ха , тази държава си има име -Израел ! И колкото и да ви е мъчно и разстройващо тя съществува и ще продължава да съществува !

  “И докато Света осъди терора (?!?) на палестинците Израел да ударят няколко неуловими за тях военни лидери и да ударят по въздух военни цели (болници, телевизии, университети).”

  Всъщност колкото и да слагаш ( ?!?)- войната за Израел е определена от света , като защита , а борбата на палестинците – като тероризъм ! Дали сме съгласни или не какво значение има , това е факт , заучено или не , това е като кажеш “Памела Андерсън ”
  и се сещаш-силикон ! Араби-тероризъм ! Е но не е и без повод ! Все пак палестинските араби, ако толкова се чувстват ощетени от криворазбраните етикети лепнал им света , може да не ги потвърждават криейки се зад жалката терористична групировка ХАМАС !

  bgskin интересен пост , но има едно НО !
  Всъщност каквито и подмолни дивиденти да се измъкнат от създалата се ситуация , не мисля ,че е създадена поради тези дивиденти ! Конфликта е ясен , целите също , начина по който се действа- също … Въпроса е кой първи , ще даде повод ! Е Хамас дадоха повод , което не оборва твоите предположения, както и ако се използва и за политически цели ситуацията – това не оборва ,че Хамас си го проси и е започнал първи !
  Пък от друга страна , ако “политическите дивиденти ” са съгласувани с основните желания и позицията на Израел в този конфликт , аз не виждам нещо странно !
  И милите, какво да правят, взеха та се вслушаха в гласа народен, нали е глас “Божий, та почнаха да сеят смърт предизборно…” именно – глас народен , глас Божии – затягане на мерките на терористичната групировка Хамас , а това че палестинците са си я избрали ( иначе така невинните палестинци укриват терористи , част от много включени в мрежата която Хамас създава ) да си сърбат попарата !

  “Израел не се опита да се “защити” от терористите на по 11 години въоражени с прашки и камъни?”
  Както казва Руслан – разби ми се сърцето (в момента го събирам)
  Може би нямаше да се наложи на израелската армия да се изправи срещу 11 годишни деца , ако някой от иначе невинните и явно “с всичкия ” си палестинци не се погрижи – кво правят тея деца и чии го търсят , а не се крият (дори по домовете си , където ще бъдат претърсени отново от армията , защото както писах доста терористи се крият в невинни семейства-къщи, мазета и т.н.)

  Палестинците се заблуждават ,че Хамас може да ухапе Израел ( дори и това ухапване да е като от комар ) , и се крият зад живи щитове от деца и жени !?
  Нека воюват но не ми се струва нормално и достойно за уважение такъв вид борба – ако ще те гръмна то ще е в името на алах , иначе ще сложа детето си пред мен та като ни утрепеш и двамата ти да си лошият !

  “Теди нека каже…нали тя се грижи чинно за опашката лъвска?!”

  Всъщност съм м , но както и да е …
  Сресвам му гривата на лъвчето , не бой се .. мерси че попита !

 10. “Какво да се прииначава??”

  “Все пак блогът е с арабска насоченост, и е нормално да пиша от страна на арабите. Ако не ти харесва, отиди да пишеш в други блогове.В този се коментира и пише от и за арабите, Израел е враг тук. Докрай.”

  “Мисля, че не разбра – блогът е за арабите и гледната точка за Израел не е толерирана. ”

  След като този блог се опитва да покаже неща свързани с конфликта , от погорепосочените цитати , си личи ясно ,че дадената информация се преиначава т.е. не е обективна !
  Да не говорим за цензурата на коментарите – към някой не може да се даде коментар, други изчезват , трети си изтриват ! Това на какво прилича?! Всеки върви със мнението си , което не е нужно и необходимо да бъде споделено от друг – но ако авторът на блога има проблем с нервите и приема нещата много лично , мога да му препоръчам капки – Мента ,глог и валериан !

 11. Руслане, чудесна статия. Но да не забравяме, че корените на конфликта се крият в миналото. Понеже хората бързо забравят, преведохме една статия за първата интифада. Можеш да я прочетеш тук – http://bg.altermedia.info/?p=2929

  Ционистките лъжи не са нещо ново…

 12. Аха а към “О,я стига ” не спря ли коментарите ?! Хаха , към някой картинки пък не става , към другии статии (в една имаше 48 коментара ) сега незнайно защо не се показват ! Дано в мене е грешката и да си се показват ! Иначе всичко е наред с мен , аз не се стягам толкова – ционисти. не-ционисти , Сащ е подкрепил Израел – танковете влезнаха , има 1 убит ерейски войник и 2ма от Хамас ! Дали е вярно или не -боя тече ! Има кой да отмъсти за “циониски глист ”
  Ха-ха Айде лека нощ и по спокойно с нервите !

 13. Руслане, защо в т.4 изграждаш позиция сякаш ракетите “Касам” не съществуват?
  Добре, декларираш,че блогът няма за цел да бъде обективен, а да пропагандира позицията на арабите. Какво им печелиш с това, освен че доказваш още веднъж, че истината не им е удобна? Така им подкопаваш моралното превъзходство. Ако блогът има за цел да защитава, значи трябва да прави обратното – да се възправя срещу аргументите на отсрещната страна, а не да не ще да ги чуе и уважи. Не, човече, как си представяш обратното изявление, ако някой евреин го изтръска? Ами нали веднага ще го прикачиш в поредната статия колко са недемократични и безцеремонни евреите?

  Накрая да си кажа, аз съм доста сърдит и на двете страни, поравно и моето мнение е, че тоя Близкоизточен въпрос трябва да се уреди веднага и завинаги чрез абсолютно честен и балансиран компромис.

 14. така,като нов субект в темата,първо искам да задам няколко въпроса към защитниците на Израел
  какво би станало ако някоя арабска държава нарушава всички конвенции и решения на ООН-ами ще стане като в Ирак,а можете ли да ми кажете колко от споменатите конвенции спазва “демократичен” Израел-едва ли са много,и то те ще са само такива от които има интерес
  2ро-чели ли сте конвенцията за правата на човека,или пък закона за военните пресъпления-те като че ли , не са преведени на иврит-доказателства за това са обстрелите над линейки,или разстрелите на деца ненавършили още 10 години,или обстрелите на училища,или убийството на 12 годишно момче пред камерите на световна агенция,или пък премазванено на американка участничка в група протестиращи срещу строежа на стената-и то с оправданието,като е американка какво прави там и още и още и още
  Е защитници на Израел какво ще отговорите?

 15. antiandi – от къде си измисли ника ?

  ” какво би станало ако някоя арабска държава нарушава всички конвенции и решения на ООН-ами ще стане като в Ирак”

  Ти явно сам си питаш и сам си отговаряш
  хаха 🙂

  А до въпроса дали сме чели – чели сме ,чели сме , но и да не сме какво ?!

  За Цивилизованият свят арабският свят ще е винаги трети ! Там не само религиозната зависимост , но и разбиранията са ни чужди ! Така ,че ако арабска държава си позволи това(което Израел например ) , “велките бели сили ” ще я наврат там де слънце не огрява !
  Израел просто си прави каквото си иска и никой не смее да и каже копче !
  Ох … И какъв смисъл има от тази констатация , която направи за теб ?!

 16. Ооо, Теди, възхити света с понятието си за справедливост и хуманизъм! И разби всички възможности да се критикуват арабите за ракетите и самоубийствените атентати – в такъв ракурс като твоя, те са напълно адекватни. Еба го и “Цивилизования свят” ако цивилизоваността му се изразява по такъв начин.
  Слава богу – не.
  antiandi има отговори. Кой бил стрелял по линейки – кола която пренася ракети не е линейка (освен в накакъв черен хумор). Болница в която се укриват военни части не е болница. Дете, което държи истински автомат не е дете, а враг. Не казвам, че случаите са такива, посочвам, че не винаги совите са това, което са. И това е аргумента на Израел, често пъти добре подкрепен със снимков материал – примерно видео на ракетна установка стреляща изпод жилищна сграда. После на това място удря ракета въздух-земя и извода е – Израел стреля по жилищни сгради. Разбира се цивилни жертви има. Когато военните се намират между цивилните , те съзнателно рискуват и носят отговорност за цивилните жертви. А когато целенасочено предизвикат противников огън към граждански обекти с цел предизвикване на цивилни жертви – това вече е престъпление. Да ползваш своите за заложници е гнусно.

  Това е отговора за застреляните линейки и деца. Все пак, никой не отрича, че по-голямата част от бройката на жертвите от палестинска страна са военни лица. Особено първите дни, когато ги стреляха от въздуха. Което опровергава твърдението, че невинните граждани са целта.

 17. Теди, ми откровено казано, никакъв смисъл няма в самата ти констатация..Защитавайки теза, човек следва да борави с факти… а не с някакви нападки и празни обобщения.
  Кои сте вие, т.е кого визираш под категорията от хора, за които разбиранията на палестинците били чужди…Ми не е нужно и да са еднакви, светът е шарен, нали…Ми следвайки тази твоя логика, разбиранията на евреите и за по -предална яснота тези на ционистите , са също непонятни за голяма част от света, и забележи, става дума за държави извън омразния за теб трети свят..Да не говорим, че и сред самите евреи, има множество кротки и разбрани хора, отхвърлящи тези форми на насилие..Ти телевизор от време на време пускаш ли, новини четеш ли,та да видиш, че на демонстрации по света в последните дни присъстват и равини..Защо ли?!
  Апропо, ти да не си понястоящем заврян/завряна на същото място ,за което говориш, и съответно липсата на светлина там да ти пречи да погледнеш обективно на нещата или поне да се добереш до телевизора и пресата?Прости ми за скритата между редовете вулгарност, но както са казали хората – с твоите камъни по твоята глава..
  Приемам правото на всеки да защитава своята позиция, но аргументирайки се и базирайки се на факти, нещо, което в твоите коментари абсолютно липсва..Но за сметка на това грозни окачествявания от рода “фанатични боклуци” са леснооткриваеми в написаното от теб..Никой от горните потребители, въпреки позицията си, не си е позволил да определя насрещната страна в конфликта си с такива имена..

 18. “Ооо, Теди, възхити света с понятието си за справедливост и хуманизъм! И разби всички възможности да се критикуват арабите за ракетите и самоубийствените атентати – в такъв ракурс като твоя, те са напълно адекватни. Еба го и “Цивилизования свят” ако цивилизоваността му се изразява по такъв начин.”

  Ами не държа да възхищавам някой !

  Коментирам нещата по един непокизен начин !

  Дори и в аспекта на непокизния ми коментар анетнатите на арабите пак могат да биват разкритикувани !
  Цивилизованият святи аз съм го ебал , обаче какъвто и да е не може да се сравни с арабският ! Просто е различен !

  Нито съм вложил в по -горният си коментар понятията си за справедливост или хуманизъм , просто ми омръзна да обеснявам на хора,(които търсят под вола теле непрекъснато) за Израел – няма по голям слепец от този който не иска да види !
  Ако искат да чуят” 0 Израел прави нередни неща” – ок , но ще им кажа , че пък и няма кой да му се опълчи , нито големите араби , нито американците , нито руснаците !
  Защото се примирих с факта ,че нещо като опити за обективност не може да се намери в опонентите – за тях Израел винаги ще е голямият лош вълк , или белият зъл лъв ..
  Но пък на никой не му пука чак до там за нередностите върху “невинните” араби , че да се намеси и да спре Израел !

 19. Руслан е последния човек, който ще подкрепя крайностите, но не мислите ли, че вече е време някой да отговори на “Богоизбраните”, които освен че се държат като такива, очевидно и другите народи ги мислят за такива.

 20. Теди-да не ти бръкнах някъде с този ник???????
  А за това ,че няма кой да им се опълчи-явно си в крехка възраст и не помниш изтеглянето,а не бягството на Израел от Южен Ливан ,или пък лятото на 2006 когато нападнаха пак същият Южен Ливан и въпреки ,че цялата бойна сила на държавата Израел застана срещу една организация -ще използвам твоя стил се насраха от страх и пак си обраха крушите.Вярно изкараха си го като всеки път на цивилното население-но пък какво им пука-нали не се от богоизбраните,а прости гои?А и ми е интересно ,ти какъв/а/ си ?Защото ако не си от евреин/ка то и ти колкото и горещо да ги защитаваш ще си останеш в категорията гой-т.е животно,а и нали знаеш нагаждачите са презрени не само от своите,но и от господарите си

 21. “Теди-да не ти бръкнах някъде с този ник??????? ”

  Не , просто аз, Сантра, анди и още няколко хора имаме произраелска позиция(които пиешем тук) – дали не е свързан се зачудих ! 🙂
  По повод другото-реалноста се вижда 🙂 Тя казва достатъчно !

 22. Имай малко срам, поне веднъж. Чудя се дали имаш чувства,дали може да изпитваш нещо. Коментирай си, но поне да имаш малко съвест и дано тя проговори малко. Защото защитаваш убийци на деца. ХАМАС може да са терористи, но ставаш,като тях с тази защита.

  С уважение, приятна дискусия.

 23. Теди-както казах ,сега навлизам в дискусията,а и ти и групата ти не сте от такова значение ,че ника ми да се определя от вас.
  Освен това очаквах и отговори на останалите ми въпроси,които не знам защо пропускаш-без да искаш или просто защото самите отговори не са ти приятни,ако пък си ги пропуснал/а ще ти ги припомня/имам една лоша черта като булдог съм захапя ли не пускам-поне така са ми казвали/
  1-Как ще обясниш двойното бягство на Израел от Южен Ливан
  2-с каква религиозна принадлежност си ? Гой ли си?
  Руслан е прав,но аз и преди писах какво е мнението на евреите за останалите
  Днес обаче гледах интервю с външният министър на Венецуела-страна католическа-забележете,та и той осъди това което става сега,и каза,че точно хората преживели Холокост и искащи и досега репарации затова,нямат право да постъпват по същият начин с други човешки същества
  Теди ще продължавам да си задавам въпросите докато получа смислен отговор

 24. Antiandi,
  “Той осъди това което става сега,и каза,че точно хората преживели Холокост и искащи и досега репарации затова,нямат право да постъпват по същият начин с други човешки същества” В този твой цитат се съдържа едно от разковничетата…
  Богоизбраните, както не пропускат повод да да се нарекат такива, не изпитват угризения, че постъпват по този зверски начин с човешки същества, поради простата причина, че не считат палестинците за такива..И това не са голословни приказки, а факти от историята..В израелския всекидневник Йедиот Ахронот през 70-те години, тогавашният израелски лидер Ицхак Шамир не се свени да публично да нарече палестинците примитивни хора, току що слязли от дърветата..Участвалият в кървавите атентати през 4о-те години М. Бегин, станал в последствие и премиер, също не се притеснява хич от епитетиете, с които назовава палестинците, а именно двукраки животни..Отричайки човешкото в тях, радикалните ционисти оправдават зверствата си..И днес ситуацията не е кой знае колко по-различна..Такива незрели, с жълто около устата индивиди като Теди си позволяват и в момента подобни квалификации..Та мисълта ми е , как очакваш той/тя да ти отговори, при видимата липса на потенциал за такова нещо..То простотии и обиди лесно се сипят, трудностите идват при необходимостта да кажеш нещо конкретно и смислено..А за да изречеш подобно нещо, се изисква преди това да си понаучил туй-онуй по темата..Затова, честно казано, искрено се съмнявам, че в скоро време ще дочакаш смислен отговор на зададените по-горе въпроси..Отговор-да, най-вероятно и многословен, но празен откъм съдържание..Дано да греша..

 25. “категорията гой-т.е животно,а и нали знаеш нагаждачите са презрени не само от своите,но и от господарите си”
  питаш ме дали съм животно според евреите или нагаждач или какво ?

  Руслане незнам за теб какво е съвест (предвид ,че защитаваш ХАМАС директно или не ) но предполагам ,че за теб това е нормално или оправдано http://www.thelondondailynews.com/images/hamas_bomber.jpg

  “имам една лоша черта като булдог съм захапя ли не пускам-поне така са ми казвали”
  оо впечатлих се ,като еврейски войник изпрвен пред палестински мъж криещ се зад жени и деца !

 26. Определено не грешах в преценката си по-горе…Пак нищо, опити за демонстриране на хумор, ама май черен..и твърде неуместен.
  Теди, видимо не осъзнаваш, че подобни снимки може всеки да изрови из нета и с обратен знак..
  Ето поразгледай нещичко, белким в теб се събуди и малка част от заспалата твърде дълбок сън хуманност:
  http://www.dutchpal.com/kawther/filius_iman.jpg

 27. better Teddy i antiandi защо не ми кажете защо Хамас закача Израел (като Израел само това седи и чака-повод ) като не може да щитити тези които са го избрали и е това става с децата им !

  Пределно им е ясно какво ще стане … и го придизвикват ! И искаш да изпитам съчувствие към Хамас ?! Или палестинците ?! Жал ми е за тея деца – но палестинците си ги сами ! И имам новина , за жалост или не израел няма да спре до тука …. Хамас са даси обира плодовете на “труда” !

 28. Теди-точно това ме интересуваше към коя категория спадате ти и групата ти,но щом не признаваш еврейска жилка /което би обяснило доста от писанията ти/значи си в графата подлога,по друг начин не мога да си обесня поведението ти но поне ми стана ясно с какъв човек комуникирам.
  “защо Хамас закача Израел (като Израел само това седи и чака-повод ) ”
  1-Израел едва ли се нуждае от повод,доказателство за това са хилядите жертви не само в Палестина,но и в Ливан
  2-Предполагам си училил/а физика и знаеш ,че всяко действие си има противодействие,за да се създаде Хамас значи е имало нещо което е предизвикало този факт-пример за създаването на подобни организации са ИРА,ЕТА и подобни-но забележи ирландците в Обединеното кралство и баските в Испания не са подложени на поголовен геноцид,живят нормално в нормални държави.
  Руслан знае,че Сирия има доста територии които сега са в границите на Турция-да сте чули там турците от арабски произход да създават проблеми-не,няма и да чуете-защото са със същите права като останалите турци-децата им не се разстрелват по улиците,градовете им са със същата инфраструктура като тази в турската част,през зимата не ги оставят без ток без да се съобразяват,че в болниците има болни на животоподдържащи апарати и бебета в кувиози
  Теди-и пак отговаряш избирателно,но нищо ще ти припомня-защо “великият Израел” избяга позорно на 2 пъти от Ливан
  “И имам новина , за жалост или не израел няма да спре до тука …. Хамас са даси обира плодовете на “труда” !”
  То така се говореше и за последната война в Ливан уж за седмица щяха да спечелят,ама…………………
  И как ще коментираш премазванено на американката с булдозер-забележи НАРОЧНО-тя е била на мирен протест,не е била член на Хамас,и не е била въоръжена

 29. много добре си спорите,един защитава Палестина ,друг пък Израел ,едните били терористи ,другие пък безкруполни и нагли (за мен легализирани терористи).Но както ми е известно от дългиат ми житейски опит,винаги има и трета страна,не винаги очевадното е това,което кара хората да се трепят.Но да оставя задколисните сделки,на хора по разбиращи .
  По тежко ми е, че вече се счита за нормална гледка трупове на деца,кръв и разпилени крайници на тела,оръжие заменило играчките, и непокизмът ,който е обзел сърцата и душите не само да даващите разрешение за обстрел,но и на всички нас.
  Някак смешно ми става,като при нас – новина номер едно е присъдата на Максим,за едно убийство по непредпазливост и нанесена тежка вреда на Емануела.Тук каква е картинката, всички сме ужасени и разочаровани от отнетият живот, и дори сме построили бесилото му.
  А колко сме толерантни към над 500-те а може би и повече жертви, нима решението за тези жертви не е взето от шепа хора,нима тези жертви нямат близки и семейства,нуждаещи се от възмездие………..
  Слепи и глухи сме ……и ние …… и те

 30. antiandi ти май си на системата “щам не е така значи е иначе ”
  Дали аз съм евреин или не .. има ли значение ?!
  Ако не съм и ти и аз сме подлоги за т.н. “ционисти” !

  “по друг начин не мога да си обесня поведението ти но поне ми стана ясно с какъв човек комуникирам.”
  А трябва ли да си обясняваш , аз дори не си налагам гледната точка на когото и да е !

  За Израел- те само повод чакат !
  За войната в Ливан – секи си има мнение , ако мислиш ,че имам време да обяснявам моето – няма ! Просто едно ще кажа – присъствието наИзраел се усети и Ливанци още не могат да го забравят !

  А за Хамас , аз не питах защо и как е възникнал , аз те питах конкретно за тоя случей – след като не може да даде нужната защита на народа си – избиват децата му , няма болници , ток , вода и т.н. защо го докарва до това полужение придизвиквайки Израел ?!
  То без това положението не е цветущо !
  Малко ми звучи като да запалиш пиратка в джоба си и да се сърдиш на пиратката ,че гърми ! ..

 31. “За войната в Ливан – секи си има мнение , ако мислиш ,че имам време да обяснявам моето – няма “-ами толкова дивотии изписа,та ако си имал/а мнение можеше поне в 2 реда да го формулираш,а между другото защо ли имаш толкова много правописни грешки???????????????
  “Просто едно ще кажа – присъствието наИзраел се усети и Ливанци още не могат да го забравят !”-тук позна ливанците няма да забравят дадоха толкова много цивилни жертви,но и Израел няма да забрави -такава загуба държи влага за дълго.

  “Малко ми звучи като да запалиш пиратка в джоба си и да се сърдиш на пиратката ,че гърми ! .”

  Това като че ли се отнася по скоро за Израел ,отколкото за палестинците-притиснаха цял народ до стената,приложиха такъв геноцид ,че сигурно Хитлер се обръща в гроба от срам-надминаха го по всички показатели.Ако беше чел/а внимателно горните ми редове щеше да разбереш ,че именно това поведение на Израел доведе до появата на Хамас-т.е в твоят пример-пиратката в джоба.
  Много ми е интересно как ще комнетираш обстрела на училището принадлежащо на ООН/или и те спадат към Хамас?/ при положение ,че израелските части са знаели местонахожението му,на самата сграда е имало обозначителни знаци,и е било сложено и израелското знаме-по време на обстрела там са се намирали цивилни потърсили убежище под знака на ООН

 32. Явно обаче ти имаш някакъв проблем с мене ! След като сега се включваш в дискусията , си изпуснала доста неща !

  Някой хора си мислят ,че Израел са си в правото – може да са се настанили на тези територии , обаче какво ще кажеш когато 5 милиона евреи се изправиха срещу 500 милиона араби ?!
  Били им зели територията – ами като са допуснали … ако намеря нещо на улицата то си е мое вече !
  Малко или много настанени на чужди земи за някой , евреите си извоюваха правото да са на тези земи честно или не !

  Виждам ,че имаш проблеми (една – ! или -? пак би всършила работа , не е нужно ?????? хаха) Не съм подходящият човек с който да се заяждаш, колко и да те е яд явно … тва е положението
  Израел няма да отстъпи! Пийни 2 валерияна и ако си по арабските територии дето са под мерника на Израел по добре бягай ! Айде с здраве !

  П.П. А ако имаш персонални проблеми с мене и мнението ми – можеш да ми искаш скайп или нещо такова … Не мисля ,че форума е мястото ! Нито аз съм ти виновен за действията на Израел , нито позицията ми ще се промени , нито искам да променям твоята !

 33. e, напомни ми на едно хлапе с много високо мнение за себе си,и то като теб си мисли,че света се върти около него.
  Но да не забравяме,че темата е Палестина ,а не ти

 34. Хаха … след като се занимаваш с лапета … ясна работата !
  Хубаво ,че поне се сети каква е темата !

 35. Теди, питаш защо Хамас давал поводи конкретно в случая, а не по принцип…Ами ще се опитам по-надолу да ти отговоря..
  Израел не можел и не искал да преговаря, докато страната е обстрелвана с ракети, но същевременно същото това израелско правителство настоява палестинците да направят това, докато ивицата Газа е под обсада, а Западният бряг -под засилена военна окупация. В тази връзка не е лошо да ти припомня,ако въобще си го знаел/а, че на 23.12.2008 Хамас предлага прекратяване на огъня, като в замяна очаква направата на двустранни компромиси.Забележи, според израелската преса, настоящият ръководител на израелските служби за сигурност Шит Бет своевременно е известил кабинета, че Хамас проявява интерес към продължаване на примирието, но иска последното да е с подобрени условия, а именно: да се сложи край на блокадата и да се прекрати огъня на Западния бряг. Кабинетът обаче,както бях казала и в предходен свой пост, обхванат от предизборните си политически амбиции и желанието да изглежда в очите на електората си непоклатим в борбата с „фанатичните боклуци” , отхвърли тези условия.Според бившият шеф на израелското външно разузнаване, голяма част от бойците на Хамас са осъзнали факта, че ревностно гонената от тях идеологическа цел е непостижима поне в близко бъдеше и съответно са склонни да станат свидетели на създаването на палестинска държава във границите от 1967 г. Наясно са, че това не е пътят към постигането на техните първоначални цели,но пък определено е този, който ще им донесе дълготраен мир в, основаващ се на компромис.А онези, на които подобен развой на нещата не им отърва,като пример могат да бъдат дадени Ахмединаджад от ислямска страна и Нетаняху от еврейска,чисто и просто могат да бъдат пренебрегнати по пътя тапред…. Това на теория май е единственият начин, който все още може да доведе до мир, но на практика израелското правителство изрично отказва да го приеме.Тук е моментът аз да попитам Теди, защо…Ами просто, защото Израел иска мир, но наложен силово, при удовлетворяване единствено на неговите условия,целящи да демонстрират пред света поражение от страна на палестинците. Подобни преговори, основани на компромис обаче, не са по вкуса на Израел.Ако се поеме в тази посока, страната ще трябва да даде доста повече, отколкото й се иска. Но пък истината е, че гореупоменатият, силово достигнат „мир” изобщо няма да е мир,в този си вид той не би спрял ракетите на палестинския гняв и за в бъдеще….. За да постигне реално омиротворяване в региона,Израел следва да преговаря с хората, които държи в блокада и обстрелва. И за твое сведение, не по мои думи, а по тези на израелски писател, чието име за жалост в момента не мога да си спомня и да ти цитирам, при евентуални стъпки в посока към прекратяването на конфликта, решението ще е в полето на Израел….топката и тя ще е там..от Израел зависи ,накъде ще я ритне..А ние знаем поне за момента, накъде му се иска…накъдето му отърва.

 36. Vij may be the better Teddy prochetoh ti posta vnimatelno , no ne namiram otgovor na vuprosa si ! Ti po skoro analizirash situaciqta i hipotezata “koi kakvo kude , za da ima mir ) ! Konflikta e qsen , deistviqta na Izrael sushto ! Zashto Hamas , zapochna purvi da obstrelva Izrael , sled kato znae kakvi posledici shte ima tova ?! Ei tva mi beshe vuprosa , a ne pri kakvi usloviq bi imalo mir !
  Gaza bila pod obsada – ami shte e kato hamas si go tursi ! Imalo mn raneni – ami ako na hamas mu pukashe , nqmashe da zakacha Izrael (qsno che nqma da postigne celite si ) kato e nepodgotven da spasi naselenieto , ili pone ne im usiguri normalni medicinski usloviq ! Te i bez da gi napda Izrael imat takiva problemi , edva li obstrela na Izrael (kakto i vidqhme) shte gi razreshi ! Bolni fanatichni islqmski mozuci , krieshti se zad jeni i deca – ne znam dlai e ot islqma ili taka se pravi po arabski voina , no Izrael go ima , izvouva si tova pravo i nqma da skluchi primirie , koeto ne mu iznasq ! Sled kato palestincite i arabite sa dopusnali Izrael da gi machka , po dobre da napusnat i da otstupat vmesto da vrunkat , da kazvat “a” bez da mogat da kajet “b” !

  ПИШИ НА КИРИЛИЦА

 37. Абе недорасло детенце,излез от онова неосветено място, в което си се завряло, отговорът е горе, но ти явно не умееш да четеш..И сега и преди Хамас е давал индикации за готовност да преговаря, но “добрият” Израел и богоизбраното негово правителство не дават…Искат уж преговори, ама само при спиране на нападенията отстрана на Хамас, т.е преговори по тяхната свирка…А “болните ,фанатични ислямски мозъци” следва да приемат безропотно подобни преговори под обсада в Газа и под военна окупация на Западния бряг…Ето ти отговора – няма да го бъде това…..Естествено е да отговорят подобаващо!!!Това е единствената им алтернатива , било тя добра или лоша!
  А ти явно си някой недозрял и полуграмотен пубертет, на когото няма нужда повече да се обяснява!Ако пък не си – още по-зле за теб!Дерзай, живей си в заблудата..бъди щастлив/а….Пожелавам ти от сърце онова щастие, с което са благословени неуките!

 38. Сред основните изисквания на форуми и блогове е писането на кирилица!

 39. Теди ами какво да правя като хлапетата са във ваканция или пък не им се учи или пък си мислят ,че разбират повече от големите и се опитват да поучават
  Чети внимателно постинга на may be the better Teddy,ще научиш доста неща

 40. Ха ха , забавни сте 😉

  Сега едно по едно :

  “И сега и преди Хамас е давал индикации за готовност да преговаря, но “добрият” Израел и богоизбраното негово правителство не дават…”
  Аз те питам пак за 120 ти път сигурно – защо Хамас напада Израел при положение ,че не може да защити населението ?! Само може да обстрелва ли ?!
  А ти ми говориш за мир , за преговори – това са други теми – аз не те питам “защо не преговярят ” !
  Нека Хамас да дава поводи , пък после да дава индикации за преговори !

  “Искат уж преговори, ама само при спиране на нападенията отстрана на Хамас, т.е преговори по тяхната свирка”
  Ми естествено ,че ще си гледат собствените интереси , щом толкова кориш гледането на собствените си интереси – нека палестинците си стъпат на интересите в името на това да са живи !

  “А ти явно си някой недозрял и полуграмотен пубертет, на когото няма нужда повече да се обяснява!Ако пък не си – още по-зле за теб!Дерзай, живей си в заблудата..бъди щастлив/а….Пожелавам ти от сърце онова щастие, с което са благословени неуките!”

  Виж сега, кво съм аз има ли значение .. достатъчен е факта ,че се занимаваш с мене !
  Заблуда за едни , за други истина .. предпочитам да живея в тая заблуда , от колкото в истина родена от запарването на главата под чалмата!
  Така или иначе нищо не ти налагам !

  “Теди ами какво да правя като хлапетата са във ваканция или пък не им се учи или пък си мислят ,че разбират повече от големите и се опитват да поучават”

  Ааа не ти знам контактите – човек сам си ги определя … щом си опряла до хлапета … не се оплаквай хаха !

 41. Щом и дотолкова не си осведомено, скъпо пубертетче, че чалмата няма нища общо като атрибут с палестинците, значи си по-зле, отколкото мислех…Думата “чалма” влиза в българския направо от турски и означава
  дълъг тънък плат, който се увива около фес.Ама къде ти толкова осведоменост в такива коне с капаци като теб…А заниманието ми с теб не е е нищо друго, освен опит да налея в празната ти главица малко инфо, при това без да искам да си променяш позицията..А само лекинко да се пообразоваш.Но явно последното е невъзможно.

 42. Виж какво дъртушо не ме и интересува да ме занимаваш с извора на чалмата – за едно се хващаш за думата , а за друго овърташ , овърташ …
  Дали ще е чалма , забрадка или там другите мюсюлмански неща дето си слагате на главите … то явно оказва влияние !

  “А заниманието ми с теб не е е нищо друго, освен опит да налея в празната ти главица малко инфо, при това без да искам да си променяш позицията..А само лекинко да се пообразоваш.Но явно последното е невъзможно.”

  Абе визждам аз защо се занимавате с мене !
  Много пък ми дигнахте акциите !
  И двете за мене лаете , кое било как ! А кат не ви изнася -пубер ! Ох..
  Само не мога да разбера нали трябва да се молите 5 пъти дневно , как ви оставя време живот да живеете , па и с мене да се занимавате ! Застояла работа …

 43. Не се срамувам от фактаа, че съм дърта…Най0естественото тещо на земята е остаряването.
  За сведение твое хлапенце невъзпитано и нахално, нито съм забрадена, нито се моля по 5 пъти дневно…Християнка съм и ес гордея с последното..Но то не ми пречи да виждам несправесливостите на богоизбрания народ към палестинците като цяло, а не към Хамас в частност..То за това обаче и малко човещина трябва…А се съмнявам, че ти такава притежаваш..

 44. Абе колко си стара не знам , но едва ли живота те е научил на много ! Нелепо повтарятш”пубер” от безсилие ! Може и да съм пубер може и да не съм , може и да знам може и да не … но аз пък не знам за каква се имаш ! Човещина… хаха , как я изявяваш – като си извърташ нещата ?! Аз говоря за едно ти овърташ за друго ! Не съм отричал лошите страни на Израел , просто ги подминавам и не ги потретям защото са факти .. но защо отричаш вината и непрофесионализма на ХАМАС ( айде нежно ще се изразя , в чест на мюсюлманите в тоя блог , няма да подчетравам ,че са терористична организация ) !

  А за религията , според мене отричаш … от срам ли от какво ли ?! То вярно не е мн готино да си мюсюлманин … има едно такова лошо отношение(терористи , чалми , фанатици, жени без права ) … но от друга страна почва и да става модерно – света приема педалите , еднополови се женят , марихуаната се легализира , да си мюсюлманин също се нарежда в тая графа -почва да се приема , или поне да не подлежи на такава критика !

 45. Момиченце,
  Обръщам се към теб така, защото въпреки че твърдиш ,че си мъж, имам своите основания да се съмнявам…Но за това – друг път…
  Нямаш абсолютно никакво право да обвиняваш някого, че се срамува от религията си….Какъвто и да е човек, религията му е нещо толкова лично, тя е негов осъзнат избор и той не бива да се срамува от нея.А още по-малко на теб да се отчита!А пък в моя случай, в частност, прилагам гореказаното на практика.Християнка съм по рождение, такава ще си отида от този свят и не се срамувам да го заявя на всеослушание.. А пък който ще да вярва!Но всъщност коя си ти, че да ти се обяснявам…Извинявам се на всички пишещи в блога за лирическото отклонение от темата, но просто ми се иска
  горепишещият потребител най-накрая да вдене , че от постовете му не личи дори някаква добре подплътена и аргументирана подкрепа на Израел и политиката му, а по-скоро прозират желанието за конфронтация и липсата на възпитание..Така диалог не се води!Никой няма да те осъди затова, че имаш обратните позиции, абсолютно твое право си е,но въпросът тук се свежда до това, да можеш да ги поднесеш на читателя с цивилизован тон и в рамките на приличието, които ти отдавна прекрачи!

 46. Момче съм , но ако имаш проблеми с пола и индетифицирането му – както на другите така и на теб , е друго !
  “Но всъщност коя си ти, че да ти се обяснявам…”

  Абе не знам и аз това се чуда , откакто си влязла (или може би влязъл) само с мене се занимаваш , уж представяш позиция … -теди т’ва , теди онова , даже си виш ника хаха ! Поласках се , направо …

  “читателя с цивилизован тон и в рамките на приличието, които ти отдавна прекрачи!”

  -“Абе недорасло детенце,излез от онова неосветено място, в което си се завряло,”

  -“А ти явно си някой недозрял и полуграмотен пубертет, на когото няма нужда повече да се обяснява!Ако пък не си – още по-зле за теб!Дерзай, живей си в заблудата..бъди щастлив/а….Пожелавам ти от сърце онова щастие, с което са благословени неуките!”
  …и т.н.
  Да си чувала – каквото повикало , такова се обадило …
  Айде у лево- всички “незанимаващи се с мене ” !

 47. Хубава поговорка, Теди!
  И използвана съвсем на място, но като че ли с обърнат знак?!…Ти първо повика, а аз тогава се обадих…Малка, но съществена подробност, нали?Както и да е..
  Да минем по същество..
  В организацията Хюман Райтс Уоч в началото на изминалия уикенд отбелязаха,че израелските военни са изстреляли артилерийски снаряди с бял фосфор в Газа и според медицински лица това не е чудно да е причината за случаите с тежки изгаряния по лицето и тялото на жертвите. Лично аз гледах репортаж по канал Ал-Акса,показващ бомбардирането на гъсто населен бежански лагер.Според запознати с материята , остатъчният дим след изстрелването е достътъчно доказателство за наличието на бял фосфор. Още пред очите ми стои запечатана ужасяващата гледка на около десет годишно момченце с две празни очни ябълки…Хуманност, Теди, хуманност е това…
  В отговор на призива на гореупоменатата организация към Израел да прекрати ползването на въпросното вещество, майор Лейбович- говорител на армията, отказа подробно да коментира въпроса, дали Израел е използвал фосфор или не.Подчерта само, че армията е използвала амуниции, принципно разрешени от международното право. Ако се върнем назад в историята, кратката ретроспекция ще ни покаже, че Израел използва същия фосфор и в 34-дневната война срещу Хизбула в Ливан през 2006 г. И тук , защитниците на Израел ще скокнат и ще кажат, че белият фосфор не се възприема от международното право като химическо оръжие и че при наличие на военни конфликти е разрешено последният да бъде ползван като димна завеса, целяща прикриване на войските.Но тъй като страната на богоизбраните не е участник в конвенция, която регулира употребата му, следователно според същото това международно право се очаква Израел да предприеме всички необходими предпазни мерки, за да минимизира влиянието влиянието на белия фосфор върху цивилното население.Да, ама нееее…. Употребата му в гъсто населени райони, какъвто безспорно е Газа, е доказателство затова, че Израел не предприема нужните мерки в тази насока.И това не го твърдя аз, а военен анализатор в упоменатата по-горе организация, който на всичкото отгоре в петък и събота е наблюдавал пряко обстрела на разстояние от около 1.5км от границата с Газа.Същият господин в интервю е заявил, че в четвъртък в английски вестник са публикувани снимки на израелски войници, държащи въпросното чудо- американско производство…Пък после нека някои участващи в блога да си пеят старата песен на нов глас..а именно, че Хамас предизвиквал нещата…Дали?!

 48. Всичко което пишеш е реалност от военните действия които Израел предприема провокиран от Хамас !

  Нередностите които Израелската армия си позволява в защита ги има и не съм съгласен с тях , не ги отричам и съжалявам – но това не оборва факта ,че Израел е бил провокиран !

  Едното е част от дадено следствие ,а другото е причината за последиците !

  Не ти схващам логиката , мисля че бъркаш нещата !
  Ние говорим за възникването на конфликта- а джаба кой първи е започнал(за последната война конкретно) – ти ми говориш какво използват във военни действия !

  На мен лично ми писна това категоризиране на страданието в стил ” кое е по силно ” и на методите на убийство! Важното е ,че има убити – има ли значение как ?

  И да обобщя – Хамас провокира като претендира за сила , каквато няма ! (всичко което има – може да навреди на единици – малко но качествено + болен фанатичен мозък) !
  Израел има повод и действа по неговия си начин !

  В крайна сметка каквото и да си пишем по блоговете- Израел се гаври с арабите …

 49. Ако някой иска да благодари на израелските войски, ето някои данни:

  Марк Регев, съветник по медийните въпроси.

  Мобилен номер: +972-5-0620-3264 офис +972-2670-5354
  Ако искате може да пишете:
  mark.regev@it.pmo.gov.il

  Шломо Дрор -министерство на отбраната.
  мобилен телефон +972-5-0629-8148, офис +972-3697-5339, факс +972-2670-5602
  Ако не искате да се обадите:
  mediasar@mod.gov.il

  Маьор Лейбовиц:
  мобилен номер: +972-5-781-86248

  Ще помоля без обиди, защото ще съм принуден да изтривам коментари.

 50. Записах , като убият лидерите на Хамас може и да ги използвам !Благодаря 😉 !

  П.П. Никой не е искал да обижда , споделените неща са факти – ако за теб са обиди … те са си реалност – и да изтриеш коментарите , реалността не можеш да я изтриеш …

 51. Ах, Теди…
  В духа на твоите поговорки ще ти кажа- едно си баба знае, едно си бае…
  Всичко извърташ в посока, че Хамас започнал пръв…Други фактори в този конфликт според теб няма, де да бяха нещата толкова прости!Но за жалост, не са…Пееш я тази песен, но не се замисляш над това, че може би и радикален, начинът на действие на Хамас е единственият възможен…
  В тази връзка искам да разкажа случай, който дълбоко ме впечатли…Пък ти ,Теди,ако не желаеш, не го чети, че току виж, пак решиш, че е смяна на курса от моя страна…
  Еврейски журналист и преподавател по политология, мисля в New School for Social Research в Ню Йорк, наскоро /покрай последните събития/ се обърнал към свои студенти с питането, как биха постъпили, ако се бяха родили палестинци..И отговорът, бърз и откровен, на един от запитаните, апропо също евреин, бил „щях да съм терорист“….Този изказ от страна на млад човек в 21 век провокирал у иначе улегналия преподавател далечен спомен от преди повече от 10 години, когато Ехуд Барак, на когото от журналист бил зададен аналогичен въпрос, отговорил същото,а именно, че най-вероятно би се присъединел към терористична организация…
  Тук е моментът за пореден път да кажа, че при други обстоятелства, различни от тези, в които са принудени да оцеляват хората в Газа,може би по- трудно бих подкрепила действията на групиривка като Хамас…Тъй като тероризмът, от която и да е страна, покосява и редица невинни жертви..Но в случая специално, въпросните действия отстрана на Хамас, са справедлив граждански бунт срещу абсолютно несправедлива и нечовешка по естеството си окупация..Какви средства се очаква да използва човек, който вече е поредно поколение, принудено да живее при подобни нечовешки условия..Откъде да му дойде спасението?! Въпросният индивид, иначе казано, няма нищо за губене освен живота си. Така нареченият му живот преминава на улицата,настоящето му се ограничава до жалката екзистензия на безработен, надежда и перспективи за по-добро бъдеще за него и децата му няма..Еми тогава, логически при него се затвърдява разбирането, че смъртта му е по-ценна от собствения му живот и от този на неговия подтисник…..И така от деня на раждането му до деня на ранната му или позакъсняла смърт – никаква опция да се види свободно стъпил на родната си земя……Дали при тези обстоятелства, фактът кой е инициаторът е единственото важнно нещо в конфликта?
  Както в статията си е казал гореупоменатият политолог, няма добри или пък лоши народи, има само невменяеми управници…. И се бият срещу онези човеци, които мнозина от самите тях по ирония на съдбата щяха да бъдат, ако се намираха в аналогична ситуация вече 41 години…Ехуд Барак, младежът от Американския ВУЗ, неговият възрастен преподавател с опит и познания по въпроса,редовият израелец, който преди два дни на протестно шевствие публично изгори паспорта си, като че ли са разбрали корените на подобна психика…
  Към автора на блога се обръщам с искрено извинение за отправени по-горе обиди към един единствен, но както е видимо от историята на постовете, бях умишлено провокирана и просто отговорих…и то в стила, подкрепян и одобряванот въпросния потребител.Провокират ли те с камъни, ти отговаряш с танкове, ракети, бял фосфор и пр.

 52. Ами говориш за Хамас и ти отговарям за Хамас .

  Въпреки всичко изброено ( с което съм на ясно ) не подкрепям Хамас , те са верски терористи и ще убият народа си !

  Има начин и начин…. макар и единствен .

  Хамас предлага начин – единствен с ясен край с уж ясна цел , която самият начин предполага никогашното и достигане .
  Пишман борба !
  В тоя случай , в ония …
  Това е ситуацията , след като никой от арабите не иска да се намесва от страх или просто не им се занимава – фанатичната религиозна борба за свобода и земя , не го приемам за вариант…

  Дори и в най-лошите и жестоки разсъждения – тези хора са обречени … с тая разлика,че сега умират като терористи или “невинни” давайки подслон на терористи !

  “Към автора на блога се обръщам с искрено извинение за отправени по-горе обиди към един единствен, но както е видимо от историята на постовете, бях умишлено провокирана и просто отговорих…и то в стила, подкрепян и одобряванот въпросния потребител.Провокират ли те с камъни, ти отговаряш с танкове, ракети, бял фосфор и пр.”

  Абе ти се … на метенето па после се извинявай ! Била умишлено провокирана ..
  Абе ей нз на колко си ама имаш ли връзка с главния – ако нямаш осъществи . Ти започна да се занимаваш с мене – виж даже ника !
  Хората които не се занимават се виждат !
  Все пак мерси за ласкателството има един лаф – няма значение дали ме мразиш или обичаш , важното е че съм в умът ти , леко перифразиран се отнася за тебе !

  “Провокират ли те с камъни, ти отговаряш с танкове, ракети, бял фосфор и пр”

  Нека Израел да си вземе земите , арабите да си ходят по арабските страни !

 53. Аз дали имам връзка с главния мозък, ще оставя на други, по-надеждни хора, да преценят.Но че ти видимо не четеш написаното, няма нужда да се констатира от друг..Някъде да се извиних на теб, че се обаждаш…Изрично поясних, че извиненията ми са насочени единствено към автора на блога…затова, че зададената от него тема за дискусия бе изместена..И вече е въпрос на негов избор, дали ще ги приеме или не….но не и на твой.

 54. “Аз дали имам връзка с главния мозък, ще оставя на други, по-надеждни хора, да преценят.Но че ти видимо не четеш написаното, няма нужда да се констатира от друг.. ”

  Хаха айде бе …

  “Изрично поясних, че извиненията ми са насочени единствено към автора на блога…затова, че зададената от него тема за дискусия бе изместена..И вече е въпрос на негов избор, дали ще ги приеме или не….но не и на твой.”

  А някъде да съм казъл , че са към мен ?! Или ,че ги приемам ?!
  Пфф … имаш проблеми и незадоволителен начин на живот … нека мъжа ти ти обръща повече внимание .

  Просто коментирам извиненията ти – при повод ,че умишлено си създала ситуацията за която се извиняваш , ми се струват неусместни !

  ” Руслане мн извинявай ,че тука 50 коментара се разправям с Теди . Всъщност изобщо не искам , а тва че ника ми е свързан пак с него е дълбока случайност ! Аз съм изцяло провокирана – ни лук яла ни лук мирисала ”

  хахахаха

 55. Teди-искам да те попитам нещо,ако някой ти влезе в къщата и те навре в мазето-ти естествено ,ще скочиш и започнеш да му слугуваш нали?
  И в това ли се изразява силата на Израел-да започне да употребява забранени оръжия?
  А и пак ще попитам-ти евреин/ка ли си?
  И за кои земи говориш?ами евреите пристигат от цял свят-някой да им е взел земите-не сами ги напускат и се местят в Палестина-и то забележи-само бедните привлечени от перспективата за безплатно жилище и други парични облаги

 56. преди 2 вечери гледах много интересен филм-заглавието му беше -Израел отвътре.Та филма беше документален-като за да коментират събитията бяха събрали историци, политици и военни евреи.Те бяха разделени на 2 лагера
  единият надминаха Хитлер,а другия-нещо което много ме изненада-бяха порядъчно безпристрастни.Та за всяко клане от създаването на Израел даваха коментарите на 2 та лагера,първи започваха поддръжниците на официалната политика и винаги твърдяха,че такова нещо не се е случвало -например ,че палестинците не са били изхвърляни от домовете сили или пък убивани,а след тях отговаряха другата група-единият от тях се казва Теодор Катз-проследил е съдбата на едно палестинско село-записал е разговорите си с всички израелски войници участвали в нападението,събрал е и снимков материал-като доказателство-как когато войските са навлезли в селото първо са влезли в църквата-убили са всички които са били вътре,след това са влезли и в джамията и там са постъпили по същият начин.Останалите жители са били събрани и разделени мъжете на страна ,и жените и децата и старците на друга,след това са накарали мъжете да изкопаят гробове заспреляли са ги и са ги съборили в гробовете.После е дошъл ред и на останалите-показа и снимки от разтрела.Та този Катз каза,че в началото е бил надъхан ционист-но след 20 години и хиляди свидетелства от новата история на Израел-вече не поддържа официалната политика
  Освен Катз имаше и доста други историци -също провели доста години в събиране на свиделства,показващи истинското лице на Израел.

 57. Постоянно застъпваната от поддръжниците на Израел теза е, че нахлуването в Газа следва да се разглежда като самоотбрана. Хартата на Обединените нации делегира неотменно право на определена държава да отвърне със същото на „въоръжено нападение” отстрана на друга държава.Забeлежете, не случайно последното е поставено в кавички..За да бъде обаче разглеждано като въоръжено нападение, въпросното действие следва да включва в себе си редица индикации за сериозно и трайно нарушаване на мира. Незначителните гранични схватки са нещо обичайно и често срещано в различни краища на света и ако на всички тях бива гледано като на въоръжени нападения, държавите лесно биха се възползвали и биха започнали моментална война или нахлуване. Точно това на практика прави в момента Израел. Той не е претърпял каквото и да е въоръжено нападение според дефиницията заложена в хартата, непосредствено преди да бомбардира ивицата Газа. Нека отново направим една ретроспекция…От 2002 г. насам,т.е след първото изстрелване на „Касам” от Хамас, множество други палестински организации са изстреляли ракети и снаряди, причинили смъртта на не повече от двадесет израелци. Тези действия автоматично се приемат като военно престъпление.Същевременно обаче,според статистиките на израелската организация за правата на човека „Бцелем”, израелските сили са отнели живота на повече от 2500 палестинци в ивицата Газа чрез умишлени убийства, въздушен обстрел, нападения и др. Това е сигурно пак самоотбрана, знае ли човек…
  Както знаем със сигурност обаче,на 19 юни 2008 г. Хамас и Израел сключиха прословутото 6-месечно примирие, което за да сме честни трябва да признаем,че нито една от двете страни в конфликта не спази . Израел изрично отказа да отхлаби обсадата на Газа, насилствено извършена през юни 2007 г. Хамас пък от своя страна продължи със спорадичния си ракетен обстрел.Но тук защитниците на Израел пропускат да отбележат факта, че въпросният обстрел по неписано правило се правеше предимно в моменти, когато Израел убиеше или заловеше членове на групировката в Западния бряг, където мирното споразумение не беше приложено. Според различаващите се статистики в израелски доклади, за периода, предшестващ сегашните атаки, жертвите отстрана на Израел са една или николко… Този факт обаче не попречи на Израел да наруши уговорката за прекратяването на огъня, като нахлу в ивицата Газа и уби един палестинец на 04.11.2008, на което Хамас заслужено отвърна с ракети. След това Израел уби още петима палестинци, а Хамас в отговор продължи да изстрелва ракети, но дори и към онзи момент без жертви от Израелска страна.Тогава, с каква наглост страната си позволява да дефинира това като самозащита, при положение че наблюдаваната ескалация на напрежението и агресията в района са следствие на грубо нарушение на премирието и от страна Израел.Т.е видимо действията им не могат да бъдат определени като самозащита. А пък не са ли такава, то те не могат да бъдат определени като нищо друго освен като война.Та въпросът е, кой я започна, нали… Според утвърдени с резолюция 95 на ООН принципи, агресията е престъпно деяние. А Израел видимо извърши такова, като не успя да диференцира военните и гражданските си цели. Използваните изтребителите и хеликоптери сринаха до основи джамии, министерства, университет, затвори и др, т.е все институции, представляващи безспорна част от гражданската инфраструктура в ивицата. А когато цел на атаката станат подобни учреждения, то неминуемо загиват и много цивилни лица. Тук е моментът да се подчертае, че колкото и дразнеща и отблъскваща да се струва на някои хора идеологията на Хамас, то тя не е причина една претендираща за цивилизованост нация да убива хора заради това, което мислят и което чувстват… Целенасочените атаки, основани на този нецивилизован принцип, срещу цивилни лица, без нужната военна обосновка,са си чисто военно престъпление.
  Близо 80% от населението на Газа са палестински бежанци, принудени да напуснат домовете си или да избягат от страх от еврейските терористични атаки през далечната 1948 г. Вече 60 години Израел отхвърля изконните им права да се завърнат в домовете си.. Вярно е, че Израел изтегли заселниците и войските си от Газа през 2005 г.,но какво от това… В същото време продължи да следи крайбрежието, въздушното пространство и границите на ивицата, което на практика го остави в ролята на окупатор. Но последвалата блокада на ивицата, предхождаща и определено обуславяща настоящия конфликт, влоши неимоверно нещата..Прекратяването на икономическата дейност,в резултат на това оставянето на местното население безработно и недохранено,забраната за палестински студенти да учат извън пределите на страната, са все престъпления, чиито последствия рано или късно трябва да понесе. И Видовден все някога ще дойде, в това не се съмнявам!

 58. “Незначителните гранични схватки са нещо обичайно и често срещано в различни краища на света и ако на всички тях бива гледано като на въоръжени нападения, държавите лесно биха се възползвали и биха започнали моментална война или нахлуване. Точно това на практика прави в момента Израел. Той не е претърпял каквото и да е въоръжено нападение според дефиницията заложена в хартата, непосредствено преди да бомбардира ивицата Газа.”

  Дали са незначителни , или пък каква е “дефиницията” общочовешка е едно на ръка и не може да бъде приложени при взаимотношенията на тези две страни !

  Кой отрича преднамереността ? И от двете страни !
  И двете чакат повод . Какво ? Да се сърдя на Израел ,че използва непропорционална сила ли ?

  Ами който се закача да си прави сметката .

  Има един виц:

  Две мухи отишли при слона и казали :
  Ей слоне , айде да се бием .
  Слона помислил , помислил пък казъл – аа не е честно , вие сте двама !

  хаха … е Израел не е този слон .. знае ,че е по силен и само чака повод .

  may be the better Teddy- явно , че имаш литературно незадоволени потребности …
  И понеже виждам ,че те влече , хайде моля те спретни един анализ на Хамас , хем малко и повече да науча
  За Израел разбрах … сега за Хамас – способи , иделогия и т.н.

  “Teди-искам да те попитам нещо,ако някой ти влезе в къщата и те навре в мазето-ти естествено ,ще скочиш и започнеш да му слугуваш нали?”

  Ще го заколя или той мене … няма да стигаме до по -близки взаимоотношения 🙂

  “И в това ли се изразява силата на Израел-да започне да употребява забранени оръжия?”

  В любовта и във войната няма правила …Сори за палестинците ама два пъти мисли , един път режи … То Йордания била палестинска държава – над 50 % били палестинци – ми да се насочат на там ..

  “И за кои земи говориш?”

  Да си чела Библията ? Оуу забравих ,че си забрадена ..

  Еми евреите не са просто народ .. избран народ са хората … Бог им е обещал земя , нека си я вземат .
  Те май като не са изтребили тва пелеме тогава ей са още им създава проблеми …
  Да се оправят .. не мога да ги мисля 🙂

  “Теди е трол. Не го хранете и ще умре”

  Има нещо вярно хахах …
  Ако спрат да коментират , знаеш ли каква скука ще настане…
  Ами после с кой ще си чеша пръстите ?! хах ..

  antiandi , я да те запитам на теб някой анди ли ти е бръкнал у нервите хаха …
  аз за may be the better виждам , даже се поласках … хах 🙂
  Простено да вие .. дразнете се на нас ..
  Достатъчно обидна е реалността за вас – начинът по който Израел се гъбарка с арабите .. не ви се сърдим за във форума , поне тука да се чувстване “силни”,но с тези никове ни поднасяте вашите комплименти хаха .. видгнахте ни акциите хаха ..
  Ох .. смешки и закачки 🙂 хаха ..

 59. Само идиотско хахакане на всяка втора дума….За друго мозък няма…Спирам дотук!

 60. Еми като давате повод за хахакане.

  А аз си мислех ,че ще пишеш и за Хамас .

  Защото за Израел много се буташ да развиваш лекции , ама те ви е***а майката …(казвам ви защото мисля , че и ти си арабелка 😉 )
  Каквото и да пишем , колкото и да си го изкарвате на нечии форумски “идиоти” , релността доста ви го е ковнала тъй , че освен съжаление и “хаха” едва ли ще получите друго 🙂
  Хайде със здраве 😀

 61. Съжаление ли да получа, от кого и за какво….Такова само ти будиш, ама не го разбираш за жалост..
  “казвам ви защото мисля , че и ти си арабелка”
  Изречение с две огромни грешки….Първо глаголът “мисля” не подхожда никак за гладката ти като топка за боулинг главица, нямаща и минимума гънки, необходим за подобен процес..И второ, по-горе упоменах,че съм християнка, но този факт не ми пречи да съчувствам на палестинския народ…За което не се и срамувам.Пък ти си се смей с недоразвитото си хахаха, който последен го прави обаче, най-добре се справя…Поне сигурно това го знаеш…Здраве и на теб желая.А междувременно,марш към кибуците израелски, ама те и там такива като теб не ги искат…Хората са си направили сметката, интервюта преди това провеждат, със селективна цел..А се съмнявам, че ти би покрила изискванията им в каквато и да е насока – интелектуална най-вече…

 62. Верно ли бе , аууу , въй въй въй …

  “Първо глаголът “мисля” не подхожда никак за гладката ти като топка за боулинг главица, нямаща и минимума гънки, необходим за подобен процес.”
  Айде бе .. сериозно ..

  Ти нали го можеш това с мисленето и се занимаваш с мене , за да се извиняваш после . Е тва заслужава “хахаха ” 😉
  Все едно- мен това ме ласкае .

  “И второ, по-горе упоменах,че съм християнка,”

  Ами не го вярвам много . Но ако все пак не си арабка , или не си се поарабелчила като си се омъжила за някой арабин – да си предала и род и родина и вяра и да раждаш разни мюсюлмански деца , да носиш забрадка и и да гледат на теб като предмет за разплод или в най -добрия случай като животно и да има освен тебе още 2 или 3 пък и одобрени от обществото и религията, да нямаш права и да си вечно безгласна буква – да ти казват как да се обличаш и как да живееш, зависима вечно заради пола си …
  Извинявай !

 63. Наистина си мнооооого зле…Трябва да се консултираш със специалист.Хахаха
  Всъщност без хахаха, съвсем сериозно…..

 64. Хаха..ок 😉
  Като тръгна мога да ти запазя час и на теб ?!

 65. Теди надмина и циганките по пазара,как разбра,че съм жена,че и забрадена?
  Ами ако съм мъж??????????
  Добре де по твоята логика-хайде всички българи в Афганистан-нали по последни проучвания сме тръгнали от там.Тогава и големият брат ще ни е много благодарен,за да има желаещи ще обявим ,че раздаваме безплатни жилища-естествено богатите ще получат такива в мирни територии,а бедните в пограничните райони.Местните ще наврем в миша дупка и т.н след това ще минем да си съберем половин Европа-и понеже сме малко все пак,ще въведем изпити по бг език за всички които са решили да изкярят по нещо-независимо от произхода-общ ще е езика,е малко ще заприличаме на united colors of beneton,ама това не е важно.
  Още ли не можеш да спиш заради ника ми,явно ти напомня нещо:)
  “Но ако все пак не си арабка , или не си се поарабелчила като си се омъжила за някой арабин – да си предала и род и родина и вяра и да раждаш разни мюсюлмански деца , да носиш забрадка и и да гледат на теб като предмет за разплод или в най -добрия случай като животно и да има освен тебе още 2 или 3 пък и одобрени от обществото и религията, да нямаш права и да си вечно безгласна буква – да ти казват как да се обличаш и как да живееш, зависима вечно заради пола си …”
  ау ,а при теб как е,явно не можеш да дочакаш момента да се омъжиш за евреин-да ама аврейка няма да станеш нито ти нито децата ти-ще си останете гои:)И къде пък на тебе ти е патриотизма,че нещо не схванах?????????????????
  Снощи гледах репортаж от болницата в Газа интервю с 4 годишно момиченце-което е отивало с баба си и с 2те си сестри до магазина-и там израески войници са открили огън по тях-тя е единствената оцеляла-и то парализирана

 66. “Теди надмина и циганките по пазара,как разбра,че съм жена,че и забрадена?”

  Благодаря -постарах се !
  Ами предполагам ,че си жена защото няколко пъти те споменавам в женски род и нищо не коригира после . Но за забрадена -почти съм сигурен ,че каквото и да си си мюсюлмански продукт .

  “Добре де по твоята логика”

  Която е ?
  “нали по последни проучвания сме тръгнали от там.”

  Абе ти не вярвай много на такива проучвания .

  “Още ли не можеш да спиш заради ника ми,явно ти напомня нещо”
  Абе ти май не можеш да спиш . 🙂
  Не ми напомня нищо инак , просто ми прави впечатление – “може би по добрата теди ” “анти анди ” … трябва бая да ме е яд на тебе (и да ти знам името де ) ,че да се напиша примерно анти(името ти ) …
  Констатирам просто 🙂

  “ау ,а при теб как е,явно не можеш да дочакаш момента да се омъжиш за евреин-да ама аврейка няма да станеш нито ти нито децата ти-ще си останете гои”
  Първо защо си мислиш ,че съм жена … както и да е . Второ защо си мислиш ,че съм евреин или чист българин ?..
  И трето гои гаи и т.н. и ти си за евреите , научи се този навик да гледаш в чуждата паница да го изкорениш … не е мн добре 🙂
  И бонус от мене – ако бях жена предпочитам да съм омъжа за евреин от колкото за арабин да ме забулва и да ме контролира – знаем какво е отношението на исляма и арабите към жените- виждаме го 😀 Айде нЕма нужда .. 😉

  “И къде пък на тебе ти е патриотизма,че нещо не схванах?????????????????”
  Къде съм казал ,че съм патриот !
  И ако съм коя е моята родина ?
  Що правиш констатации или задаваш въпроси като нямаш базис ?

 67. “Като тръгна мога да ти запазя час и на теб ?!”Много добра идея между другото…Ще ти кажа защо.С един куршум два заека..Хем при паралелния преглед, не аз или ти, а специалистът ще се признесе затова, кой не е наред с главата…хем ще си задоволиш нездравото любопитство и ще се срещнеш с нормална българска жена, неслужеща за разплод,невъзприемана от никого като животно, незабрадена, работеща и отглеждаща успоредно със съпруга си здрави, прави и интелигентни деца в България.Само свирни ,за кога си насрочила часа..Ето,и аванс ти давам, ти да избереш доктора…Току виж се наложи единствено на връзките си с него да разчиташ в очакване на диагнозата…
  Толкова за предстоящата ни среща…А сега искам да споделя с останалите участници в блога впечатленията си от наскоро прочетен материал.Става дума за семейство, опитало се да намери относителна безопасност в района Зейтун в източната част на град Газа.Премръзнали и гладни, с любезната “подкрепа” на израелски войници, членовете на семейството се настанили в незавършен склад на техен роднина…Даже се подвели от тишината наоколо, първата на която можели да се зарадват от началото на офанзивата и се поуспокоили…Така минали часове.Но по-късно,групата е уцелена от снаряд, който оставя на място 27 годишен младеж.Според оцелялата в нападението жена, моментално пада и втори снаряд, чийто дим временно замъглява картината..Но при избистрянето й, гледката е зловеща – убит съпруг, свекър, петмесечно бебе с разчленена глава и още трупове и ранени…Намиращ се в убежището учител събира оцелелите и ги подканя да излезат навън..Но нещата продължават..Събличайки бялата си фанелка и превръщайки я в знаме, учителят се надява на пощада отстрана на израелските войници към бягащите жени и деца.Но не биде…Не виждам нужда от коментар…Израелската страна отрича, нейни войници лично да са съпроводили семейството до въпросния склад..И как няма…Нали затова си връзва гащите, непускайки чуждестранни журналисти на територията на Газа, за да може да поднася информацията в удобен за нея вид.И все пак, по настояване на израелската организация за човешките права „Бцелем” , се води разследване…Не че ще оповестят резултатите от него, но самото му провеждане е индикация за много неща…В същата връзка, допреди ден-два, Израел отричаше прилагането на снаряди с бял фосфор по време на офанзивата в Газа, но въпреки липсата на чужди журналисти там,будната съвест на израелец може би, доведе до публикуването на снимка, представляваща неоспоримо доказателство за
  прилагането на въпросния фосфор..И въпреки това, в нагло изказване говорителка на армията споделя, че това били халосни снаряди,без какъвто и да е експлозив. Нямало нищо вътре….видите ли. Добричкият Израел стрелял с тях, за да маркира целта, преди да изстреля истински снаряд. Изстрелвали се два или три от халосните, за да се гарантирала точността след това с истинските. Не убивали при никакво положение хора с тях.А фактът, че американски специалист твърди, че M825A1 не е нищо друго, а снаряд с бял фосфор- американско производство, е подробност…

 68. “хем ще си задоволиш нездравото любопитство и ще се срещнеш с нормална българска жена, неслужеща за разплод,невъзприемана от никого като животно, незабрадена, работеща и отглеждаща успоредно със съпруга си здрави, прави и интелигентни деца в България. ”

  О звучи чудесно само дето не спомена произхода на този иначе толкова симпатичен твой съпруг .

  “Току виж се наложи единствено на връзките си с него да разчиташ в очакване на диагнозата…”
  Всъщност ще ме отърве оправдателната ти позиция да не кажа даже защитна на Хамас и на болните фанатични мюсюлмански мозъци като цяло .

 69. Че ти какво си споменала за себе си, че да считаш че в ответ аз ти дължа обяснение..Горното го направих на добра воля..Ела на срещата и виж…Да не очакваш имена ,ЕГН-та, паспортни данни и пр. до девето коляно да ти изнеса онлайн..Не чувстваш ли, колко си нагла?

 70. “Че ти какво си споменала за себе си, че да считаш че в ответ аз ти дължа обяснение.. ”

  Аааа ма ти май се отнесе . То това да не ти е сайт за запознанства тука . Нито съм искал да се задълбочаваме в опознаването , нито да знам близките ти до 9 то коляно .
  Аз твърдя ,че си арабка или си женена за арабин и че си мюсюлманка – ти отричаш .
  Разменената информация е на базата на този контекст .
  И именно в този контекст е важна подробност в “защитата” ти произхода на съпруга ти(след като си решила да се обясняваш) .
  Че си българка и християнка разбрах , но за третото си замълча .
  От срам ли от какво ли … май ще се окажеш някоя помачка . 😀

 71. “май ще се окажеш някоя помачка”..Същевременно, в предходното изречение твърдиш, че си схванала , че съм българка и християнка…Нещо мъничкият ти мозък не вдява ли, че двете ти твърдения са леко несъвместими…Ти помак знаеш ли какво е? С това название се обозначават общности на Балканския полуостров,в частност и в България,чийто майчин език е българският/съответно турският,гръцкият, влашкият и т.н/.За тях се счита, че са наследници на християни, но че са приели Исляма отдавна, още по време на Османското владичество.Аз че не съм тийнейджърка-не съм, ама и толкоз древна не съм…Ще ме зачекнеш сега на прароднини може би..Само да ти кажа, че прадядо ми е бил поп…Повече от това – здраве му кажи…И за финал да ти кажа, че най-расисткият подход към хора е разделянето им на верски принцип.Ако бях мюсюлманка, в никакъв случай не бих се срамувала да го кажа…Но факт е че не съм.А дали на теб това ти е угодно, е съвсем друга история…А ти каквато и религия да изповядваш, лошо няма..Проблемът е в това, че най-вероятно и за нея знаеш толкова ,колкото по горекоментираните въпроси..Иначе казано -нищо.Няма според мен човек в този блог, който не би се съгласил с твърдението ми, че за толкова много постове ти нищо смислено не каза в защита на Израел, нищо, подкрепено с факти или обосновки…

 72. “Същевременно, в предходното изречение твърдиш, че си схванала , че съм българка и християнка…Нещо мъничкият ти мозък не вдява ли, че двете ти твърдения са леко несъвместими…Ти помак знаеш ли какво е? ”

  Разбрах твърденията ти че си християнка и българка (не съм ги взел за чиста монета , имам си едно на ум )

  А за помачка – казах май след всичко , може и да се окажеш накрая не друго а помачка в смисъл – женена за арабин и приела вярата му (независимо предишните ти твърдения ) .
  Помак хората наричат българин който е приел турската вяра(по време на робството – продажници ) …в случея арабската е същата .

  “Няма според мен човек в този блог, който не би се съгласил с твърдението ми, че за толкова много постове ти нищо смислено не каза в защита на Израел, нищо, подкрепено с факти или обосновки…”

  Ами да ти кажа нито аз съм критерии за хората в този блог нито те за мен .
  За Израел не съм много съгласен . Това ,че нещата които твърдя не ти изнасят е друг въпрос . Все едно .
  Нали си по фактите – дай малко факти за Хамас!

 73. И един съвет – престани да ми говориш в женски род !
  Това показва първо ,че се заяждаш умишлено( за което нали се извиняваш ) , второ ,че явно не си толкова непреднамерене а имаш нещо или някой в предвид в мое лице .

 74. Когато ти престанеш да коментираш злостно религията на хората, тогава чакай и от мен промяна в обръщението…Аз понасям неправилното ми определяне като мюсюлманка, така че и на теб ще ти се наложи да приемеш новия си пол..За заяждането си с теб, никога не съм се извинявала,нямам и такива намерения, не ми приписвай неказани неща, ако обичаш…Аз факти и за Хамас бих дала с удоволствие, по простата причина, че и в горните си постове упоменах неколкократно, че не подкрепям групировката и възгледите й като цяло, но в случая, тя е единстветият шанс на населението в Газа…Има доста разлика между двете неща, ама ти едва ли я схващаш..А я ако обичаш ме насочи към “фактите”, които си упоменала в защита на Израел и политиката му?!Освен,разбира се, втръсналите ни до болка два, а именно, че Хамас е започнал пръв и че палестинците са фанатични мюсюлмански боклуци…Голяма фактология, голямо нещо…

 75. “Когато ти престанеш да коментираш злостно религията на хората, тогава чакай и от мен промяна в обръщението…Аз понасям неправилното ми определяне като мюсюлманка, така че и на теб ще ти се наложи да приемеш новия си пол.. ”
  Ок , тогава ще наричам мъжа ти педал ! Разбрахме се !

  “За заяждането си с теб, никога не съм се извинявала,нямам и такива намерения, не ми приписвай неказани неща, ако обичаш…”

  А за какво се извиняваш , че се унасяш “да не се занимаваш с мен ” и забравяш темата ?!
  Е то едното “няма” връзка много с другото …

  “Аз факти и за Хамас бих дала с удоволствие, по простата причина, че и в горните си постове упоменах неколкократно, че не подкрепям групировката и възгледите й като цяло, но в случая, тя е единстветият шанс на населението в Газа…”
  Оправдаваш я … което е в разрез с всички критики за човещина и хуманност .

  “А я ако обичаш ме насочи към “фактите”, които си упоменала в защита на Израел и политиката му?!”

  Не обичам . Ако искаш се разрови в старите ми постове , ако толко те инт !

  “Освен,разбира се, втръсналите ни до болка два, а именно, че Хамас е започнал пръв и че палестинците са фанатични мюсюлмански боклуци…Голяма фактология, голямо нещо…”

  Ох (тука човече което се перва с ръка по челото )

  Израел са по силни (за някой имат право за други не )
  Нека палестинците да се борят – да търсят защита – но не да е И на религиозна основа под формата на световно приета за терористична групировка организация, чиито изяви на “борба” са достатъчни да провокират и да го отнесат всички за които видиш ли се борят , без да осигурят нужната защита , но недостатъчни да постигнат някаква цел !
  Методите на борба са с ясен резултат с видиш ли ясна цел , но способа предполага никогашното и постигане поне чрез този начин , което прави всичко безмислено или поне в не до там предпочитаният оттенък за палестинците !
  Не стига това ами тази организация е в разрив с всички хуманности като започнем от идеологията за камикадзетата , самоубийствените актове и т.н.- съвсем открито . Айде Израел играят мръсно – не съм го отричал стига да бъде предизвикан . Но идеите на Хамас – гледай записи , какво правят с деца , на какви предавания съм попадал – и тези хора са избрани от палестинците , вместо нали това не било “исляма” да бъдат оплюти !
  А те избрани на Избори !Е*ах го и в единственияt избор !

  Да оставим менението ми за Израел и нещата които подкрепям …
  Ако Израел обяви всичко което прави във военните действия , едва ли ще получи подкрапа от обществото – за добро или лошо замазват очите на хората . Идеологията е едно на ръка , говорим за методи .
  Докато проблема при палестинците е точно това приемат ясните идеологии и методи на Хамас и ги приемат за герои – те подкрепят това и повярвай ми не защото е единствен вариант .
  Друг е въпроса до колко на кой е тази земя , дали Израел е просто държава , дали евреите са просто народ, имало ли е някога палестинска държава и т.н и т.н.
  Абе какво да ти обеснявам повече , има ли смисъл като си извърташ постоянно !
  За мен не !

 76. Едно нещо, за което да съм съгласна с теб..Смисъл от допълнителни обяснения при спор с такива събеседници като теб няма..И затова смятам окончателно да приключа с размените на реплики. Хората са казали, че по-умният отстъпва…

 77. Теди-за пола ми ,ами предположих ,4е с жена ти е по лесно да общуваш ,затова и не те поправих.И след като толкова плюеш исляма и си такава привърженичка на Израел-знаеш ли къде са били приети евреите след големите гонения срещу тях в Европа-ами Османската империя им е дала убежище,и дори евреи са да били назначавани на ръководни постове.А знаш ли ,че в Иран,Сирия,Йемен и други арабски страни все още живеят евреи -и то без да им се оказва никакъв натиск.
  Преди това беше споменала,че сте група -каде сте останалите,или ти си писала под няколко ника за да създадеш впечатление,че не си сама.
  Повдигнах въпроса за патриотизма ти-защото ти си позволи да се съмняваш в патриотизма на may be the better Teddy ,та предоложих,че се имаш за голяма патриотка.
  А ако отидете при психиатър-искам и аз да дойда,много ще ми е интересно какво ще каже за теб:)

 78. Ами ако те задоволява идеята да си мислиш , че си по-умна или щастлива или задоволена от живота – ок 🙂 Нямам проблем с това !
  “Едно нещо, за което да съм съгласна с теб”
  Щом е само едно …

 79. Алжир изгони евреите си след френската колонизация…земите и имотите им там са притежание на държавата.
  Франция ги прие С Широко Отворени Обятия и ги настани в ..лагери-до Марсилия.
  Това е порочен кръг…
  Но не схващам само едно-всички тези движения в защита на човешките права,против геноцит,против расизъм….бяха в основата си Точно за да защитят евреите…
  Може ли народ,който е Страдал от Геноцит -да прилага същото с по-голяма сила Днес.
  До кога и кой трябва да се извинява още за нанесеното в Миналото-то стана Време Разделно вече от извинения…

 80. И кой дава право в днешно време да се Използва Бял Фосфор…срещу незащитени деца и жени….А това с каква дума да се нарече-то не е война вече,то е Изтребване

 81. ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  А за помачка – казах май след всичко , може и да се окажеш накрая не друго а помачка в смисъл – женена за арабин и приела вярата му
  ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!
  Леле…
  помак- или още помъчен ….
  да преведа за незнаещите Български език -помъчен да смени вяра…

  Сто пъти ТУК и пак ТУК бе казано

  НЕ правете мешана скара от Турци и
  Араби Само защото имат свещенна книга-Коран

 82. Теди-да те попитам,пак,че или не четеш или забравяш-къде ти е останала част от групата ,поне за сега само ти пишеш ???????

 83. “А ти по тази логика рускиня ли си?”

  а може и гъркиня

 84. хахаха забрете всичко , което писах !

  Единствената ми цел беше да ви ядосам много и вие ми се вурзахте като глупаци !

  Наисина съм момиче и то на 15 ! Срам за уж зрели хора като вас!

 85. ““А ти по тази логика рускиня ли си?”

  а може и гъркиня ”

  Не.
  Аз не говоря за национална принадлежност а за религиозна .
  Това което е общо между арабин и турчин , толкова сме и общи аз и един руснак .

  Не коментирам араби и турци като нации история език и т.н. а в религигизен аспект .

  “Теди-да те попитам,пак,че или не четеш или забравяш-къде ти е останала част от групата ,поне за сега само ти пишеш ???????”
  Ами не знам , май не сте им достатъчно интересни .

 86. “хахаха забрете всичко , което писах !

  Единствената ми цел беше да ви ядосам много и вие ми се вурзахте като глупаци !

  Наисина съм момиче и то на 15 ! Срам за уж зрели хора като вас!”

  Ще забреме .

  вУрзахме се !

  Голем срам !

 87. “Ами не знам , май не сте им достатъчно интересни .”

  ох успокои ме,вече си мислих да меби да страдаш от раздвоение или разтроение на личността

 88. Ами и да страдам и да не страдам , какво ви топли 🙂

  Гледай ,че вашата “групичка ” пише коментари от мое име . То е ясно кой до къде пада , но Руси получава имейлите и може да каже после.
  Успокой се не ме мисли мен 🙂

 89. Гледай ,че вашата “групичка ” пише коментари от мое име

  я ме научи как става този номер,4е нали съм с чалма не мога да разбера как друг ще пише коментари от твое име,при положение,че за да се публикува нещо трябва да има мейл-да не би твоя да е общоизвестен?
  А за групичката ти-ами и аз мога да си направя мейли в 10 сайта и да пиша под различни имена:)

 90. Наисина съм момиче и то на 15 ! Срам за уж зрели хора като вас!”
  като си на 15г-отивай да приспиваш куклите и марш в леглото…

 91. “Гледай ,че вашата “групичка ” пише коментари от мое име

  я ме научи как става този номер,4е нали съм с чалма не мога да разбера как друг ще пише коментари от твое име,при положение,че за да се публикува нещо трябва да има мейл-да не би твоя да е общоизвестен?
  А за групичката ти-ами и аз мога да си направя мейли в 10 сайта и да пиша под различни имена”

  Мерси , това са косвените ти признанич за коментар 92 .
  Моят мейл е известен на Руслан предполагам !
  Имам един нямам сто и си поставям него .
  Той после може да каже дали имейла от коментар 92 е като този който аз пиша !

  А за мойта групичка , ако щях да се занимавам с това поне щях да си съчина различни позиции , а не да пишем почти еднакви неща ! Лъжата е изкуство 🙂

 92. Не твърдя, че ракетите ги няма. Има ги, но нека да не издребняваме, ако трябва да броим жертвите. Факт ли е, че хората в Газа живеят с 600 долара годишно? Факт ли е, че там има хуманитарна криза? Това са факти, както и , че ХАМАС стреля по Израел, но МОСАД не са си свършили работата, защото нима ХАМАС не е израелско творение?

  Искам да кажя, че коментарите станаха прекалено лични, не мисля, че има нещо за обсъждане повече, като гледам.

Comments are closed.