Война ли е "войната" в Газа?

Израел навлезе в Газа. Всички новинарски емисии съобщават цифри на убити, пострадали, колко бомби били хвърлени, колко сгради били унищожени. Всички говорят за ВОЙНАТА В ГАЗА.

Всичко окей, но къде е тази ВОЙНА? Аз там война не виждам. Виждам една държава, прочистваща територията си от друг народ. По-скоро заличаваща този народ от територията си. Лично аз не мога да определя що за война е това, и дали е война изобщо.

Обикновено във военните действия има две или повече страни. Те спорят за земя, влияние, икономика и т.н. В този случай се забелязва една страна – Израел, която иска да “предпази народа си”. Няма лошо в това, но нека наричаме нещата с истинските им имена – геноцид. Блокадата на 1.5 млн. души, съзнателното им убийство и изтласкване, всичко това е геноцид, не война.

От другата страна стои Хамас и палестинците. Освен Хамас , няма кой да защити домовете на палестинците от израелските войски. Населението, сред които и християни, не харесват Хамас заради крайните им възгледи, но другата алтернатива е израелски паспорт.

Хамас представлява организация с крайно ислямски възгледи, локализирана в Ивицата Газа. Заражда се, като противовес на изралското командване. Обвиняват Хамас , че са подкрепяни от Иран и други мюсюлмански държави. Ако това беше вярно, дали Израел щеше днес да е в Газа? Да се запитаме всички- ако Иран даваше оръжие на Хамас, дали положението днес щеше да е такова, каквото е?

Методите, които Израел използва във ВОЙНАТА в Газа бих казал, че едва ли влизат в графата “демократични”. Нещо което е недопустимо за държава, която претендира за хуманност. Така или иначе,  думата “човечност” отдавна е омърсена от Големия брат и други държави в началото на 20 век, не виждаме нищо ново. Народът, пострадал от лагерите на Германия, днес прави свои лагери – и това няма кой да го отрече, ако все пак бъде сторено- жал ми е за човека, който отрича това. Ако претендираш за принципи – поне си ги спазвай. Теория, непотвърдена от практика е празна теория. Двойният стандарт в общественото мнение, контролирано от САЩ си личи много добре.

И както казва Ноам Чомски: “Това не е двоен стандарт, това е ЕДИНТСТВЕНИЯТ стандарт, който се прилага”. Т.е. НИЕ сме добрите, ВИЕ сте терористите. Е, дали Израел не станаха, като онези,които убиваха евреи?

София, България

Comments are closed.