Австралия призова Израел да спре офанзивата

Австралийският министър-председател призова за спешни дипломатически мерки за постигане на мир в Газа, спиране на огъня и позволяване на хуманитарните помощи да влязат в Ивицата.

Призивът дойде, след като хиляди про и антиизраелски настроени демонстранти излязоха по улиците на по-големите градове на Австралия.

В изказването си пред репортери Кевин Руд, австралийският министър-председател, каза “ефективното дипломатическо решение” се е превърнало в абсолютна необходимост след повече от седмица на насилие в Ивицата Газа.

Руд призова Израел да признае човешките права и да отвори пунктовете на Газа. Израел трябва да гарантира хуманитарната помощ, мидицински материали и др.

Австралия е дом на над 340 000 мюсюлмани, правейки 1,6 на сто от 21 милионното население на страната.

3 Replies to “Австралия призова Израел да спре офанзивата”

 1. И Израел , в чест на световните призиви , навлезе по суша !
  Какво значение има кой какво призовава ?!

  Мюсюлманите уж били милярд и нещо , а едни медицински помощи не могат да осигурат за Газа и ги трепат като не знам какво ! Не ги разбирам , уж големи братя ама хич не им се занимава с палестинците ?!

  Всъщност комнетара ми към това е – и да призовават и да не , Израел си знае едно и си действа …

 2. Ами то Израел си е като американски щат, честно казано… САЩ наливат на Израел помощи колкото половината от БВП на България. Всъщност бих се радвал да разбера конкретната цифра към момента. Често пъти питам евреите – абе вие защо с това силно лоби и тия пари не си купихте земя в САЩ и не си направихте Израел там? Най-безпроблемно щеше да ви бъде. А те се сърдят и даже ми се ядосват.
  Впрочем, по въпроса за Еретц Израел, малко известене факта, че СССР, по -точно РСФСР е дала на евреите земя да си основат собствена държава. Наистина, в състава на Руската федерация, но има такава – Автономна еврейска република. Намира се на река Амур, и е малко по-малка от днешен Израел, изключително рядко населена – с население колкото Бургас примерно. Само половината са евреи и то предимно от немски произход. Останалите са разни местни и руснаци. Не е вярно дето никой не щял да даде земя на евреите за да си осъществят мечтата. И в САЩ щяха да им дадат ако бяха поискали по този начин.

 3. Всъщност и аз съм чувал за тази автономна част от Русия , предоставена на евреите ! На картата , която съм гледал се пада Югоизточно – не знам дали говорим за 1 и също , но май 🙂 Тази автомномна част е дадена с цел , когато се създаде еврейска държава , идеята за комунистичният модел да бъде прехвърлен чрез тези хора там !
  А за Сащ това си го обяснявам от факта ,че има страшно много евреи там , които на всичкото отгоре са и на доста високии позиции ! А не е защото Сащ просто харесва ей така Израел !

Comments are closed.