14 януари 2009-та – Национален протест

Години наред ние, СТУДЕНТИ и ГРАЖДАНИ живеем на дъното, живеем в страната на МАФИЯТА, БЕЗЗАКОНИЕТО и АМНЕЗИЯТА.

НО СТИГА ВЕЧЕ! Ние няма да сме РОБИ на управниците ни, нито те ще са нашите господари – те са НАШИ СЛУЖИТЕЛИ, които НИЕ ИЗБИРАМЕ, НИЕ КОНТРОЛИРАМЕ И НИЕ ЩЕ СМЕНЯМЕ! НАШЕТО ПРАВО НА КОНТРОЛ ще упражним НА УЛИЦАТА – СЛЕД КАТО ЛИПСВА ПОЛИТИЧЕСКИ МОРАЛ за достойно поведение и поемане на отговорности!

Защо започваме серия протести на 14.01.2009-та?:

ЗАЩОТО:

– СМЕ НАРОД С ВЕКОВНА ИСТОРИЯ И ЛЮЛКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, А НЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ;
– НЯМА ДА ТЪРПИМ БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗБИВАТ КОЛЕГИТЕ, ПРИЯТЕЛИТЕ и ДЕЦАТА НИ, НЯМА ДА ЖИВЕЕМ В СТРАХ;
– НИ ПИСНА да сме поколението на “500 лв”, ГОДИНИ НАРЕД ДА ЖИВЕЕМ В НАЙ-БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, В КОЯТО ДОРИ СЛЕД 2 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО В ЕС НЕ Е ВЪЗПРИЕТА НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА;
– ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ, ДА СЕ ОБРАЗОВАМЕ И ДА СЕ РАЗВИВАМЕ НЕ В ЧУЖБИНА, А В СВОЯТА РОДИНА;
– ИСКАМЕ БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ В БЪЛГАРИЯ.

СТИГА МИЗЕРИЯ, СТИГА КОРУПЦИЯ – ИСКАМЕ ОБНОВЛЕНИЕ, ИСКАМЕ ШАНС, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!

Обръщаме се към всички наши колеги студенти от цялата страна да се включат в протестите в София или да организират по места шествия, митинги пред областните управи и кметствата, за да кажем заедно и мощно СТИГА ВЕЧЕ! 
Каним всички недоволни граждани на България да се обединим и противопоставим на МИЗЕРИЯТА, МАФИЯТА и КОРУПЦИЯТА.

Излезте с нас на 14.01.2008г от 10.00 часа. Събираме се традиционно пред зала “Христо Ботев” в откраднатия от нас, младите Студентски град и завършва с митинг пред Народното събрание (11:00 часа), където “СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА”. Там се СЪЕДИНЯВАМЕ с всички недоволни граждани от изстрадалата ни от КОРУПЦИОННОТО РОБСТВО Родина.

Още на: http://sroksos.org/2008/12/14-2009.html

28 Replies to “14 януари 2009-та – Национален протест”

 1. Sroksos се съкращава …SS? 😀 А ако разтеглиш двете кончета (на това ми приличат) и ги наложиш едно върху друго се получава и свастика 😀

  Иначе ви подкрепям, но няколко неща не са ми ясни:
  Като свалите “лошите”, кои ще сложите на тяхно място? Имате ли нови кандидати, на които да вярвате или само ще смените едни некадърници с други?
  Въобще протеста цели ли да предложи решения или пак ще излагате проблемите и ще размахвате юмруци във въздуха? Всички знаем, че изброените по-горе проблеми са напълно реални, но каква е вашата цел? Да ги разрешите или само да накажете виновните? Защото второто, макар и справедливо, няма да доведе до нищо, само по себе си.

 2. и аз питам същите неща и никой не отговаря,все повече си мисля,че този протест обслужва политическите интереси на някои партий като ГЕРБ,които ще се включат активно ….

 3. Какво значение има кой стои зад протеста???
  Ние сме длъжни да покажем гражданската си позиция . Мачкат ни, подиграват се с народа и ние си мълчим и пишем във форумите.
  Ми като се чудим кой стои и не излизаме на площада ….. тогава нека ни тъпчат ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ГО

 4. нека се съберем пък каквото има да става ще стане 🙂

 5. tova e nai-dobrata ideq koqto sum 4uval ot davna no ne sa da e miren protest depotatite ne zaslujavat miren protest . nqma da e losho na mitinga osven himna i patrioti4ni pesni da se pusne i na slavi trifanov- No Mersy(bez milost) promqnata doide s mnogo kruv sega trqbva sushtoto da stane do koga shte turpim neiskam da jiveq v durjava koqto e srama na evropa i kato si nqkade navum ot bg i kato razberat Bulgaria i da te gledat kakto parodiq na chovek

 6. “гражданка // януари 8, 2009 at 11:55 am

  и аз питам същите неща и никой не отговаря,все повече си мисля,че този протест обслужва политическите интереси на някои партий като ГЕРБ,които ще се включат активно ….”

  Така ли ви учат в партията? Комунистическите свине така ни мачкат, че за нас граждански протест и гражданско общество са мръсни думи и на някой му се струва уродливо, че зад протеста не стои никаква партия.

 7. Дали има партия зад протеста не знам, но е крайно време да се направи нещо. Все пак премахването на причината не винаги решава проблема автоматично. Аз лично не виждам политическа сила, която да е в състояние да се справи с натрупалите се проблеми. Като се протестира трябва да се предлагат и решения, а не само да се вдига шум. Тези ще си отидат, ще дойдат други като тях. В началото може и да не изглеждат като тях, но с времето ще си проличи. В никакъв случай не защитавам сегашните ни управници. Те осраха положението до колкото можаха и не заслужават никакво снизхождение. Най-лошото е, че нямат дори себеуважение. Нямам думи вече.
  Погледнато от една друга гледна точка, управниците на една държава са израз на това, какъв е народът й. Лоши са, крадливи са, неспособни са. За да са там обаче сме виновни ние и никой друг. Някои хора си мислеха, че като не гласуват ще навредят на нежеланата политическа сила. Точно обратното. Сега си сърбаме каквото сами си надробихме.
  Характерно е лошите неща да се коментират най-много. За пример вземете кой да е вестник, телевизия, радио, новинарски сайт. Ако управниците си вършеха добре работата, нямаше да ги коментират постоянно. И след като е ясно, че нещата вървят на зле, чудя се, защо чакаме да станат максимално зле, та да се опитаме да променим нещо. Що за общество сме? Има ли изобщо общество? Заради убийството на студента в София имаше протести. Дойдоха празниците и всички се прибраха да празнуват. Протестираха земеделци и животновъди. Зългаха ги с някакви обещания, прибраха се и те от където бяха дошли. Това показва, че на дребно политика не се прави. Ако искаме резултати, трябва мащабност и масовост. Обаче трябват и решения, каквито май никой все още не е предложил.

  Хайде стига съм писал, че отдавна си изгубих мисълта. Дано изказването ми да не е станало тотално несвързано.

 8. Мисля че вече малко се прекалява с тези протести. За какво да протестираме? Има ли смисъл? Сваляме правителство преди избори ли? Подиграваме се с прахта на Балтов с тази пропаганда ли? Защо? “Мачкат ни, подиграват се с народа и ние си мълчим и пишем във форумите.” – оплачи се на съответните власти като си недоволен; “Въобще протеста цели ли да предложи решения или пак ще излагате проблемите и ще размахвате юмруци във въздуха?” – мисля че второто.; “[…]този протест обслужва политическите интереси на някои партий[…]” – може би; За мен лично – не си заслужава. Четете за сесията по-добре! От прегракване и студуване нищо няма да спечелим.

 9. Само не трябва да се забравя, че ГЕРБ, АТАКА, НДСВ и ДПС са внучета на партията столетница. И освен това добре е при едни нови избори да се внимава да не се промъкнат пак червените мушморици. Големи хамелеони са. А , за да не се случи това трябва да се иска отваряне на всички досиета.

 10. Има огромно значение кой стои зад протеста – дали стоят гражданите или партии, даващи мило и драго да са опозиция на управляващите. Може би си спомняте как г-н Борисов се опита да свърже земетресението в София с избухнването на боеприпасите, което се случи поне 4 месеца преди това. Има огромно значение кой стои зад протеста и почти винаги става дума за политически интереси.

 11. Единственият начин да повлияем на властта и да променим статуквото е чрез гласуване. Само чрез упражняване на правото на глас “народът” ще даде правото на една, друга или няколко партии да управляват от него, за него и чрез него. Това е смисълът на демокрацията. Само така ще се легитимират и институциите на държавната власт и ще се подобри контролът на обществото над тях.

 12. А нужни ли са партии при избиране? Не е ли по-добре да се избират личности, а не структури?

 13. Защо, сте се настроили така негативно ? Не е сега моментът да се правят тези протести, вие направихте от една човешка трагедия искания, които да разклатят и ЕС. Аз също съм студент, но не е това начина. Не се борете за грешни каузи,а трябва заедно да се огледаме какво е нивото на студентите тук в “Студентски град”, финансво изнемогващи хора, и които 50 % от тях започват някаква работа още през първи курс. Какво се получава, защо сте такива шувенисти ?
  Аз не подкрепям този протест категорично, и съм политиески активен,и не в управляваща партия.

 14. неможе толкожа много хора да протестират и винаги секи да казва ,че ГЕРБ стои зад всичко.не вийдам никои да ни насилва да протестираме просто вече е нужно.

 15. трябва да се гласува и то масово,за да се избегне и намали ефекта от купуване на гласове.а е ясно че комунистите ги купуват,и то от край време.те само с това се занимават,затова има толкова нерешени проблеми.само и само да имат контрол над властта.а и трябва масово да се участва в избирателни комисии,защото комунистите преминават към тактика фалшифициране на изборни резултати и документи.и купуват не гласове,а членове на изб. комисии.и защо да не застанеме зад полит. сила,която заявява да отвоюва държавата от мафията.нали това искаме всички.Разберете – партиите имат програми,зад които застават избирателите.така е навсякъде по света.гражданско общество – да,но това е обикновен хаотичен натиск от улицата,който е необходим,но не е достатъчен.време е да се превърнем от обикн. наблюдатели в участници на правенето на история.моментът е исторически!

 16. не ви ли е срам да се разправяте когато всички трябва да сме единни ! Тоя прост народ никога не е бил единен виж историята

 17. Малко лозунгарски е поста, но въпросът е принципен – трябва да се протестира. Тук е моментът хората да се научат да мислят с главите си и да не допускат различни политически партии да се възползват от положението и да яхнат вълната на недоволство, която всъщност сами са предизвикали. Не става въпрос и да се възползваме от смъртта на някого, става въпрос за разбираема гражданска реакция срещу едно продължително некомпетентно и неадекватно управление, от което пострадаха и икономиката, и имиджа на страната ни, и всеки един от нас. Сега е моментът да се поставят някои искания към тези, които ще дойдат след тройната коалиция. Малка част от тях посочих в днешния си блог, други, не по-маловажни могат да се добавят.

 18. Bravo be, vchera napisah komentar v tozi forum i dnes veche go njama… Da jivee demokracijata…

 19. до botev, Иван Колев ,Анонимна, Пешо – НЕМОГА ДА РАЗБЕРА КАКЪВ ЖИВОТИНСКИ КЛАС СТЕ, ЗАЩОТО И НАЙ-ГЛУПАВОТО ЖИВОТНО РЕАГИРА КОГАТО ГО МАЧКАТ.ДАЛИ ПЪК НЕ СТЕ КЛАС КОМУНОИДИ

 20. Едно не мога да разбера , защо всеки нещастник , който се посира само като чуе ГЕРБ пълни форумите ???!!! Явно много ви е страх ! Да ви кажа само , че не съм член на ГЕРБ или каквато и да е друга партия и никога не съм бил , но знам едно , който и да дойде след тези които вече бяха ще е по-добре !!!

 21. аз бих призовал всички кам единство нека утре да покажем,че сме граждани на тази страна не само зрители.Стига вече тарпение.

 22. http://mediapool.bg/show/?storyid=147828&srcpos=11

  Po povod “skandalnata” izqva !!!!!!!!!!

  -Bulgarskoto pravitelstvo si lafi s mafiqta i i pomaga

  -Bulgarskoto pravitelstvo gubi milioni po EU
  fondove v period na svetovna finansova kriza

  -Napravilo ni e totalno zavisimo ot edin imperski rezim a nie sedim i

  “-BEE -BEE“

  Kakvo iskate, zvetq i rozi li da redi momi4eto ?

  Ot vse surze q podkrepqm i razbiram.

  Edno vreme, kakto kazva Georgi Gospodinov v Estestven roman, samo v toaletnite pi6ehme “kur za BKP“ ili “Tosho e pedal“ a navun “da gospodin direktor“ “razbira se 4e 6te vi iz4ista obuvkite“

  E razbira se tezi, koito se vuzmu6tavat nikoga ne hodqt do toaletnanta.

  Kude ste utre v 11h00 v Malla za sandalki ?
  Pred TV kenefa ili na ulizata ?

  Az znam kude 6te sum ….

  i 6te se radvam ako se vidim

  pozdrav Plamen

 23. Добре бе, българино. За да си превключиш на кирилицата отнема 2 секунди, а ефектът е смайващ, пишеш на родния си език!

  pozdravi

 24. Най-накрая народът се събуди от зимния си сън и разбра, че само с организирани протести може да даде отпор на онези нагли създания, които се намират в парламента и всичките им приближени партийни другари и роднини, чието нахалство, наглост и безочие нямат равни!

 25. Подкрепям Протеста , но също така имам
  важно предложение .
  Тъй като не сме никаква държава , не се нуждаем от суверенитет , нито от Парламент и Правителство- нека да станем английска колония .Населението ще живее по-добре, а
  депутати и министри ще станат безработни .

 26. Отиди да видиш как живеят днес в бившите английски колонии и после си го представи 100 пъти по-лошо както е било под английското управление.

  Стига излишни драми. Боя тече и сега всеки може директо да изрази гнева си. Или дай ние да си се борим от интернета, че може нещо да ни стане.

Comments are closed.