Хамас били страхливци

След публикацията за момичето, което е застанало пред войниците, се появиха много, меко казано, смешни коментари. 

ХАМАС били страхливци. Първо дали се знае в момента какво правят войниците на ХАМАС? Ами бият се. Това правят, каквото се очаква от тях. Това страхливост ли е? Освен това се бият с оръжия, които са много по-стари от израелските, и въпреки това правят нещо. Защото вече не се бият за кауза, а за семействата си. Но това може да го разбере човек, който е бил и знае ХАМАС какво имат и какво нямат. 

Обвиняват ХАМАС, че Иран им давали оръжие. Това е може би най-алогичното обвинение. Ако ХАМАС имаше оръжие, нямаше да позвали на израелската армия да влезе в самия град Газа. 

Да видим как стоят реалните факти.

  •  Израел има самолети, танкове, хеликоптери, машини и М16. Палестинците имат автомати, мини и ръчно правени ракети. 
  •  Израел обстрелва Ивицата Газа от месеци, ако не знаете- вече знаете. Жертвите са много, най-вече цивилни. Ако имаме впредвид сегашната офанзива – 778 убити, 200 деца. ХАМАС стреля с ракетите си на 20 км. навътре в Израел, 6 години непрекъснато, според данни на Генералния щаб. 6 години – няколко срутени къщи и 3 убити – моите съжаления за тях, това е драма за семейството. Но ако трябва да боравим с цифри си личи колко ХАМАС май не са такива страхливци. 

——

На 14 януари ще има протест пред парламента. Сигурен съм, че повечето смелчаци, които говорят колко били страхливи ХАМАС, няма да отидат, защото имат по-важна работа. Сега кой е страхливец?

Оставям ви да си коментирате по публикацията, да не кажете, че ме е страх от мнение. Поздрави.