Оръжието на ХАМАС-покажете го

Тъй като много хора се изказаха, че в училища, складове, магазини и университети в Газа, има скрито оръжие, аз искам да го видя. В дискусията по телевизията също беше казано подобно мнение. Затова:

 • дайте ми снимки на откритото оръжие в Газа и доказателства за неговото съществуване, за да мирясам и аз. Без снимки на използваните ракети-самоделки!
 • Пускайте, като коментари снимки на оръжието. 
 • Липсата на коментари със снимки, мисля че доказва моята теза, ако има доказателства 0покажете ми ги. 

23 Replies to “Оръжието на ХАМАС-покажете го”

 1. Да , тогава не натвърдяй по тв-то ” свобода на коментарите” ! oK ?
  Все пак коментирай клипа в съседната тема !

 2. Ядрени томахавки! Това е ново, един път ако те порежат и ти вкарват уран в кръвта.

 3. Това шега ли е? Сериозно ли на някого му трябва доказателство за това? Естествено, че в Газа оръжията се складират в цивилни сгради! В територия, в която няма военни сгради и има оръжие е логично те да са в не-военни сгради. Но, една снимка струва колкото хиляда дума, а едно видео – колкото хиляда снимки.

  Два клипа, показващи изстрелването на ракети от цивилни сгради, че даже и по време на обявеното едностранно прекратяване на огъня (едно от десетината), което Израел реши да направи, с оглед да могат хората в Газа спокойно да излязат, да напазаруват, без да има опасност да станат косвени жертви на израелска въздушна атака (нещо, което нито една армия в света не си е правела труда да прави, но списъкът с този тип действия е дълъг) :

  http://www.youtube.com/watch?v=IJoc5lVlzO4&feature=related

  Клип, показващ, че очевидно и джамиите са добър склад за оръжия
  http://www.youtube.com/watch?v=jwP_LusgPAw – този случай и подобен в Ливан (жилищна сграда, която след като е ударена и часове е горяла се самовзривява, незнайно как…) беше отразен по доста тенденциозен начин от много западни медии – кадрите бяха изрязани, виждаше се само израелският удар върху цивилна сграда, втоличните взривове – не.

  Още интересни кадри от вторични взривове

  Изстрелване на ракети между две училища

  http://www.youtube.com/watch?v=2Zd55Zhj5gQ Кадри от джамия в квартал Зейтун (извинявам се ако не се пише така), Газа, 13 януари, 2009. Намерено е зенитно оръдие (по вида му – стара, руска ПВО система, може да се използва и срещу жива сила, и срещу хеликоптри и нисколетящи самолети). Намерени са също амуниции, ракети и други оръжия.

  Не разбрах защо се изключват снимките на ракетите-самоделки? Доколкото ми е известно все пак са оръжия. Или щом са самоделни, значи могат да си останат в дома на “баш майстора”? Но дори да махнем всичките модели самоделки Касам (последните от които са двуметрови, тежат близо сто килиграма и с до 20кг си експлозив прелитат на над 10км), все пак има и минхвъргачски, китайски, ирански и руски системи за залпов огън (като руската БМ21 Град и китайската Уей Ши-1). Не са и за подценяване иранските ракети от семейството на Фаджър, едно от най-опасните оръжия в ръцете на Хамас и Хизбула (Фаджър 5 тежи близо тон, дълга е над 6м и прелита на 75 километра с 175кг експлозиви).

  Пределно ясно е що за стока са Хамас. Човек трябва да е сляп за да не го види или просто да не иска.

 4. Хахахахах! Бернард, смешен си,бате 🙂 Твоите ционистки “доказателства” можеш да ги покажеш на приятелите си 🙂

 5. Ами все пак блогът е д определена насоченост . А отделно,че тези доказателства за предполагаеми оръжия в предполагаеми складове- те ако Хамас имаха оръжие, ма нямат. Те са въздух под налягане. Изстреляли някоя пластмаса и горкият Израел:)

 6. Ами, не знам, струва ми се, че ако критериите са толкова сериозни тази статия е пусната само с цел тупане на гърди. Може би интервю и писменни самопризнания от Хания са единственото “неционистко” доказателство, че ги има тези оръжия, не знам. Толкова от мен тогава.

 7. Блогът има насоченост, да, но все пак ти казваш “дайте ми снимки, коментирайте ги”. Или аз не съм разбрал правилно.
  Не мисля, че някъде е намекнато за оръжия за масово унищожение или стратегически бомбардировачи, ставаше дума за оръжия. Да, нямат технологичността на Израел, но не виждам какъв агрумент е това. Клиповето, които копирах са едно от нещата, които недвусмислено показват позицията на Хамас по това дали трябва или не трябва да се складират и изстрелват оръжия от цивилни сгради. Не виждам и защо е целият смях – все пак училище, от което е изстреляна ракета, е легитимна военна цел. Не виждам нищо смешно в състоянието, до което хамасоподобните докараха палестинците в Газа. Не знам и каква е тази пластмаса, която изстрелват по Израел – пластмасата не може да прехвърчи 50км, не може да носи със себе си 50, 100 или 200кг експлозив, не може да убие и осакати стотици души и да прати още милиони в паника.

  Просто поуката е проста – да не търсим под вола (варвари) теле (борци за свобода).

 8. Руслане ивинявай, ама с тази тема си стъпил яко накриво и не помага на работата с която си се нагърбил.. И децата знаят, че оръжия има и се крият в цивилни сгради. Просто няма други. В казармите на Палестинската армия ли да стоят? А истинския проблем са причините за действията на страните. Не засягам въпроса кой е крив или прав. Но има ли причини за конфликт- оръжия винаги ще се намерят.

 9. Чакай сега,каква палестинска армия? Такова нещо няма, за съжаление. То да имаше оръжие,ама нЕма.

 10. Е, да де! Ако имаше такава – оръжието щеше да си стои подредено по пирамидите. При положение, че в един конфликт официално право да притежава оръжие има само едната страна, то за другата не остава нищо друго, освен да крие нелегалното си такова. А, че има-има. И аз да бях палестинец- и аз щях да имам нещо за черни дни. За Израел са терористи, ама за палестинците са си борци за свобода…

 11. Да, де, човека това казва – няма палестинска армия, в чиито (несъществуващи) казарми и складове да се държат тези неща. А очевидно ИМА оръжия. Не само калашници и ядрени томахавки, ами и зенитни оръдия, картечници, самоделни ракети, залпови ракетни установки, минохвъргачки и др. Очевидно ги има, очевидно с нещо все стрелят. Не си уточнил в началото, че търсиш единствено изтребители Ф22 и експлозиви С4 с WiFi дистанционно… Клипчетата, които пуснах горе не показват една могъща армия с велико въоръжение – показват партизанска армия, която обаче очевидно и пет пари не дава за живота на народа си, готова е да го жертва като агне за изкривените си цели. Очевидно джамии и училища не са проблем за тези “хора” – да, не складират вътре крилати ракети Томахоук и хеликоптери Ка50, но самият факт, че са готови да ги наблъскат с оръжия и да направят жени, деца, старци, молещи се, болни и инвалиди легитимна цел за една вражеска в случая армия е показателен за безчовечността и наглостта им, както и за престъпната им същност. Това не е само терористична организация, в самата Газа, знаеш, те действат по подобие на мафия.

  Та, не разбрах защо остана недоволен – каза “покажете ми оръжия”, показаха ти, какъв е проблема? Ако чакаш оръжия, които са съпоставими с израелските – ще си останеш с чакането, но би било доста популистко и елементарно да твърдиш, че ХАМАС нямат оръжия, само защото другата страна има по-добри. Ами, да, по-добри са…и?

 12. “….дайте ми снимки на откритото оръжие в Газа…..”

  Повтарям, за 100 път, оръжие не означава непременно Б52 и ядрени ракети.

  http://1.bp.blogspot.com/_Tb80zV4TFI0/SvcT5PijzlI/AAAAAAAAA3w/JMvMaNOsHvY/s400/Iran-weapons-Karine-A.jpg

  http://cache.daylife.com/imageserve/0977bED0JL4Fz/610x.jpg

  Не знам, явно не четеш, получавам един и също отговор. Тези “детски играчки” убиват и осакатяват, мисля че е меко казано странно да ги наричаш така. Но ето моето мнение – статията си написал на 10-ти Януари, 2009, в разгара на войната. Предполагам емоциите са били по-силни, нормално. Тогава света доби една доста изкривена представа и в общи линии повечето хора получиха информация от няколко западни медии, които усукаха ситуацията до неузнаваемост. Може би тогава все още някои араби са вярвали, че ХАМАС се държат етично и нямат оръжия. Статията ти предполага, че мислиш скриването на оръжия в и използването им от цивилни сгради за (израелска) пропаганда. Ясно е, че не си търсил доказателства за еквивалентни на израелските оръжия, би било смешно. Но е минало време, информацията е излязла на бял свят, сега мисля, че въртиш около “играчките” и “нЕмането” от инат. Всеки греши, но не е хубаво да се вкопчва човек в първоначалните си твърдения.

  Сега, подчертавам за пореден път, не е толкова важно, че ХАМАС имат старо руско зенитно оръдие, а не ново германско, с цифрово управление, нощно виждане и подобни. Важното е, а и това е търсеното от въпроса ти, че ХАМАС няма никакъв проблем да крие тези неща, абсолютно целенасочено сред мирните жители на Газа, обричайки ги на бомбардировки. Реално, присъствието на тези “детски играчки” в джамии, училища, болници, жилищни сгради и други е единствената причана за смъртта на тези 300 невинни жители на Газа, които умряха във войната.

  Мисля, че това се искаше от посетителите, поне аз така го разбрах.4

 13. Това не е терористична организация, а националните герои на бъдеща Палестина. Какво да правиш- гледна точка…Не могат да се винят палестинците за скрити оръжия, при положение, че израелците вадят такива за щяло и нещяло. Нощес израелски заселници са убили палестинско момче, защото колата им била замервана с камъни…

 14. За палестинците, ХАМАС не е терористична организация. За бъдеща Палестина това ще са борците за национално освобождение. Въпрос на гледна точка. И не можеш да държиш морално отговорни за нелегално притежаване на оръжие едната страна от даден конфликт, при положение, че другата не само го има в изобилие, ами го вади за щяло и нещяло. Нощес на територията на Западния бряг израелски заселници са убили 14 годишно момче, защото колата им е била замервана с камъни…

 15. Ама, да си имат оръжие, да се бият срущу Израел, да пускат ракети по казарми, да колят войници, да обстрелват танкове, така се води война. Не да си влечуго и да се криеш между народа си, абсолютно целенасочено превръщайки го в мишена. Да си изберат няколко сгради и там да си ги складират оръжията. Естествено, пределно ясно е, че ако действат по правилата ще загинат за отрицателно време. Оттам и необходимостта им да жертват народа си и да всяват страх и смърт в израелския. Това ли са борците за свобода? Та те пет пари не дават за арабите, мъртъв евреин за тях е равен на 100 мъртви араби. Егати националистите, нямам думи. За сведение, Тофо, 80% от палестинците нямат доверие нито към Хамас, нито към Фатах. Все пак в район, в който неграмотността е често срещано явление, палестинците имат висока такава, както и степен на образование. Следователно имат капацитета да разберат, че лидерите им не струват и го правят. Просто това е мафията там, избор няма.

Comments are closed.