Какво видях аз на 14 януари

С умисъл не писах за протестите, които разтърсиха София. Появиха се множество публикации, видео клипове и снимки. Аз на 14 януари видях насилие. Няма какво да си говорим. Няма значение дали онзи или другия бил провокатор. Аз виждах палки, виждах разбити глави и едно ужасно отношение от “органите на реда”. Аз също бях подгонен от тези органи.

Има мнения, че сред полицаите има подкупени, които нарочно да бият хората. Ако е вярно – то жалко за тези защитници на реда, които са се продали, за да бият своя народ. Чудя се какво трябва да стане, за да започнат и полицаите да виждат какво става в страната ни. Трябва ли и техните семейства да пострадат, за да се осъзнаят, че и те са от този български народ? Аз съм шокиран, защото не бях очаквал подобно нещо- псувни, удари, плюене… Без коментар. За мен това, което стана в София е по-лошо от това в Ивицата Газа. Защото там някак очакваш войната и насилието, а тук си неподготвен за полицейската палка.

На 14 януари аз също бях подгонен от полицаите, защото снимах с телефона си. Просто не издържах – биеха едно момче пред мен, точно на Ректората, извадих телефона и реших да снимам. Усетих се и се измъкнах, но много други не се измъкнаха от палките. Успях да снимам само това:

Comments are closed.