Защо величаем европейците?

Има някаква тенденция да се прехласваме по великата Европа. Сякаш тя е Мека и Йерусалим взети заедно.

Като оставим една част от населението на т.нар. развити европейски държави, всичко друго там смърди. Смърди на високомерие, на алчност, на прекалена персонифицираност. Ако към араби, негри и т.н. емигранти се държат лошо, то с българите се държат още по-зле. Арабите имат някакви права, даже Швеция и Норвегия предпочитат такива емигранти, защото помагат за популацията на държавата. 

Към българите има ужасно отношение. Оставяме контингента от учащи, които може да са видяли друго, но истината е, че европейците са високомерни същества, които никога не биха приели “хората от източния блок”. те дори измислиха това разделение. Все едно ние сме по-малко хора от тях. 

Колониализъм, походи, геноциди в Латинска Америка и Африка. Европа е доказана в своето високомерие, самолюбие и жестокост. Колко жертви има на властните европейски държавници? Сигурно това е и причината точно на Стария континент да започнат да съзират какво е демокрация и колко малко демокрация има в Европа. Добре че са старите интелектуалци там, за да покажат, че европейците по отношение на чуждите народи са още в Средновековието. 

Аз няма да ги величая.Няма да допусна те да ме гледат отвисоко, да ме вкарват в общ знаменател, групи и термини. Аз съм роден тук,в България. Да си задържат европейските ценности за тях (които даже не са измислили те, защото когато в Гърция са говорели за демокрация, на запад са палели огън с кремък).

One Reply to “Защо величаем европейците?”

  1. Западна Европа се самоунищожава в желанието си да е угодна за всеки, да може да е равнопоставен партньор на Русия и САЩ, и желае да накара насила едни на приемат други за нормални съграждани. Докато първите две са нормални донякъде, то третото ( прекаленото желание да има равенство между етнически групи, което реално създава неравенство ) ще им изяде главата.
    Това си е мое лично мнение :)Но иначе любопитно е, че цивилизацията е тръгнала от Изток – Азия, Арабският свят, Гърция, Рим, Западна Европа, САЩ и сега постепенно се унищожава в същата посока 🙂

Comments are closed.