Принципи на демокрацията

Правило 1: В Близкият изток вината винаги е в палестинците. Те нападат винаги първо, а Израел се защитава. Нападението се нарича “отмъщение”.

Правило  2: Палестинците нямат право да убиват израелци. Това действие се нарича “тероризъм”.

Правило  3: Израел има право да убива палестински цивилни граждани. Името на това е “самоотбрана” или “вторични щети”.

Правило  4: Когато Израел убива прекалено много цивилни, Западният свят призовава за сдържане. Това се нарича “реакция на международната общност”.

Правило  5: Палестинците нямат право да отвличат израелски войници.

Правило 6: Израел има право да залавя колкото си иска палестинци (над 1000 души днес се осъждат без процес). Няма нужда от процес или намиране на вина. Нужна е само вълшебната дума “тероризъм”.

Правило  7: Когато казвате “Хамас”, винаги трябва да добавите, че “се поддържа от Хизбула, Сирия и Иран”.

Правило  8: Когато казваме “Израел”, не бива да споменаваме “подкрепяни от САЩ, Европа и някои арабски режими”, все пак Израел е богоизбран.

Правило  9: Когато става дума за “Израел”, не споменавайте думите “окупирани територии”, “резолюция на ООН”, “Женевски конвенции”. Това може да доведе до стрес в аудиторията на CNN, Fox и т.н.

Правило  10: Палестинците винаги са страхливци, които се крият зад цивилно население. Ако войниците спят в къщите при семействата си, това е малодушие и използване. Израел има право да убива тези семейства.

Правило  11: Израелците говорят по-добре английски от арабите. Ето защо ние не може да обясним правилата от 1 до 9. Името на това е “неутрална журналистика”.

Правило  12: Ако не сте съгласни с тези правила, или ако сте за палестинците, вие сте опасен анти-семит. Може да направите публично извинение, ако не сте го направили, като откровение в книга.

4 Replies to “Принципи на демокрацията”

 1. Не съм съгласна с начина по който критикуваш Израел , макар и ироничен .
  Начина по който го правиш , неминуемо хвърля камъни и в твойта градина , защото критикуваш липсата на обективност , която макар обяснимо прилагаш и в своите проекти.
  Израел може би си позволява доста над разбираемите граници на хуманност , защита и т.н. , а може би по -точно казано и позволяват . Не желая да зачеквам темата отново.
  Но наистина е лесно да не си обективен , както е лесно и да не си чудженец в страната си или пък да не поемаш рискове страхувайки се от лош край.
  Мисля ,че е достатъчен риска да правиш блог , който търпи освен похвали и множество критики от знайни и незнайни хора . Поеми и този риск въпреки омразата ти към Израел да отбележиш и загубите на арабите – изпуснати моменти , слаба защита, преплитането на война с религия -което наистина им играе лоша шега .

 2. Едно трябва да им е ясно на хората по света. Ние сме пренаселили тази планета почти двойно повече, отколкото тя може да изхранва. Войната е нещо съвсем нормално и така да се каже очистващо средство за намаляване броя на “жителите” на планетата, винаги ще има причини за война само се молете при нас да няма. Тия фанатици от 3-я свят не се отказват никога каквото и да стане, така че просто няма смисъл да се спори кой е прав и кой не е. Приемете факта че това ще се случва винаги и навсякъде, който е по-силен той командва несависимо чрез какви средства. Руслан ти сам каза, че израелците се прикриват за Сащ и Европа. Какво повече искате, щом като имаш позволението на силните и богатите( а на планетата Земя това са ЕС и САЩ ) можеж да си правиш каквото поискаш.

 3. Благодаря ти за мнението,Дмитър!
  Въпреки,че не съм съгласен с една,две точки, харесвам подобни мнения, които са написани кратко и ясно.

Comments are closed.