Скандалната среща в Давос

Аз съм възмутен! Срещата в Давос, Швейцария, е пълен провал и скандал. Една подигравка с държавни глави, с високопоставени личности в световната политика. Това е едно потъпкване на свободното слово. 

Ясно си пролича кой има преимущество. Президентът на Израел говори над 20 минути, дойде време Ердоган да говори,както и председателят на Арабската лига Амр Муса. Тогава разпределителят на времето кой колко да говори, започна да прекъсва Ердоган, не му даваше думата, щом стана дума за международните престъпления на Израел. Това е скандално! Това единствено показа, колко опорочена е международната политика, и че за едни може- за други не!

За мое щастие гледах директно разговорите в Давос, ако могат да се нарекат разговори, а не монолози. Израел направи на глупаци всички присъстващи страни. Подигра се и смята, че това е безнаказано.

Чувството за безнаказаност е ключово. Ако имаха страх от санкции, подобно на много други страни, нямаше да се стигне до геноцида в Газа. Срам за правото! Срам за Давос! Организаторите се смееха, шушукаха и явно беше на коя страна са. 

 

Ердоган беше прекъсван, когато ставаше дума за Газа.
Ердоган беше прекъсван, когато ставаше дума за Газа.

 

 

 

Реджеп Ердоган напусна залата преждевременно.Ясен знак за обтегнатите отношения с Израел.
Реджеп Ердоган напусна залата преждевременно.Ясен знак за обтегнатите отношения с Израел.

 Положението няма да се промени. Хора, явни убийци, като Шимон Перес, ще останат и светът ще ги слуша. Хората чуват единствено гласа на убийци. Хамас, Хизбула и т.н. може да са терористи, но какво по-терористично от проявата на пренебрежение към принципите, които сам си казал, че защитаваш? Ясно е, всички разбрахме, че ислямът и мюсюлманите са терористи и го очакваме от тях. Ами как да коментираме това безумие, нещастно обозначено, като “международни разговори”?

Comments are closed.