Скандалната среща в Давос

Аз съм възмутен! Срещата в Давос, Швейцария, е пълен провал и скандал. Една подигравка с държавни глави, с високопоставени личности в световната политика. Това е едно потъпкване на свободното слово. 

Ясно си пролича кой има преимущество. Президентът на Израел говори над 20 минути, дойде време Ердоган да говори,както и председателят на Арабската лига Амр Муса. Тогава разпределителят на времето кой колко да говори, започна да прекъсва Ердоган, не му даваше думата, щом стана дума за международните престъпления на Израел. Това е скандално! Това единствено показа, колко опорочена е международната политика, и че за едни може- за други не!

За мое щастие гледах директно разговорите в Давос, ако могат да се нарекат разговори, а не монолози. Израел направи на глупаци всички присъстващи страни. Подигра се и смята, че това е безнаказано.

Чувството за безнаказаност е ключово. Ако имаха страх от санкции, подобно на много други страни, нямаше да се стигне до геноцида в Газа. Срам за правото! Срам за Давос! Организаторите се смееха, шушукаха и явно беше на коя страна са. 

 

Ердоган беше прекъсван, когато ставаше дума за Газа.
Ердоган беше прекъсван, когато ставаше дума за Газа.

 

 

 

Реджеп Ердоган напусна залата преждевременно.Ясен знак за обтегнатите отношения с Израел.
Реджеп Ердоган напусна залата преждевременно.Ясен знак за обтегнатите отношения с Израел.

 Положението няма да се промени. Хора, явни убийци, като Шимон Перес, ще останат и светът ще ги слуша. Хората чуват единствено гласа на убийци. Хамас, Хизбула и т.н. може да са терористи, но какво по-терористично от проявата на пренебрежение към принципите, които сам си казал, че защитаваш? Ясно е, всички разбрахме, че ислямът и мюсюлманите са терористи и го очакваме от тях. Ами как да коментираме това безумие, нещастно обозначено, като “международни разговори”?

11 Replies to “Скандалната среща в Давос”

  1. Аз пък ще коментирам случката. Истината е, че Перес е говорил след Ердоган и вероятно регламента не е предвиждал реплики и дуплики. Но тъпите организатори трябваше да се съобразят и да го организират като дискусия, заради наболялостта на проблема. Ердоган си изигра чудесно сценката.

  2. Не мога да разбера антисемитските настроения на автора на статията. Но какво направи Турция в северен Ирак в близкото минало? Защо винаги се застава на страната на палестинците? Изцяло заставам зад изказването на Шимон Перес. Аки какво бихме направили ние ако с години някоя фракция за “освобождение” редовно обстрелва нашите погранични градове и села от територията на някоя наша съседка? Нормално е Израел да се защити. Палестинския народ толерира своите главорези.Защо Палестина не спре с омразата си към израелския народ, който се опитва някак си да съществува в обкръжението на своите съседи?Да предложа една друга гледна точка: Дали родните им терористи не са виновни за трагедията на своите си? Сега аз съм възмутен! Възмущавам се от лековатото, пацифистко тълкуване на близко-източния проблем и хлапашките изказвания по въпроса!

  3. Аз антисемит? :DDD Боже мой… 🙂 Провери пак терминологията си и пак пиши 🙂 аман от американски дупелизци.

  4. Все едно да говоря на стената :)Ще наричаш мен антисемит,който съм с арабски произход! А ти какъв си,щом говориш така, ти си толкова антисемит,колкото и аз.

  5. дени, много си забавен, отвори речника, моля те, че се излагаш.

  6. Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение. Ясно формулираната идеология на нацизма е най-крайният исторически пример на явлението.

  7. Този блог май създаден, за да има кой да ти прави четки,а? Май чуждо мнение не се търпи тук! Тогава защо си го публикувал в мрежата???

  8. Ако разгледаш коментарите, ще забележиш,че си далеч от истината за четките 🙂 Хората,които трябва са оценили блога, не си ти критерий за мен. Всеки ден пиша и с евреи,които са ми критици, но далеч с по-богата култура и с повече аргументи. Правят и разлика между ислям,турци и араби.Това им харесвам на евреите-говорят без злоба,без нападки,само с алгументи.Затова имам и приятели евреи .

Comments are closed.