Какво не знаем за арабите?

Тъй като започна неофициалната работа на арабския форум за култура, нужно ми е вашето мнение, относно този въпрос. Трябва да знаем над какво да наблегнем в своите дискусии. Надявам се да гласувате в анкетата.

7 Replies to “Какво не знаем за арабите?”

 1. Ами не мога да кажа, че знам едно повече от другите, но за себе си бих предпочел да се наблегне повече на културата и да се избегнат войни и другите негативни неща от съвремието. Например важни открития или изобретения от араби и други по-приятни теми, които няма да предизвикат религиозни и етнически борби във форума. Не знам какво си (сте) планували, но това е моето мнение 🙂

 2. Култура-литература,музика,изкуство

  Това не знаем,а тя е много важна защото е хилядолетна и арабите си е знаят и си е учат ,и оттам и често остават неразбрани.
  Аз се изумих като научих-че не само числата,но и много от музикалните инструменти са измислени от арабите,дори-в битово отношение много от ежедневните ни улеснени придобивки и предмети,също са въведени от тях оттодавна….

 3. Би трябвало да избера всички варианти в анкетата, защото не съм запозната достатъчно с нито едно, нито с литературата, освен с популярните произведения, за музика да не споменавам, за бита изобщо нищо, нито за съвременния, нито за древния, би било интересно да се наблегне на всичко. На мен също би ми било интересно да прочета повече за културата, но мисля, че културата е част от бита, историята, политиката, и няма да бъде разбрана добре, без да се запознаеш с всичко останало.

  Блогът е много интересен, поздравления.

 4. Информацията от анкетата е много важна. Скоро ще бъде открит арабският форум и това,което виждам като резултати от въпроса ще бъде оползотворено.

 5. Здравейте.Искам да знам нещо повече за арабите,но тук във тази анкета не виждам нещо което ми трябва.Имам си приятел Арабин,но понеже с него контактуваме само на испански незнам дали е удобно да му задавам въпроси от този сорт.Много бих се радвала ако има повечко информация за тях.Ще съм ви благодарна.

 6. za arabite znaem mnogo malko prestavqme si gi kato razli4ni i lo6i ama nee taka arabite za rzlika ot nas sa razli4ni i sa edinni za6titavat se inese mrazatnau4ete koi e ELIE BITAR ILI TAMER HOSNI I 6E VIDITE TOLKOVA MNOGO ZA ARABSKIQ SVQT- GARY_801-SKYPE

Comments are closed.