Израелски офицери убити в Западния бряг

Двама израелски полицаи бяха убити при стрелба в окупираните територии на Западния бряг на 15 март, съобщи израелската полиция.

Израелски говорител съобщи, че обстоятелствата за инцидента все още са предмет на разследването, въпреки, че основната линия на разследването води до извода, че двамата полицаи са били застреляни от палестинци.

Разследването посочва, че мястото на стрелбата е близо до Наблус, като в ход е операция за установяването на нападателите.

Служителите са били в колата, дошла при сигнал за пожар в долината на Йордан, район Массуа. Работници открили колата с един от убитите офицери в нея. Другият починал по-късно.

Това е първата фатална стрелба от април месец миналата година. Полицейският говорител Мики Розенфелд заяви, че основното подозрение за нападението е “националистически мотив”. Атаката става в район, който  е в близост до границата с Йордания, охраняван от израелските сили за сигурност.

Все още няма поемане на отговорност от някоя палестинска групировка, но кореспондент заяви, че нивото на гняв сред обществото е високо и може нападателите да са най-обикновени граждани бесни на Израел за нападението над Газа, когато бяха убити над 1300 души.