Американската армия потвърди: Израел има ядрено оръжие

Американската армия потвърди, че Израел има атомно оръжие.Официално обаче САЩ има политика на “неопределеност” по отношение на израелската ядрена програма, което ще рече, че нито приема, нито отрича израелската атомна бомба.

Defense Department study в доклада си за миналата година още споменава, че Израел има атомна бомба. На страница 37 от Joint Forces Command report се съобщава, че “дъгата на ядрените сили нараства от Израел на изток към Иран, Пакистан, Китай  и С. Корея и Русия.” Фактите за ядрената програма на Израел бяха раздухани още през 1986г. когато физикът Мордехай Вануну съобщи това.

Няколко години след това Сиймор Херш публикува “Изборът на Самсон”, в чиято публикация се говори за израелската стратегия да се ползва атомно оръжие срещу арабски държави. Израелският ядрен арсенал е изчислен между 200 и 400 бойни глави.

По закона на САЩ, помощта на Щатите за Израел трябва да бъде прекратена, както и всяка чужда помощ, ако бъде установено официално ядрено оръжие. Това се налага от Изменението на Съмингтън, прието през 1976г., според което трябва да бъде спирана военна помощ на страна, развиваща ядрена технология.

Още:

http://defensetech.org/archives/002615.html

http://www.jfcom.mil/newslink/storyarchive/2008/JOE2008.pdf

http://www.defensetech.org/archives/000244.html

http://www.defensetech.org/archives/004549.html