Woopra е по-добър от Google Analytics по отношение на бързина в реално време

Ияд Юнан
Ияд Юнан

Най-добрите продукти идват, когато намериш решение на проблема, с който си се сблъскал, такъв е и случаят на 23 годишния ливанец Ели Хури, когато е измислил Woopra идеята, борейки се да открие аналитично средство, което да му дава данни в реално време за това кой посещава уебсайта му и какво прави в него. Той представил идеята си на Ияд Юнан, който също е ливанец. Заедно в Библос, Ливан, те започнали да разработват идеята в първите месеци на 2007.Юнан работил над частта за сървъра, а Хури над клиентската част, разработвайки потребителския интерфейс на Java, като предал работата си като дипломна работа на Американския университет в Ливан (LAU).

За да подпомогнат доброто стартиране на търговско предприятие и да отворят офис, Хури и Юнанса инвестирали около $25,000 от спестявания на семействата им.

Хури и Юнан разбират силата на блогърите, затова искали някои от тях да го изпробват. Свързали са се с

Ели Хури
Ели Хури

някои известни технологични блогъри като John Pozadzides, който е главен маркетинг служител в LayerTech, the Texas Company, на чиито сървъри хостват Woopra. В момента в който изпратили поканите, блогърите започнали да пишат за това и 2000 души са се регистрирали в рамките на три дни. В резултат на това се наложило да спрат регистрациите и да направят списък с изчакващи.

Хури и Юнан разбират потърсили партньор, който да им помага с финансите, маркетинга и мениджмънта.

Партньор сталан John Pozadzides, сега CEO-то на Woopra. Избрали са го най-вече заради опита му като управител и вице-президент на международния SAVVIS and Cable & Wireless. Pozadzides инвестирал неизвестна сума собствени пари в компанията и за регистрация в САЩ. Подкрепата му също подпомогнала за привличането на повече капитали от частни инвеститори. Според сайта на Woopra: “След скъпо Алфа-тестване, Woopra бе открита като затворена Бета в WordCamp Dallas на 29 март, 2008. 200 покани били раздадени на явяващите се и знаменития блогър Cali Lewis проведе видео интервю John Pozadzides във връзка с демонстрация наживо. Интервюто бе публикувано онлайн и за часове със скорост на разпространение на вирус достига GeekBrief TechCrunch, Mashable, и хиляди други сайтове – носейки милиони за една нощ.”

Сега Woopra има повече от 60,000 уебсайта/блога, които го използват безплатно и на основата на тестове. Родителската компания на Woopra, iFusion Labs сега има служители в Тексас и Ливан.

От ArabCrunch

[vodpod id=Groupvideo.2313796&w=425&h=350&fv=]

more about “Woopra Beats Google Analytics in Real…”, posted with vodpod

Comments are closed.