Изложба на снимки от арабския свят с конкурс за най-добра снимка

Форум за арабска култура “Махмуд Даруиш” и Съюз на сирийските студенти в Р България  организират,

ИЗЛОЖБА НА СНИМКИ ОТ АРАБСКИЯ СВЯТ

By sakkal.com

Тематиката на снимките са арабските страни. Всеки от вас, който е бил в такава страна, независимо дали в Дубай, Сирия, Йордания, Тунис, Мароко, Египет или друга арабска страна – може да участва със свои снимки.

Строги изисквания към снимките няма, но за предпочитане е да са с по-битова насоченост: пазари, улици, хора, обществени места. Не за друго, но всички са виждали пирамидите или джамията в Дамаск. Затова ние сме се насочили към живота в тези страни.

Снимките най-вероятно ще бъдат изложени в открита изложба в София. Ето защо трябва да са ясни, добре заснети. Знаем, че повечето хора, както и мен -сме аматьори, а не фотографи. Затова единствено молбата ни е да са по-изчистени, за да е лесно да бъдат отпечатани.

Изложбата ще бъде структурирана по страни. Т.е. ще има дял за всяка страна, от която имаме предоставени снимки.

В рамките на изложбата ще има организиран конкурс за най-добра снимка. В конкурса няма да бъдат включени снимките, пратени от културни институции, тъй като ще има такива фотографии. На изложбата хората ще могат да отбелязват коя снимка им е харесала най-много. За победителя има парична награда, която ще стане известна скоро, но обещаваме да си заслужава.

Пращайте своите снимки, до 5 снимки, на адрес arabcultureforum@gmail.com до 10 май. В писмото напишете името си, какво учите или работите и откъде е снимката и кога е направена.

ОЧАКВАЙТЕ НОВИНИ ЗА ИНИЦИАТИВАТА!