Роби на свободата

– Това означава ли, че мога да живея добре?

– Разбира се. Да избереш нашата система, означава да избереш свободата. Искаш семейството ти да е добре, да имаш добра работа и да не отговаряш пред никой за действията си, нали. Значи си добре дошъл, вървиш по пътя на тези, които избраха свободата, приятелю.

Свобода!

Свобода!

Свобода!

Медии, институции, приятели. Всички говорят за свободата. Като за продукт в магазина, който е станал модерен и ако го нямаш не си в крак с лайвстайла.

freedom

Мен лично това ме дразни. Аз не вярвам в свободата, или по-скоро онази, която ни бутат пред носовете постоянно. Някакви идеали създадени от напушени хипита. Просто тези идеали са ми чужди. Вярвам, че съм свободен да отида и да се забавлявам в бара или дискотеката. Че мога да изляза с някое момиче и да имам връзка с него. Ако тази свобода я има и в арабските страни, аз ще съм на седмото небе.

Но да ни казват, че сме свободни хора – това вече е подла лъжа. Ние можем да правим това или онова, може да говорим каквото искаме? О, да и още как. Особено хората от 14 януари могат да кажат колко свободни хора сме.

В днешно време има демократична пропаганда. Демокрацията е умряла още преди 2000 години. Или приемете този факт или си останете заблудени. Аристотел отрича демокрацията, като вид добро управление. Над 10 000 души полис, демокрацията е унищожена. Днес все пак се продължава с тази мания по думата “свобода”, “демокрация”.

Зад тези думи са се извършили някои от най-големите кланета в историята. И днес в основата на т.нар Патриотичен закон на САЩ лежи думата демокрация, свобода. Този закон е толкова брутален, че ако бъде въведен тук, мнозина ще кажат, че е крачка към тоталитаризма.  Патриотичния закон дава правомощия на властите да обявят всеки, независимо от националността му, в тероризъм. А станеш ли Security Risk, т.е. да влезеш в червените папки, като обществена опасност, няма връщане назад. Не може да си намериш работа, не може да напускаш страната, а личната ти свобода (тази, в която аз вярвам) се губи някъде между описите на действията ти.

Още ли смятате, че сме свободни хора? Ако отговорът е “да”, то сетете се за събитията в родната България. Да оставим Близък изток, САЩ. Вижте тук и отново помислете. Ако прецените добре фактите ще видите на какви глупаци ни правят не само от 20 години насам…

Поради това, че статията по неволност се е дублирала с друг труд, искам да ви насоча към “Безсмъртната идея на национализма”

Comments are closed.