Литературна вечер със стихове от арабски поети,15 май

Форум за арабска култура “Махмуд Даруиш” продължава своята дейност с едно хубаво събитие.

Каня Ви на 15 май (петък) от 18:00 в Руския културно-информационен център (ул.Шипка, срещу “О!Шипка”) на Литературна вечер със стихове от арабски поети(неиздавани на български език), инициатива на Форума за арабска култура “Махмуд Даруиш”.

Литературната вечер ще се проведе в рамките на изложбата на палестинския художник Мохаммад Рукуи, един артист с уникален стил, който на 11 май представи лично изложбата си в България.

17 Replies to “Литературна вечер със стихове от арабски поети,15 май”

 1. Аз ще нахлуя и ще се самовзривя в името на Аллах, за да ви направя мръсно и да ви изпреваря тогава!

 2. “Аз ще нахлуя и ще се самовзривя в името на Аллах, за да ви направя мръсно и да ви изпреваря тогава! ”

  Хахахахахахахах

  Като оставим майтапа на страна – интересно ! Но бих предпочела арабско кино , може ли да препоръчаш няколко филма с Бг субс обаче 🙂

  П.П. Защо изтри статията ” Убивайте за Исус” ?! Тъкмо тръпнех в очакване да получа рега на Боби , а ти … Нищо , ако Боби чете -aide_nema_nujda_@abv.bg -пиши тук {} 😉 😀 😛

 3. Изтрих я поради други съображения. Смятам, че така става деление на религии, а аз не искам това.

 4. Е което е интелигентно е интелигентно – не мога да си кривя душата .

 5. Арабски приятелю, знаеш, че се шегувам, просто изпитвам неприрязъм към хора с рязани…ъхъм. Какво да правя – заложено ми е? И все пак – браво, грамотен си и пишеш правилно на български…

 6. В смисъл , че не мога да разбера какъв допир имаш с нечии мъжки полови органи , че чак да изпитваш неприязън …

  Проблема при арабите не е само някакви анатомични разлики , а всички деформации които Исляма им е нанесъл – като начин на мислене.

  Ако наистина имаш мнение , то би било хубаво да го кажеш но ще е жалко , ако е базирано на формата и големината на нечии интимни части ( с които надявам се нямаш допир) или нечие окосмяване , примерно . Друг е въпроса дали лично за себе си човек приема този вид обреди и какво е отношението му към тяхната символика .

 7. Любо-аз съм българин все пак, нормално е да знам български, а ако смяташ да обиждаш – няма да стане.

  ? мерси за коментара

 8. Не, но това не пречи на самосъзнанието ми и да ненавиждам тези, които са унищовали народа. Включително и днешните управници. През вековете арабските революционери са били заедно с българските срещу Османската империя и както са убивани българските, така са убивани и арабските. Ето защо правя тази литературна вечер, изцяло на български език и за българите, защото не трябва да се забравя, че и двата народа са страдали заради едни и същи. Впрочем до днес има долина, посветена на българите загинали за свободата на Сирия.

 9. Хвала на теб! Продължавай в същия дух, твоята кауза е и моя!

 10. Здрасти ?
  Знам, че не му е тук мястото, но вече се отчаях. Nа няколко места питах и в няколко речника гледах но или няма отговор или е различен, а аз искам да съм сигурен.
  Та ето го и проблема ми пиша кратък разказ в който ми се налага да използвам арабската дума за „чудовище” и искам да знам как се изписва и как точно се произнася. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

Comments are closed.