Intel инвестира над $50 млн. в арабски интернет компании

След преговори на пресконференция днес в Аман, Йордания, Intel реши да инвестира в развитието на арабското интернет пространство.

Това ще стане, след като Intel вкара свежи пари в една от най-големите компании и арабски портали Jeeran и безплатния сайт за онлайн телевизия ShooFeeTV.

Тези преговори са част от голяма инвестиционна програма на Intel за развитие на предприемачеството в сектора на интернет технологиите в района на Близкия изток. Чрез Intel Capital Middle East и Turkey Fund вече са инвестирани над 50 милиона долара.

Intel ще продължи програмата си в четири направления: местно предприемачество, образование, цифрова достъпност и специална техническа компетенция (развитие на знанията за техническа подръжка, специалисти в тази област и т.н.), както и създаването на нови работни места.

3 Replies to “Intel инвестира над $50 млн. в арабски интернет компании”

  1. Интел по принцип са голям спонсор на Израел, и основната им част май е позиционирана в Израел. Сега най-вероятно са решили да предприемат нещо, тъй като AMD и Обединените Арабски Емирства са направили съвместно предприятие “Global Foundy”. Интел затова точно искаше да спре лиценза на AMD за производство на процесори с x86 инструкции.

Comments are closed.