Хората имат къса памет, особено за историята

Хамас и Хизбуллах. За мен те не са терористи. Нямам проблем да се борят така, ако постигат някакви цели. Друг въпрос е дали са постигнали нещо, но като цяло приемам начина им на борба, защото само с оръжие може да се борят за истинска свобода.

Една от военните организации на първите евреи - Иргун.
Една от военните организации на първите евреи - Иргун. Надписът на иврит означава "Само така".

Ти, който четеш това и вероятно смяташ бомбаджиите за престъпници, нека прочетеш малко повече. В интерес на истината евреите имат същите организации една, от които е много ужасна – ХаГаНа. Колко хора са минали през тях, знаеш ли? Ами “Иргун Цевай Леуми”? Знаеш ли тези имена?  Като ще говорим за проблем, тогава да е от двете страни. Защото атентатите в Палестина стават първо от евреи, не от араби. А и нима очаквате да оставят евреите ей така да се настанят в Палестина? Разбира се, че ще бъдат нападнати и тормозени. И това няма да е само 61 години. Ще продължава докато не отстъпи една от страните. Поне докато има араби и евреи.

Хамас и Хизбуллах са политически партии. Имат си доктрини и се борят за нетолкова чисти цели. Да оставим това, което е официално. Истината е, че всеки се бори за това, което вярва -тук влизат алчността, лицемерието и т.н. Но важна е идеята. Да се биеш за това, което ти е останало. Защото кой от вас, читатели, е бил в Газа или Западния бряг? Аз не съм бил, гледал съм само снимки и съм виждал палестински квартали на бежанци. Но има хора, които са били в

Пропаганден плакат от 1940г.

палестинските територии и смятат, че е ужасно.

За мен тези организации не са терористични. Те се бият за своята земя. О, или всички сме забравили последните 100 години от нашата история? Какво са атентатите в Солун? Взривяването на гари, линии, банки, убийства? Всички тези действия са били терористични в лицето на Европа и Турция. Взривявани са всички тези неща в името на България и християнството. Забравяте ли това?

Предполагам, че в момента се дразните. Как ще сравняваме символите на българската борба с тези ислямисти. Как може подобно нещо. Няма място за сравнение. Е, има и то голямо място. Защото всички потиснати народи се борят с едни и същи методи. Когато не виждаш начин да привлечеш внимание към себе си – убиваш. Когато пак няма внимание – взривяваш. Когато и това не подейства – правиш организация. И влизаш в черния списък, защото си имал дързостта да се изправиш срещу системата и наложените стереотипи. В един момент идеите ти започват да се изкривяват. Част от подръжниците ти стават крайни, други остават с теб. Но отдавна са те превърнали в народен враг.

Виждате ли тези лица? Да това са символите на нашата история. Но те са били със същия статут, като на палестинците, сирийците, египтяните, които се борят срещу несправедливостта – терористи. Да се бориш за земята и родината си е най-възвишената кауза. Въпреки, че очернят тази кауза с всякакви действия, тя си остава важна за всеки един арабин в Палестина, Голан, Синай.

Мислете каквото пожелаете, драги читатели. Може да застанете на коята страна искате. Може да не вярвате на думите и фактите. Може дори да започнете да горите знамена на арабски държави, да бутате джамии, да викате и хулите. Може дори да се превърнете в новите потисници, османци, защото няма да се различавате много от тях. Оставете и земята на Иисус на тези, които го продадоха. Това ще е личният ви избор. Когато обаче загива един цял народ, плащащ греховете на Холокоста и Европа, на който не се помага, защото са с друга религия – тогава личният избор е задължителен. Да подкрепите изтребването на този народ, или да се допитате до историята и хуманността.

Comments are closed.