Недопустимо е да се обозначава една религия с една държава

Най-много мразя стереотипите. Ненавиждам ги и когато се появят правя всичко възможно да ги залича от моето ежедневие. Ненавиждам и хората, които разпостраняват подобни насаждания в обществото.

Днес най-мразеното нещо е ислямът. Веднага след това следва Турция. Европеецът е алергичен към тези две думи, особено когато се подразбират една друга. Точно това не е правилното според мен. Не е редно е противоречи на всякаква логика, освен на националистическата, да се обвързва една единствена държава с една религия.

Не се вълнувам от Турция и това какво говорят за нея. Държавата има достатъчно подкрепа, както в нея, така и навън. Не е и мой приоритет да защитавам или не Турция, тъй като аз пиша за друг район и, ако името й влезе в моя статия, то е защото е част от Близкия изток.

Нещата за мен се променят в момента, когато видя, че се намесва религията. Цялото преувеличаване относно експанзията на исляма(ако има такава!?) ми е много далечно и нелогично. Казвам всичко това, защото съм засегнат от тези кадри:

Аз, като човек, който няма нищо общо с Турция, “турцизацията” и всичко свързано с това,

-съм против религията ми да бъде обвързвана с лошото, злото и т.н.

-против съм наслагването на стереотипи в обществото спрямо исляма и показването му, като религия, противоречаща на всички норми.

Затова, заедно с Форума за арабска култура ще сезираме необходимите органи, за да покажем несъгласието си. Може да получим доста лоши думи, но всеки защитава това, което смята за правилно.

Интересното е, че подобни клипове се появяват по време на избори….хм. Може да се включите в групата във Facebook срещу  стереотипите: Аз съм СРЕЩУ стереотипите в обществото!

Comments are closed.