Статия за Интидар в "Литературен вестник"

В брой 21 на “Литературен вестник” специално място е отделено за блоговете и тяхното влияние днес. В частност има статия и за арабските блогове, в която авторката Надя Хамами разказва и за Интидар. В “Разходка из арабските блогове”, тя представя някои от най-добрите арабски страници, като Sabbah, Aquol, Just World News, The Angry Arab и т.н.

В статията е обърнато внимание на това как блоговете се развиват в последно време и как влияят на обществото. Повечето автори наблягат на политиката, но има и много, които отделят време за култура. В момента арабските блогъри са едни от най-гонените в своите страни, тъй като критикуват властта и методите й.

Image002

В “Разходка из арабските блогове” място намират някои от статиите, поместени в Интидар, като “Освободиха Диа Еддин” (в която пиша за освобождаването на един от най-големите блогъри), “И 100 куршума са им малко” (за моя сблъсък с предрасъдъците в България), “История на Хизбуллах“(tnhx Alia). Голямо внимание е отделено на интервюто ми с един от най-големите блогъри в арабското интернет пространство Хайсам Сабах, в което той говори за създаването на своя блог, целите и изпълнението им.

За момента Интидар има над 670 статии с над 2000 коментара.

Благодаря много на “Литературен вестник” и Надя Хамами за интересната статия и мястото, което е отделено за този блог!