Протести в Бат Аюн

Израелски заселници са изкоренили над 150 маслинови дървета и лозя от палестински земи в Уади Абу Ар-Риш, близо до Бат Аюн, южно от Витлеем.

Същите заселници са предизвикали и пожар в областта. Свидетели разказват, че войниците не са направили нищо, след като са видели действията. Властниците в Бат Аюн са издали присъда на заселниците, като беше поискано и разследване.

Миналият петък израелски войници стреляха по палестински протестиращи и израелски активисти за мир, които организираха митинг в същата област. Седем протестиращи бяха арестувани.

Миналия петък, израелски войници воюваха палестински и израелски активисти за мир, който се проведе демонстрация в същата област. Седем протестиращите бяха арестувани.

Бат Аюн е известен с това, че е едно от най-милитализирани места в Западния бряг и е точка на насилие в областта. През 2002г. група заселници, известни, като “Милиция на Бат Аюн”, бяха осъдени за опит за бомбена атака срещу момичета в училище в града. През април палестинец беше осъден за убийство на тийнейджърка заселничка край Бат Аюн.

Comments are closed.