400млн. долара е вкарало ЦРУ в Иран последните дни

Бившият генерал от пакистанската армия Мирза Аслам сподели пред световните медии, че ЦРУ (Централно разузнавателно управление) са вкарали в Иран над 400 млн. долара, за да бъде предизвикана революция.

В телефонно интервю в понеделник генерал Мирза заяви, че има доказателства за намесата на САЩ във вътрешните дела на Иранската република.

“Документите показват, че ЦРУ са изразходвали над 400 млн. долара в Иран, за да бъде предизвикана революция след изборите”, допълни той.

Според генерал Мирза САЩ иска про-американско правителство в Техеран, а не е тайна, че Мир Мусави, човекът, който предизвика протестите, е спонсориран от Вашингтон.

“По време на управлението на Ахмадинеджад, Иран постигна добри отношения с Пакистан и Афганистан. Ако те се обединят, за да се справят с проблемите, САЩ трябва да напуснат района, особено Афганистан”, заяви генерал Мирза.

Вижте също:

Iranian Unrest: Evidence Of Western Intelligence Meddling

Special Report: Iran Falls to US PSYOPS

Are the Iranian Protests Another US Orchestrated “Color Revolution?”

US Official: The CIA bribed Iranian government officials, businessmen, and reporters, and paid Iranians to demonstrate in the streets

Top Ranking CIA Operatives Admit Al-Qaeda Is a Complete Fabrication

Former Italian President Says 9/11 was CIA & Mossad Operation

CIA Destabilizing Pakistan

6 Replies to “400млн. долара е вкарало ЦРУ в Иран последните дни”

  1. Да се върнем обратно на идеите, че всички световни злини са предизвикани от 6 еврейски мъдреци преди 200 години 🙂 и това оправдава всички световни диктатори да избиват произволни хора за вечни времена.

  2. Не мисля, че става дума за конспирации на 6 еврейски мъдреци и прочие. Смятам, че наистина САЩ са се намесили в едно време, оттам вече наистина обществото в Иран подема своята борба срещу властта. Длъжен съм да покажа и новините, които засягат връзките на лидерите на Иран с чужди държави, тъй като не всичко е явно това, което е.

  3. US ‘escalates covert Iran missions’

    Al Jazeera’s Ghida Fakhry talks to investigative journalist Seymour Hersh about his latest article in New Yorker magazine, claiming that US congressional leaders have agreed to a presidential request for up to $400 million in funding for covert operations against Iran.

  4. Хубава статия и препратки! Аз също не мога да си обясня случващото се в Иран, по друг начин освен, като резултат от геополитическата стратегия на САЩ. То съвпада напълно и с избора на Барак Обама. Промяната на политиката на САЩ в негово лице не трябва да се разглежда, като път към диалог със страните от Близкия Изток и преразглеждане на американските цели в региона, а като нов път за постигането им, посредством мека сила. Ако дългогодишната анти-иранската пропаганда, която продължава да ни залива, изглеждаше, като подготвяне на почвата за влизане във война с ислямската република, по времето на Буш, то сега ясно можем да видим каква е истинската й цел. Тя цели оранжева революция и установяване на контролиран от САЩ режим, в една от малкото страни, който се противопоставят на еднополюсния модел. Дори този опит да се провали, режима в Иран ще се дискредитира още повече в западните страни, което ще предизвика още по-голямо напрежение и в крайна сметка повторни сблъсъци или дори военна офанзива. Жалко е, че и в България се намират политически сили, като Синята коалиция, които играят своята малка роля в този сценарии.

  5. Pingback: » US ‘escalates covert Iran missions’

Comments are closed.