Google и Египет подписаха договор за 10 млн. долара

WebProNews съобщи, че гигантът Google и Министерството на съобщенията и информационните технологии на Египет са подписали договор за бизнес развитие в Египет. Според информацията, договорът е подписан във Вашингтон по време на посещението на министъра на съобщенията Тарек Камел и представител на ITIDA (Information Technology Industry Development Agency).

Сделката е осъществена с цел насърчаване на египтската продукция и услуги, използвайки рекламните платформи на Google. И по силата на споразумението Google ще инвестира 25% от парите от рекламата в египетската икономика. Именно от Google се очакват над 2,5 млн. евро инвестиции за развитие на цифровите медии, както и за обучение на студенти в онлайн рекламата.

Аз лично приветствам решението за тази сделка. Google печели голям рекламодател за Adwords (а вероятно и за DoubleClick) в региона, а инвестициите след това са важни не само за Египет, но и за целия регион, като цяло. Освен Google други предприемачи в района на Близкия изток са Intel,Cisco и Sun Microsystems, които дариха няколко сървъра на университети в Йордания. Но Google е най-големият от инвеститорите.