А ти, Яне, кои интереси защитаваш?

Често си говорим за това, коя партия защитава интересите на България. ДПС защитава турските интереси, СДС -американските, БСП- руските. В крайна сметка човек се чуди дали има избощо българска партия, която да защитава българските интереси?

РЗС са една хубава, новосъздадена партия, чиито лидер Яне Янев се изявява много често напоследък по телевизията. На мен отдавна не ми харесва тоз человек, най-малкото, защото ми се струва “бояджия”. Една кратка справка за него и може да видите какво представлява. Не мисля да отделям много време в писане на статия за РЗС и лидерът й, защото много колеги блогъри вече го направиха.

От известно време не ми харесват някои неща там. Първото е популизмът. Ненавиждам популизма. А спомняте ли си изказаното от мен мнение, че който говори срещу исляма, печели? Това е второто, което не харесвам. Третото е присъствието на хора от Мосад (а.к.а Израелски служби за сигурност) един, от които е бивш шеф на същите тези Мосад. Искам да уточним някои неща:

1. Няма бивш шеф на Мосад.

2.Яне Янев няма да промени политическата система, защото той е толкова нейно отроче, колкото всеки друг политик в България през последните 20г.

3.В България няма радикален ислям. Скоро няма и да има. Ето едно популистко твърдение от Янев (за исляма в България).

4. Да приемаш съветници от държава, която потъпква всички човешки права, говори що за управление ще предложиш.

5.Да изброявам ли още?

“В Израел смятаме, че борбата с корупцията и престъпността е неразделна част от борбата срещу тероризма. Не ги делим – така гледаме и на корупцията, и на прането на пари. Към всеки ръководител в държавата независимо дали е президент, премиер или министър важат законите, както за обикновения гражданин”,

казва Дани Ятом, ръководител днес на Международна организация за борба с тероризма. Тук г-н Ятом е прав, защото в Израел не си попуплюват по отношение на корупция и скандали. Въпросът е, че изобщо не ги интересува дали в България има или няма корупция.

Вие си вадете изводите какво ще излезе от тази партия. Аз лично не бих искал да влизат в управлението. Завършвам с това: не му ли отива?

by Irwin
by Irwin

P.S. Ако изчезна, това ще е доказателство за демократичността 🙂

Comments are closed.