Едно добро арабско заведение в София

Едно от любимите неща на мен и моите приятели е арабската храна. Приятелите ми, които са били в Сирия или друга арабска страна, изпитват голяма носталгия към атмосферата на арабските ресторанти, храна и т.н.

Дълго време в България нямаше добър арабски ресторант. В някои градове, като Търново и Варна, имаше подобни заведения. Но те рано или късно се превръщаха в кръчми. В София положението е що-годе същото. Има една “Финикия”, която вече не е в Зона Б-5, а в “Овча купел” и честно казано, не ми е мъчно. Прекалената скъпотия накара много хора да се оттеглят, като клиенти. Подобни заведения са “Тазка”, на Руски паметник и още някои ливански ресторанти. Но като цяло липсваше добро заведение, което да е приятно, да е арабско, да не е прекалено скъпо.

Затова аз лично харесвам Green club в Студентски град. Намира се зад х-л “Витоша”, до Техническия университет. Това заведение е собственост на Асоциацията на сирийците в България. След множество перипетии, ремонти и смяна на управители, сега Green club успя да се задържи и в крайна сметка всеки ден е пълен.

Аз лично ходя там с приятели, когато искам да пия хубав черен чай, да хапна арабска храна, която е приготвена по традиционен начин. Това, което ми хареса много там е доброто наргиле, което се предлага. За едно заведение, като това, е много важно доброто наргиле.

Самият клуб е в приятен зелен цвят, огледала по стените и удобни диванчета. Има секция с маси и столове, където може да се играе табла или карти. В двата края има плазми, от които постоянно звучи арабска музика. Заведението разполага и с интернет.

Ако искате да отдъхнете в подобна атмосфера, препоръчвам ви Green club.

This slideshow requires JavaScript.

София, България

Comments are closed.