Неясноти около делото "Маруа Ел-Шербини"

“Когато я е убил, Алекс е знаел вече, че Маруа е бременна в третия месец.”, заяви адвоката на Ел-Шербини Халед Абу Бакр, в интервю за Daily News Egypt.

“Той я е видял при лекаря, известно време преди инцидента.”

Абу Бакр има помощта и на египетското правителство, за да разреши случая. Фати Сорур, говорител на Народното събрание, е пратил на адвоката докрад от 10 страници, свързани с германското право. Според местната преса Сорур е дал и служебни бележки към документа, които да помогнат на Абу Бакр.

В Дрезден, министърът на правосъдието издаде забрана за публикуване на материали по случая в медиите.

Братът на Ел-Шербини, Тарек Ел-Шербини, заяви, че има нещо, което немските власти искат да скрият, свързано с делото.

“Ние все още не знаем нищо за Алекс. Не сме виждали дори снимка.”

Абу Бакр заяви, че немската полиция е започнала разследване по случая с прострелването на мъжа на Маруа. Когато Алекс започнал да напада Маруа, мъжът й се е затичал да помогне, тогава един от полицаите го прострелва в крака.

“Имам един милион въпроси. Но един от най-важните е: защо полицаят не е спазил процедурата да стреля първо във въздуха предупредилно?”, пита адвокатът АбуБакр.

Абу Бакр изисква охраната да бъде държана отговорна за своите действия, както и изявление от немските власти по случая.

AP съобщи, че германският канцлер Ангела Меркел е изразила съболезнованията си на президента на Египет Хосни Мубарак в Италия. Тя обаче не е осъдила официално инцидента.

Министъра на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер е изпратил писмо до колегата си Ахмед Абул Гейт, като изразява шока си от случилото се. Той уверил колегата си, че ще бъдат предприети всички възможни мерки, за да се избегнат подобни инциденти.

“Ние сме ангажирани спрямо всеки в Германия, независимо от произход, националност или вяра.”, заяви Щайнмайер.

Медиите съобщават, че на протеста, свързан с Маруа са присъствали над 1000 души. Лидерът на Социал-демократическата партия Франц Мюнферинг и посланикът на Египет в Германия Рамзи Рамзи, са били също на протеста.

Comments are closed.