Боливуд гостува на Дома на киното

Гранд дамата на индийското кино Мира Наир е в основата на проекта „Миграции”, който ще има премиерна прожекция на  23 юли от 21.00ч. в Дома на киното. През 2007-ма Наир кани едни от водещите имена в Боливуд, за да се включат към заснемането на четири късометражни филма, обединени под общото заглавие „Миграции”. Филмът е продуциран от „Мирабай Филмс” – независима филмова компания, ръководена от Мира Наир.

Самата  Мира Наир режисира единия от филмите, като кани за изпълнител на главната роля Ирфан Кан, с когото вече е работила в „Здравей, Бомбай!” и „Името”. Актьорът приема предложението, въпреки че по това време снима „The Darjeeling Limited” и вече е подписал договор за участието си в най-добрия филм за 2008-ма „Беднякът милионер”.

Режисьорът  на най-награждавания  индийски филм за 2006-та „Омкара” Вишал Бхардвадж също се включва в проекта и режисира късометражния „Кръвни братя”. Главната роля е поверена на една от младите надежди на Боливуд Айеша Такиа – носителка на наградата за дебют за 2006-та на индийските филмови награди „Филмфеър”. За една от ролите режисьорът кани Панкадж Капур – част от „класическото индийско трио”, включващо ветераните Насерудин Шах, Ом Пури и Капур.

Голямата  звезда на Боливуд  Шабана Азми приема да изпълни главната роля в късометражния филм на  Фархан Актар „Позитивен”. Азми е петкратна носителка на наградата „Златен лотус” за най-добра актриса, връчвана ежегодно от индийската филмова индустрия.

Четвъртата  късометражна новела е режисирана от Сантош Сиван. Едно от най-утвърдените имена в Боливуд, носител на награди от международните кинофестивали в Сиатъл, Сараево, Кайро и Чикаго. Филмът му „Мали” е номиниран за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Независим дух”. За изпълнител на главната роля Сиван кани най-известния хореограф в Боливуд Прабу Дева, работил над танците в хитове като „Бомбай” и „Лакшиа”.

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ 2009

„Миграции”  – Migration /2007/, Индия, 71 мин
Режисьори: Мира Наир, Вишал  Бхардвадж, Фархан Актар, Сантош Сиван

В ролите: Шабана Азми, Ирфан Кхан,Самира Реди, Айеша Такиа, Панкадж Капур

За контакти:

Здравко Григоров +359898451919

Ангел Хаджийски +359899929345

pozorcompany@yahoo.com

Comments are closed.