Първият в света шоколад от камилско мляко

Първият в света шоколад, направен с камилско мляко върви доста добре на пазара. Поне така твърди генералния директор на фирмата. Марката се казва Al Nassma. Фирмата смята да разшири пазара си и да пусне шоколадчетата в Европа, Япония и САЩ. Плановете на компанията първоначално са да започнат със Саудитска Арабия, а после и Бахрейн, Катар, Кувейт и след няколко месеца САЩ. Работят с дистрибутори, които възнамеряват да доставят първия тон камилски шоколад съвсем скоро.

Al Nassma (??????)е учредена официално през октомври миналата година и  целта й е да произвежда 100 тона първокласен шоколад от камилско мляко на година.  В партньорство с австрийския шоко-производител Manner, Al Nassma произвежда крайния си продукт в Дубай.

Фермата разполага с 3000 камили и собствен магазин към нея, също така шоколадчета могат да се намерят в луксозните хотели и частните авиолинии. Планират да пуснат продуктите и в онлайн магазините до месец. Фермата е под контрола на правителството на Дубай.

Компанията се кани да отвори втория си магазин в ОАЕ, в един от най-големите молове в Дубай.

“Целим се в това да сме Godiva* в Близкия Изток”, каза Мартин Ван Алмсик в интервю. “Това е луксозен продукт, затова няма да се продава в супермаркетите. Планът е да го има във всеки мол във всеки град на ОАЕ.”

Компанията възнамерява да пусне продукцията си в Япония, тъй като там шоколадите са много желани и очаквани. Всички шоколадчета се произвеждат без консерванти и химически подобрители с голямо разнообразие от известни местни подправки, ядки и мед.

Камилското мляко съдържа пет пъти повече витамин Ц, отколкото краве млякото, по-малко мазнини и повече инсулин, което го прави добра опция за диабетиците и хората с непоносимост към лактоза.

М.Колева

*Godiva Chocolatier – производител на луксозен шоколад и шоколадови продукти.