D1G, с привкус на Yahoo!

Социални мрежи колкото искаш. Напоследък и в арабското интернет пространство се появяват все по-големи мрежи. Наред с HerSphere ,Twffaha и Maktoob, една от най-големите мрежи е D1G (Deewanji). Благодарение на приятелите ми от ArabCrunch, научих повече за последната мрежа.

Сайтът, възникнал като място за споделяне и качване на снимки и видео, сега има над 3 000 000 посещения месечно, 20 000 000 импресии и над 15 000 000 качени видео файлове на месец. Според D1G потребителите са се покачи със 100% за изминалата година, което  беше и целта им.

Успехите се дължат както на нововъведенията в сайта, така и на умелия бизнес подход на Осама М. Фаяд (Yahoo!’s Chief Data Officer and Executive Vice President и част от борда на директорите на D1G).

Разрових се из мрежата и ми допазнаха някои неща, които в останалите арабски мрежи го няма по този начин. Интересна опция е типичната за Yahoo! Ask and Answer. Тук тя се нарича QnA:

d1g1

Вижда се добре, че все пак има значение къде работиш:) Осама Фаяд е вкарал много от Yahoo! в арабската мрежа. Следващата част от D1G, която ми допадна е Cartoon.

d1g2

Тук потребителите могат да качват и обсъждат интересни и забавни картинки, повечето от които са доста тематични. Има място за качване на видео, аудио, форум, игри и т.н. За дамите също е помислено. За тях е направена специалната страница за красота, козметика и мода:

d1g3D1G разполага с арабска и английска версия.

Comments are closed.