Велообиколка на Близкия изток, only for women

Мечтали ли сте  да видите Близкия изток, да прекосите  пустини, да карате колело покрай Мъртво море, да се сприятелите с жени от 40 страни и всичко това с определена цел?

traylev

Follow the Women е международна женска организация за мир, чиято мисия е да даде възможност на жените да предприемат действия за подобряаване на живота на хората в Близкия изток и да подкрепят човешките права. Организацията е създадена от Дата Реган, номинирана за Нобелова награда за мир през 2004 година. През април 2004 Дата организира 270 жени от цял свят да преминат на колелета над 300 км в Ливан, Сирия и Йордания в рамките на кампания за мир и прекратяване на насилието в региона.

Тази година обиколката ще започне на 8 октомври от Бейрут, Ливан и ще завърши на 22 октомври в Аман, Йордания. Маршрутът е Ливан (Бейрут, долината Бека/ планина Ливан (2 групи), Библос), Сирия (Латакия, Хомс, Бусра), Йордания (Западен Аман, планини, Мъртво море) и вероятно Палестина (план А – Газа, план Б – Западния бряг, маршрутът през палестинските територии ще бъде допълнително уточнен. Тези, които не желаят да влязат в Палестина ще заплатят по-ниска такса за участие).

Участниците трябва да заплатят такса за участие от 500 долара, която включва наем на велосипед, техническа подръжка, медицинско наблюдение, храна и подслон, както и визови такси. От участниците се очаква да организират своето пътуване до Близкия изток – с пристигане в Бейрут и заминаване от Аман. Участниците трябва да притежават каски – политиката за използване на каски е много стриктна и велосипедисти без каски няама да бъдат допускани до участие. Ако желаете да се включите, в паспорта ви не трябва да има израелска виза, в противен случай ще ви бъде отказано влизане в Сирия.

Ако проявявате интерес към обиколката, свържете се с Илина, координатор за България, на имейл Ilina.slavova(@)gmail.com.