With updates: йеменските сили и бунтовниците на север

Update 10 септември: Правителството на Йемен заяви, че са били убити поне 17 души от бунтовниците при сблъсъци в планинската провинция Саада. Няколко камиона, превозващи припаси са били взривени от самолетна бомбандировка.

Репортер на Ал Джазира съобщава, че има сблъсъци в близост до границата със Саудитска Арабия.

В Йемен положението остава напрегнато. Правителствени войски продължават сблъсъците с бунтовниците заиди.

От два дни йеменските сили атакуват по суша и въздух позициите на разбунтувалите се шиитски племена в Северен Йемен. Убити са 14 заиди и 6 души от йеменската армия, съобщава източник от провинция Амран.

Последните боеве са станали близо до столицата Сана. Според източници от армията, стотици жители са напуснали домовете си, за да избягат от насилието, започнало още от вторник.

Абдул-Малик ал-Хути, един от лидерите на заидите в Йемен заяви, че правителството на Йемен прилага натиск и терор върху мирното население. Заидите заявиха, че няма да свалят оръжие, докато не постигнат успех.

В конфликта между сектата на заидите (шиитска секта) и правителството на Йемен са загинали вече хиляди. Властта обвинява шиитите, че искат да върнат на власт имамите, които са премахнати след революцията през 1962г.