Shawshara: Wikipedia на арабската музика

Попаднах на един интересен проект, който би бил полезен и приятен за хората, които харесват арабската музика. Става дума за сайта Shawshara, който от известно време набира все по-голяма сила.

Главният ресурс на сайта са неговите потребители. Целта на Shawshara, както твърди собственикът му Уасим Сайех, е да каталогизира арабската музика- изпълнители, песни, албуми. И всичко това на едно място, подържано от потребителите на сайта.

Тъй като сайтът е wiki базиран, потребителите имат права почти за всяка страница. Те могат да променят съдържание, да допълват, да създават страници. Така лесно се вкарват нови биографии, информация за песни и албуми. Феновете на арабската музика биха били очаровани от функциите на Shawshara. Всичко се намира лесно и достъпно. Така например, каталозите с информация имат арабска и английска версия.

shawsharaТова позволява на потребители, които не знаят арабски език, но пък харесват арабската музика, да бъдат полезни на сайта, а и да намерят това, което ги интересува. Хубавото е, че почти всички опции имат двуезичен превод, а това много помага.

Пример за това е да кажем страницата посветена на Нанси Ажрам, певица, която е позната добре в България. Биографията й има и арабски, и английски вариант.

shawshara1

Наистина един добър проект, който аз лично приветствам. Shawshara имат и профили във Facebook и Twitter, където може да получите новини относно сайта.