Да унищожим терористите (оу фак!)

От вчера (25 октомври) в Източен Йерусалим има сблъсъци между израелската полиция и армия, и палестински групи. Напрежението нарастна, след като израелски части щурмуваха районът на джамията Ал-Акса и опитаха да влязат в нея. Ако не бяха силите на палестинските младежи, които се молеха по това време, сега портата щеше да е разбита.

Израел иска да унищожи комплексът на Ал-Акса, тъй като  според ционистите и еврейската традиция на мястото на Ал-Акса в миналото е бил Храмът на цар Соломон. Но редно ли е да бъде бутната една светиня за цяла религия, която стои на това място от 705 година? Редно ли е да се изглажда цяла една държава, заради митове и легенди, потънали в историята, като за тази цел биват избивани поколения?

Аз смятам, че всички тези действия опетняват с кръв еврейския народ. Цялата доктрина ционизма е брутална и лишена от логика. Тя унищожава както евреи, така и араби. Целта на правителството на Израел е да премахне една историческа и културна  ценност за над 1 млрд. души по света. Джамията Ал-Акса заема важно място в мюсюлманската традиция, символ на отминалия Халифат и на Пророка. Престъпление е да бъде унищожавана, заради мит на над 2000 години.

Да унищожим терористите. Жертвата рано или късно става палач. Когато в историята си имал толкова сътресения, както еврейският народ, нормално е в даден етап да станеш палач, да започнеш своето отмъщение за миналото. Но каква вина има палестинският народ? С какво е заслужил да плаща за грешките на гузна Европа?

Правителството в Тел Авив досега не е отправяло нито едно послание към Германия, Франция или Великобритания, страните виновни за почти всяко гонение срещу евреите.Франция, която е известна с шовинизма си, Германия, която е избила милиони евреи и Великобритания, излъгала цяло едно поколение. Но тези факти не са достатъчни изглежда, за да бъде обвинена Европа. Сега цената за престъпленията плащат палестинците в Йерусалим, Западния бряг и Газа,  сирийците в Голан…Народи, които никога в историята си не са извършвали гонение или геноцид над еврейския народ.

Приятели, всички, които четете този блог, отворете очите си и реагирайте срещу агресията. В момента, когато пиша този пост, един народ се бори за свободата и независимостта си. Улиците на Йерусалим кънтят от гърмежите. Умират невинни хора. Не може да седим безучастно и да затворим очите и устите си.