Когато ни го сложат общонародно

Боли, когато усетиш, че си излъган, нали? Или поне повечето пъти, за да не бъда краен песимист. Българската порнография, опс!, политика, някак ни лъже. Нещо гнило има, ама смърди.

След участието в “Булевард България” на 20 ноември, с Християн Даскалов си говорихме за ситуацията в България. Разбира се, за какво да говорим друго. Темата за сайта за 2 000 000 някак ни се забиваше в главите. Казах му: “-За жалост все някой трябва да бръкне в л*йната.” За да се размирише, инак те ще си седят там, ще се виждат от всички, но никой няма да ги махне. Просто  ще стъпим или по-лошо, ще лежим на тях, още години наред.

Именно защото случаят бе раздухан, има резултат. Най-малкото ще бъде преразгледана поръчката за подобен сайт. С Християн изчислихме, че за подобно начинание от типа на подобен сайт, ще са нужни най-много  5 000 лв. или малко повече, зависи от разходите.

Това е едно от топчетата на политическото дилдо, което ни вкарват от мн-о-о-о-о-го време. Ама сме си наивни. Гласуваме не, за да има по-хубаво бъдеще на страната, а за да не са “другите” на власт. Много очаквания, много нещо. А неподготвените лица в кабинета продължават да се изказват комично.

Мистър Симеон Дянков е лидер по изказвания. Не стига, че си противоречи всяка седмица на думите, казани предния уийк, а и прави постоянно изцепки. Редно ли е да се изразиш по онзи начин за БАН, както го направи министърът? Мръсни неща в академията има, няма спор, но начинът на изказ е неприемлив за един политик.

Като че ли целият кабинет на ББ е изграден от хора, които постоянно правят изцепки. А недоволството на хората започна прекалено рано. Тъпърва проходило и правителството вече се спъва.

Искрено се надявам да не става дума отново за подобни изцепки и селски прояви. Вече е смешно, че всички медии се занимават с подобни работи, а големите черни петна все още седят в пространството. Докато новото правителство обвинява за всичко старото, кризата расте, проблемите стоят неразрешени, хаби се време, за да се говори за кюфтета и прочие глупости.

Дано правителството се усети, защото и народът може да го слага, когато му дотегне от едни и същи приказки. Действия трябват, стига плюене и многословни локуми!

П.С. Между другото-скоро очаквам да не може да се говори свободно срещу премиера и кабинета, както са я подкарали…